Skincare Smoothie: Η νέα τάση στην περιποίηση που θέλει να αναμειγνύεις όλα τα προϊόντα πριν την εφαρμογή

Τα τελευταία χρόνια οι beauty τάσεις δεν περιορίζονται στα μαλλιά ή το μακιγιάζ αλλά και στον τρόπο που περιποιείσαι το δέρμα. Όλο και περισσότερα κορίτσια στο TikTok αποκαλύπτουν skincare trends που γίνονται viral μιας και έχουν εκατοντάδες χιλιάδες views ενώ υπάρχουν πάντα οι celebrity facialists και οι Κορεάτισσες που προτείνουν τις δικές τους συνήθειες. 

Μετά το skin flooding ή moisture sandwiching και το patchwork concealing έρχεται το skincare smoothing να ταράξει τα νερά της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης προτείνοντας να δημιουργείς ένα απαλό μείγμα με όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιείς το πρωί  με αποτέλεσμα να εφαρμόζεις ένα “smoothie” στο πρόσωπο. Τι άποψη έχουν όμως οι ειδικοί; Δες στη συνέχεια όλες τις λεπτομέρειες. 

Τι είναι το skincare smoothie 

Στην ουσία τοποθετείς στην παλάμη σου μία σταγόνα serum και έλαιο, την ενυδατική σου κρέμα και το mist. αναμειγνύεις καλά και το απλώνεις στο πρόσωπο με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις τις κατάλληλες ποσότητες προϊόντων σε ένα μικρό μπουκάλι με απλικατέρ, να το ανακινήσεις καλά και να προχωρήσεις στην εφαρμογή. Αυτό βέβαια προϋποθέτει οι φόρμουλες να είναι ρευστές και ανάλαφρες ώστε να μην δημιουργείται ένα παχύρευστο μείγμα ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς οι συνθέσεις θα πρέπει να “ταιριάζουν” μεταξύ τους ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς από το συνδυασμό των συστατικών. Μία λύση που προτείνουν τόσο οι skincare experts όσο και τα beauty brands είναι να χρησιμοποιείς φόρμουλες βιοσυμβατές, χωρίς σιλικόνες και με φυσικά συστατικά. Όσον αφορά στην αντηλιακή κρέμα απλώνεται πάντα μόνη της και αυτό είναι κανόνας. 

Ποια είναι η άποψη των ειδικών

Η αλήθεια είναι πώς οι experts υποστηρίζουν ότι καλό είναι να ακολουθείς τη σωστή σειρά εφαρμογής προϊόντων μιας και είναι ο μόνος τρόπος να λειτουργήσουν στο 100% ενώ κάθε φόρμουλα ξεχωριστά απορροφάται ευκολότερα. Όταν αναμειγνύονται υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί μια ανομοιόμορφη υφή που δεν απλώνεται εύκολα και κατά συνέπεια δεν προσφέρει τα οφέλη που περιμένεις. Σύμφωνα λοιπόν με τους facialists σε ένα απόλυτα καθαρό δέρμα ξεκινάς με τις πιο λεπτές υφές όπως toner, serum και gel και συνεχίζεις με τις κρέμες. 

Τονίζουν επίσης ότι ορισμένα προϊόντα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Η βιταμίνη C για παράδειγμα που είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που χαρίζει λάμψη, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία, εφαρμόζεται καλύτερα το πρωί. 

Η ρετινόλη από την άλλη, λειτουργεί καλύτερα το βράδυ μιας και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο φως του ήλιου και ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς. Η αντηλιακή κρέμα αποτελεί το τελευταίο βήμα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μιας και ο δείκτης προστασίας εμποδίζει την απορρόφηση άλλων προϊόντων. 

Πώς μπορείς να ακολουθήσεις το skincare smoothie με ασφάλεια  

Ο τρόπος εφαρμογής των προϊόντων περιποίησης εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσένα. Αν και το skincare smoothie σε βοηθά να εξοικονομήσεις χρόνο, μπορεί να αναιρέσει τα οφέλη για τα οποία έχεις επιλέξει τα συγκεκριμένα προϊόντα. Αν όμως το δικό σου ζητούμενο είναι ο χρόνος το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απλοποιήσεις την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης χρησιμοποιώντας τα απαραίτητα μόνο αρκεί να έχουν την ίδια υφή (κρέμα σε ρευστή μορφή και serum) ώστε να είσαι σίγουρη ότι έχουν αποτέλεσμα.

 

 

 

Read More

And More