Quiet Luxury: Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το νέο μεγάλο face trend

Τις τάσεις στο μακιγιάζ και τα μαλλιά τις γνωρίζεις ήδη, κάποιες από τις οποίες μάλιστα τις έχει ήδη υιοθετήσει. Παράλληλα όμως τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτονται και skincare και face trends. Και στο συγκεκριμένο post θα μάθεις τα πάντα για μία τάση που ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Ονομάζεται “quiet luxury” που σημαίνει “ήσυχη πολυτέλεια” την οποία λατρεύουν οι celebrities. 

Πρόκειται για μια νέα φιλοσοφία αυτή τη στιγμή στον κόσμο της ομορφιάς όπου moto είναι το “less is more” και έχει να κάνει με την εφαρμογή του φον ντε τεν και την όψη. Το trend είναι γνωστό και ως «μινιμαλισμός του δέρματος» και το ακολούθησε τόσο η βρετανικής όσο και η ελίτ του Hollywood στο κόκκινο χαλί.

Reuters

Οι stars αφήνουν στην άκρη το άψογο δέρμα που θυμίζει τα φίλτρα στο Instagram ακολουθώντας την απόλυτα φυσική οδό. Λεπτές γραμμές και μικρές ατέλειες είναι πλέον ορατά και μικρές δόσεις κονσίλερ είναι αρκετές. Η Emily Blunt είναι μία από τις celebrities που ακολουθούν ήδη την τάση και το απέδειξε σε όλες τις τελευταίες επίσημες εμφανίσεις της. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς η εποχή αναζητά την αλήθεια σε όλα τα επίπεδα ακόμη και στην εικόνα μας. Προτείνουν να μην έχουμε εξωπραγματικές προσδοκίες και να αποδεχτούμε τις μικρές ή μεγαλύτερες ατέλειες και φθορές. Να αφήσουμε στην άκρη το βαρύ μακιγιάζ. Κάθε λεπτή γραμμή και ρυτίδα είναι μία μικρή ιστορία της ζωής μας και πρέπει να είμαστε υπερήφανες για όλες. Δεν γίνεται να φέρουμε το χρόνο πίσω και κάποιες φορές η προσπάθεια να δείχνουμε νεότερες δημιουργώντας μια “μάσκα” στο πρόσωπο έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian (@kimkardashian)

Τι είναι η “ήσυχη πολυτέλεια” 

Στην πραγματικότητα είναι η καλύτερη εκδοχή της επιδερμίδας, η αληθινή. Ακόμη και celebrities όπως Kim Kardashian, Kylie Jenner και  Courteney Cox ακολουθούν την τάση αφήνοντας στην άκρη τις συνήθειες του παρελθόντος. Δίνουν προτεραιότητα στη σωστή περιποίησης της επιδερμίδας και την ανάδειξη των φυσικών χαρακτηριστικών. Εστιάζουν στην υγιή όψη και το πετυχαίνουν με την ισορροπημένη διατροφή και τα συμπληρώματα ώστε η λάμψη να ξεκινά εκ των έσω.

Πώς θα υιοθετήσεις την τάση 

Σύμφωνα με ειδικούς στην περιποίηση της επιδερμίδας το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να περιορίσεις την ποσότητα των προϊόντων περιποίησης που χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αποφεύγεις τα ισχυρά δραστικά και να χρησιμοποιείς οξέα απολέπισης μόνο εβδομαδιαία ή ανά δεκαπενθήμερο, όχι καθημερινά. Η νέα ρουτίνα περιποίησης θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού σας και στην ανάδειξη της πιο υγιούς εκδοχής της επιδερμίδας. 

Το μακιγιάζ που θα σε βοηθήσει

Η δημιουργία φυσικού μακιγιάζ έχει να κάνει με τη χρήση του κατάλληλου primer και foundation. Μια ελαφριά φόρμουλα σε μορφή και ιδιότητες ορού είναι ότι καλύτερο. Δημιουργεί ένα ελαφρύ στρώμα και παράλληλα περιποιείται και ενυδατώνει το δέρμα ενώ καλύπτει τις ατέλειες με τον πιο διακριτικό τρόπο. Τα νέα προϊόντα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται, όσον αφορά στην απόχρωση, στον φυσικό τόνο του δέρματος χαρίζοντας απίθανο, λαμπερό φινίρισμα. Συνήθως περιέχουν συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και φυτικά εκχυλίσματα που θρέφουν και λειτουργούν ως προστατευτικός φραγμός για την άμυνα έναντι των περιβαλλοντικών επιθέσεων. Τέλος, θα χρειαστείς ένα κονσίλερ που αντανακλά το φως. 

 

 

Read More

And More