SkinCare DNA test! To μέλλον της εξατομικευμένης πρόληψης της γήρανσης του δέρματος είναι εδώ, και είναι ότι καλύτερο έχουμε κάνει!

Αν παρακολουθείς εντατικά αυτήν εδώ τη στήλη θα ξέρεις πόσο skincare addicts είμαστε (πολύ πριν το skincare γίνει τάση)! Γιατί η επιδερμίδα μας είναι το μεγαλύτερο όργανό μας που προστατεύει όλα τα υπόλοιπα και γιατί η σωστή φροντίδα της είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε!

Η ερώτηση, όμως, είναι: από όλα τα καλλυντικά που υπάρχουν εκεί έξω και από όλα τα δραστικά συστατικά, πώς είμαστε σίγουροι ότι επιλέγουμε τα σωστά; Δεν θα ήταν τέλειο να υπάρχει ένα εξατομικευμένο τεστ που να μας ενημερώνει για: α) τις γονιδιακές ιδιαιτερότητες της επιδερμίδας μας που μας προδιαθέτουν στη γήρανση καθώς και β) το τι μπορούμε να κάνουμε και πως να τη φροντίσουμε κατάλληλα ώστε να προλάβουμε την μελλοντική γήρανση; Λοιπόν, το τεστ αυτό υπάρχει και είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου. Σκέψου το: ξοδεύεις πολλά χρήματα για να αγοράσεις μια δερμάτινη τσάντα που θα αλλάξεις πολλές φορές στη ζωή σου, ενώ έχεις μόνο ένα δέρμα με το οποίο θα ζήσεις όλη τη ζωή σου!

Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να εμπιστευόμαστε την επιδερμίδα μας σε σωστά και αξιόπιστα χέρια! Όταν, λοιπόν, μάθαμε ότι το καινούργιο Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής & Μακροβιότητας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ έχει λανσάρει αυτό το πολύ καινοτόμο τεστ, το SkinCare DNA test, η επόμενη αντανακλαστική μας αντίδραση ήταν να κλείσουμε ραντεβού και να συλλέξουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρεις πριν το κάνεις!

Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου τεστ κινείται γύρω από την κεντρική ιδέα ότι το DNA μας επηρεάζει άμεσα όχι μόνο τη λειτουργία του δέρματός μας, αλλά και την όψη του. Η επιδερμίδα μας γερνάει για τρεις διαφορετικούς λόγους: πρώτος λόγος, ο χρόνος που περνάει (χρονολογική γήρανση), δεύτερος η έκθεση στον ήλιο (φωτογήρανση) και τρίτος η γενετική προδιάθεση του κάθε ατόµου (βιολογική γήρανση).

Kάθε άνθρωπος, λοιπόν, έχει εξατομικευμένη συµπεριφορά στη γήρανση και το DNA μας είναι ίσως ο ουσιαστικότερος παράγοντας που επηρεάζει τη γήρανση. Με πολύ απλά λόγια, κάπου εδώ αποκτά νόημα η έννοια του “είναι στον άνθρωπο”! Για παράδειγμα, δύο γυναίκες ίδιας χρονολογικής ηλικίας με παρόμοιες συνήθειες τρόπου ζωής, π.χ. που προσέχουν την διατροφή τους, κοιμούνται κανονικά και αθλούνται συστηματικά, μπορεί να διαφέρουν σε βιολογική ηλικία του δέρματος τους αλλά και στην όψη του ακόμη και 10 χρόνια.

Πλέον υπάρχει η δυνατότητα πρόβλεψης της συµπεριφοράς στη γήρανση, αλλά και της εκτίµησης του κινδύνου από την έκθεση στον ήλιο µε ένα απλό γενετικό τεστ µε τεχνολογία αιχµής, για τη διάγνωση των γενετικών παραγόντων που προδιαθέτουν στη γήρανση.

Ο ‘Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, σε συνεργασία με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Caligenix, με έδρα το Los Angeles, USA, διενεργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το SkinCare DNA test, την πρώτη εξατομικευμένη αξιολόγηση της υγείας του δέρματος.

Πώς να κάνεις το test!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γίνεται σε τρία απλά βήματα! Το πιο βασικό είναι η συλλογή δείγματος σιέλου (όλα τα δείγματα αναλύονται στις ΗΠΑ σε εργαστήριο µε διαπίστευση). Από εκεί και πέρα συμπληρώνεις ένα απλό ερωτηματολόγιο και σε 3-4 εβδομάδες παραλαμβάνεις μια αναλυτική αναφορά που εξηγεί τα αποτελέσματα του γονιδιακού ελέγχου µε απλό και κατανοητό τρόπο.

Βάσει των αποτελεσμάτων πλέον θα γνωρίζεις την προδιάθεσή σου στη ρυτίδωση, τη χαλάρωση, τη φωτογήρανση, το οξειδωτικό στρες, και πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα σου. Αλλά το καλύτερο part (μας αρέσει να είμαστε πρακτικοί!) είναι ότι σου δίνονται εξατομικευμένες συστάσεις  για το πώς θα μειώσεις τη φυσική σου προδιάθεση στη γήρανση, συγκεκριμένα, οδηγίες φροντίδας και θεραπείας του δέρματος, όπως π.χ. ποια δραστικά συστατικά (βιταμίνες, αντιοξειδωτικά κ.α) ταιριάζουν στο skincare σου αλλά και τι δερματολογικές θεραπείες σου ταιριάζουν ανάλογα με την προδιάθεσή σου. Και φυσικά, συνοδεύεται και από ένα δωρεάν ραντεβού με δερματολόγο που θα  σου προτείνει και τις κατάλληλες εξατομικευμένες θεραπείες ιατρείου, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που επισκέπτεσαι τον παθολόγο σου αφού έχεις κάνει τις αιματολογικές σου εξετάσεις.  

Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν αντί για μια ακόμη τσάντα αποφάσιζες να κάνεις στον εαυτό σου αυτές τις γιορτές αυτό το δώρο;

Για περαιτέρω πληροφορίες ή για να κλείσεις ραντεβού κάλεσε τώρα το Νέο Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής & Μακροβιότητας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, στο 210-6966111.