Από τα νεράκια μέχρι τις πούδρες, όλοι οι νέοι τρόποι να καθαρίζεις το πρόσωπό σου!

Το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε σε ότι έχει να κάνει με την περιποίησή μας είναι να πλένουμε το πρόσωπό μας. Κι εντάξει, μπορεί εδώ στην Ελλάδα οι έφηβες να ξοδεύουν το χαρτζιλίκι τους στα κραγιόν και τα make up, αλλά κανονικά οι βάσεις πρέπει να μπαίνουν σε ό,τι έχει να κάνει με την φροντίδα της επιδερμίδας και όχι το μακιγιάζ. Και κανονικά (δις) αν είσαι έφηβη και διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές θα πρέπει να δώσεις τα χρήματά σου για να πάρεις ένα προϊόν να καθαρίζεις το πρόσωπό σου. Τελεία.

Και αφού πήρες το μάθημά σου (και είναι ένα μάθημα που πρέπει να ισχύει σε κάθε ηλικία!) ήρθε η ώρα να κάνεις ένα update. Γιατί πλέον η αγορά έχει εξελιχθεί πολύ και πλέον δεν υπάρχει μόνο το γαλάκτωμα ή το gel προσώπου για να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου αλλά ένα σωρό άλλα όπως λαδάκια καθαρισμού, balm, νεράκια ακόμη και… πούδρα για να καθαρίζεις το πρόσωπό σου.

Δες παρακάτω τους νέους τρόπους να πλένεις το πρόσωπό σου και ποιο σου ταιριάζει τελικά!

1. Micellar Water

Τα νεράκια ντεμακιγιάζ όπως μπορείς να τα ζητάς πιο απλά ξεκίνησαν την καριέρα τους εδώ και πολλά χρόνια στην Γαλλία και οι Γαλλίδες χρησιμοποιούν υπερεντατικά αυτά τα micellar water αντικαθιστώντας το νερό μιας και είναι πολύ σκληρό για την επιδερμίδα τους. Τα Micellar water περιέχουν μικύλλια τα οποία απορροφούν τους περιβαλλοντικούς ρίπους και το έλαιο που εκκρίνει η επιδερμίδα, άρα κάνουν περισσότερη δουλειά σε σχέση με το νερό. Στα plus είναι ότι είναι το τέλειο προϊόν ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Στα μειονεκτήματα είναι το γεγονός ότι πολλοί δερματολόγοι ισχυρίζονται πως αυτή η διαδικασία καθαρισμού προσώπου δεν αρκεί από μόνη της.
1. Anti- acne cleansing water Anew της Avon
2. Micellar Cleansing Water της Garnier
3. Biosource της Biotherm, €19.80
4. Sensibio H2O της Bioderma, €11.60

2. Balm καθαρισμού



Είναι αυτά τα παχύρρευστα προϊόντα που βρίσκονται μέσα σε βαζάκια και που όταν τα απλώνεις στην επιδερμίδα σου αυτά λιώνουν και μετατρέπονται σε λάδι. Είναι τέλεια αν σου αρέσει το πολύ έντονο και βαρύ μακιγιάζ καθώς αφαιρούν κάθε ίχνος make up, ακόμη και το waterproof. Όμως, δεν είναι ένα προϊόν που απευθύνεται σε τεμπέλες με την έννοια ότι θα πρέπει να κάνεις αρκετό μασάζ για να μεταμορφωθεί το balm σε λάδι και έπειτα σε νερό και να αφαιρέσεις για ένα λεπτό περίπου με αρκετό χλιαρό νερό. Επίσης, με το μασάζ που κάνεις βοηθάς και στην απομάκρυνση των τοξινών άρα έχεις ένα ακόμη πλεονέκτημα. Τα balm καθαρισμού είναι ιδανικά για ξηρές επιδερμίδες και χειμερινούς μήνες και θα πρέπει να τους γυρίσεις την πλάτη αν ο καιρός ανοίγει ή η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή μιας κι εδώ μιλάμε για βαριές υφές.
1. Camomile Sumptuous cleansing butter, The Body Shop, €13.00
2. Thermal Cleansing Balm Omorovicza, Heaven on Earth
3. Take the day off cleansing balm, Clinique, €33.00

3. Λαδάκια καθαρισμού



Βγάλε από το μυαλό σου τα ξηρά λάδια που απλώνεις στο σώμα σου ή κάποια παρόμοια υφή. Τα λάδια καθαρισμού είναι παχύρρευστα στην υφή τους και υγροποιούνται όσο τρίβεις απαλά την επιδερμίδα σου. Φαντάσου κάτι σε balm καθαρισμού αλλά σε υγρή μορφή. Στα πλεονεκτήματα αυτού του προϊόντος είναι ότι δεν μένει ίχνος βρωμιάς ή make up στην επιδερμίδα, στα μειονεκτήματα ότι κάποιες φορές φράζουν οι πόροι καθώς εσύ κάνεις μασάζ όχι μόνο με το λαδάκι αλλά τους πόρους σου διαπερνούν και κάποιοι ρίποι!
1. Hydra Caress Huile Demaquillante, Rexaline, €27.00
2. Huile Demaquillante Parfaite, Shiseido, €42.00

4. Αφρώδεις κρέμες



Οι αφρώδεις κρέμες μας συστήθηκαν έναν περίπου χρόνο πριν και είναι αγαπημένο προϊόν αν από τη μία η επιδερμίδα σου ερεθίζεται από το νερό και αισθάνεσαι τα gel κάπως βαριά και να σε τραβάνε, αλλά από την άλλη θεωρείς πως καθαρισμός χωρίς νερό δεν είναι καθαρισμός. Επίσης, η συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντος προστατεύει την επιδερμίδα μας από το σκληρό νερό που διαταράσσει την ισορροπία του PH.
1. Cleansing & mask Anew της Avon
2. Purete Thermale Hydrating and clenasing foaming cream της Vichy, €8.50
3. Πρωτεϊνες Γάλακτος Κορρές, €22.90
4. Creme Care Facial Cleansing της Nivea, €5.49

5. Πανάκια καθαρισμού



Αν είσαι της φιλοσοφίας δεν θέλω να βάζω τίποτα χημικό στο πρόσωπό μου ή αν η επιδερμίδα σου παραείναι ευαίσθητη τα πανάκια που καθαρίζουν το πρόσωπό μας μόνο με νερό είναι ιδανικά. Και μιλάμε ακόμη και για μακιγιαρισμένες επιδερμίδες. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, ωστόσο, είναι να το πλένεις πολύ καλά μετά από κάθε χρήση κάτι που προσθέτει βαθμό δυσκολίας (και τεμπελιάς) στην όλη διαδικασία.
– Magic Mitt, Jane Iredale
– Glov Hydro Demaquillage, €24.90
– Konjac Sponge, Heaven on Earth
– Make Up Eraser, Sephora, €20.90

6. Πούδρες καθαρισμού



Οι πούδρες με τις οποίες κάνεις το μακιγιάζ σου είναι οι ίδιες πούδρες με τις οποίες θα το αφαιρείς. Ή κάπως έτσι! Πρόκειται για προϊόντα σε μορφή σκόνης που αφροποιούνται όταν έρθουν σε επαφή με το νερό και καθαρίζουν τέλεια την επιδερμίδα κάνοντας ταυτόχρονα και ελαφριά απολέπιση. Ένα ακόμη σημαντικό plus είναι ότι η συγκεκριμένη κατηγορία που είναι πολύ updated είναι επίσης και ιδανική για όσες πηγαινοέρχονται στα γυμναστήρια ή στα αεροδρόμια και δεν θέλουν να ξαναδούν το gel προσώπου τους να έχει τρέξει και να έχει γίνει ένα με τα ρούχα τους!
– Radiant Boosting Powder, Diptyque €45.00

Αλήθεια, εσύ με τι καθαρίζεις το πρόσωπό σου; Απάντησε στο poll παρακάτω!

Read More

And More