Tech neck: ασκήσεις, tips και προϊόντα για να αντιμετωπίσεις τις γραμμές στο λαιμό

Ο όρος του tech neck δεν είναι κάτι νέο, ειδικά αν είσαι ένα… tech κορίτσι που ξοδεύει πέντε- έξι ώρες από την ημέρα του πάνω από το κινητό του. Για την επανάληψη, όμως, να σου πούμε ότι με τον όρο tech neck περιγράφουμε τις οριζόντιες ρυτίδες που σχηματίζονται στο λαιμό και προκαλούνται από τις ώρες που είμαστε σκυμμένοι πάνω από τα κινητά μας. Και αν δεν τις βλέπεις τώρα, θα εμφανιστούν στο μέλλον. Ο λαιμός είναι μια έτσι κι αλλιώς παραμελημένη περιοχή (σκέψου: απλώνουμε τις κρέμες προσώπου μας μέχρι το πηγούνι και τις κρέμες σώματος μέχρι το μπούστο!) αλλά τα τελευταία χρόνια λόγω στάσης σώματος η κατάσταση έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολη. 

Όπως λέμε πάντα, το skincare πρέπει να ξεκινάει από το μπούστο και πάνω, δηλαδή οφείλεις να κάνεις στο λαιμό σου ακριβώς ότι κάνεις και στο πρόσωπό σου κάθε φορά. Για να καλύψεις, όμως, όλα αυτά τα χρόνια που παραμέλησες αυτή την περιοχή, συγκεντρώσαμε παρακάτω κάποια extra βήματα, ασκήσεις, προϊόντα και tips που βοηθούν πολύ! 

1.Επένδυσε σε ένα εξειδικευμένο προϊόν για το λαιμό 

Μαύρη Πεύκη 4D Bio-Shapelift Serum, Up-lift Περιγράμματος (Ζυγωματικά, Σαγόνι, Λαιμός)

Η αλήθεια είναι πως θέμα για το λαιμό έχουμε κάνει και άλλες φορές. Αφορμή για να γράψουμε πάλι για την τόσο παραμελημένη περιοχή ήταν α) για να πάψουμε να την παραμελούμε κάποια στιγμή και β) το Bio-Shapelift Serum για το Uplift του περιγράμματος από την σειρά Μαύρη Πεύκη 4D Korres. Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν τόσο λόγω σύνθεσης όσο και λόγω packaging αφού το roller της συσκευασίας βοηθά να κάνεις μασάζ στην ευαίσθητη περιοχή. Ο λόγος που προτείνουμε να επενδύσεις σε ένα ξεχωριστό προϊόν για το λαιμό, πέραν της εξειδίκευσής του, είναι γιατί έχοντας ξοδέψει συγκεκριμένα χρήματα για να κάνεις μια τέτοια αγορά οι πιθανότητες να παραμελήσεις τη συγκεκριμένη περιοχή μειώνονται. Όσο για το συγκεκριμένο προϊόν, η σύνθεσή του στηρίζεται στα φυτικά βλαστοκύτταρα που έχουν αποδεδειγμένα την ικανότητα να προάγουν τον υγιή πολλαπλασιασμό των κυττάρων, για ένα σφριγηλό, γεμάτο πρόσωπο, με συμμετρικό σχήμα, ενώ το εκχύλισμα μαύρης πεύκης, πλούσιο σε πολυφαινόλες, ενισχύει τον επιδερμικό ιστό, συσφίγγει την επιδερμίδα, την κάνει πιο ανθεκτική και μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων.

2.Χρησιμοποίησε roller

Skin Gym Facial Roller, Sephora, €33.50

To μασάζ με roller στο σπίτι είναι ένα τέλειο εργαλείο αντιγήρανσης γιατί βοηθά την κυκλοφορία του αίματος κι έτσι αυξάνεται και η παραγωγή κολλαγόνου. Για το καλύτερο anti-tech neck αποτέλεσμα άπλωσε το serum ή την κρέμα σου και κάνε μασάζ από τα κόκαλα του λαιμού και προς τα πάνω. Με καθημερινό μασάζ θα δεις μεγάλη διαφορά.

3.Κάνε ειδικές μάσκες για το περίγραμμα 

Magic Stripes Collagen Lifting Mask, Sephora, €53.43 

Το tech neck δεν μεταφράζεται μόνο σε οριζόντιες γραμμές και ρυτίδες στο λαιμό αλλά και σε χαλάρωση στο κάτω περίγραμμα του προσώπου. Γι’ αυτό και όταν κρατάς το κινητό σου πρέπει να το κρατά πάντα ψηλά και όχι χαμηλά (είναι πραγματικά θέμα εκπαίδευσης!) ενώ το δεύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις ειδικές μάσκες για το κάτω περίγραμμα του λαιμού, όπως είναι αυτή εδώ. 

4.Το κόλπο με την κρέμα ματιών και τον ύπνο

Η περιοχή κάτω από τα μάτια, στα πλαϊνά των χειλιών αλλά και στο λαιμό είναι εξίσου λεπτές και ευαίσθητες. Αν έχεις εμφανίσει στο λαιμό οριζόντιες ρυτίδες, ένα tip που μπορείς να κάνεις είναι να ζεστάνεις στον παράμεσο (πάντα χρησιμοποιούμε αυτό το δάχτυλό για να απλώσουμε προϊόν σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή) κρέμα ματιών και να την απλώσεις εκεί τοπικά. Όσο πιο λιπαρή είναι η κρέμα τόσο περισσότερο θα βοηθήσει στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Και κάτι ακόμη βασικό: αν κοιμάσαι μπρούμυτα ασκείς πίεση στους μυς σου με αποτέλεσμα να προκαλείς μυική γήρανση (δες εδώ πόσες μορφές γήρανσης υπάρχουν) και να εμφανίζονται ρυτίδες. Προσπάθησε να κοιμάσαι ανάμεσα ή αν δεν το καταφέρνεις, χρησιμοποίησε μεταξωτές μαξιλαροθήκες. 

5.Κάνε ασκήσεις για το λαιμό 

Ο λαιμός μας αποτελείται από μυς και είναι απόλυτα λογικό όπως γυμνάζεις τους μυς στο υπόλοιπο σώμα σου να γυμνάζεις και αυτούς του λαιμού σου. Πώς, όμως; Η αγαπημένη μας face yoga expert, Αρετή Καφαντάρη, μας έχει δείξει τις ασκήσεις που χρειαζόμαστε! 

Άσκηση no 1: περιστεράκι με προγναθισμό 

Κάνε προγναθισμό (βγάζεις τα κάτω δόντια μπροστά από τα πάνω) και τοποθέτησε τη γλώσσα στον ουρανίσκο χτυπώντας την εκεί. Κάνε τρία σετ των 15 δευτερολέπτων. Tip: αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρόνο και να το κάνεις στο αυτοκίνητο, κοίτα μπροστά και απλώς χτύπα την γλώσσα στον ουρανίσκο για 30 δευτερόλεπτα.

Άσκηση no 2: κύκνος 

Φέρε το χέρι σου πάνω από το κεφάλι σου και τέντωσε πολύ καλά όλη την αριστερή πλευρά τραβώντας από τα δάχτυλα. Στείλε δυνατά το στόμα σου προς την δεξιά πλευρά, την αντίθετη, δηλαδή. Κάνε το ίδιο και από την άλλη μεριά. Κάνε τρία σετ των 15 δευτερολέπτων.

Κάνε τις ασκήσεις σου καθημερινά με μια μέρα ξεκούραση, εκείνη που θα επιλέξεις εσύ, και φρόντισε αυτή η μέρα να είναι ίδια κάθε εβδομάδα. Τώρα μπορείς να κάνεις όσα Like θες χωρίς τύψεις!

 

 

Read More

And More