Απολέπιση σώματος: Ο καλύτερος τρόπος να προετοιμάσεις το δέρμα σου για τις γιορτινές εμφανίσεις

Το πιθανότερο είναι να έχεις συνδυάσει την απολέπιση σώματος με τους καλοκαιρινούς μήνες μιας και είναι εκτεθειμένο και θέλεις να δείχνει άψογο και λαμπερό. Λάθος λένε οι ειδικοί. Όπως ακριβώς απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα του προσώπου χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σου scrub τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνεις και στο σώμα. Ειδικά τώρα που η θερμοκρασία κατεβαίνει και οι γιορτές πλησιάζουν. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Guangzhou Xiangxiang Daily Product Co., Ltd (@lidercare)

Κι αν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο λόγος που αναφέρομαι στις γιορτινές ημέρες θα σου εξηγήσω αμέσως: Είσαι καλεσμένη σε party σωστά; Και θα φορέσεις το αποκαλυπτικό μαύρο, μικρό σου φόρεμα ή εκείνο που αφήνει τους ώμους μόνο ακάλυπτους. Υπάρχει πιθανότητας επίσης να ανήκεις στην κατηγορία των τολμηρών που δεν φορούν καλσόν στις βραδινές τους εμφανίσεις. Όπως και να έχει το δέρμα στο σώμα σου πρέπει να είναι ενυδατωμένο, απαλό και με φυσική λάμψη. Και θα το πετύχεις μόνο αν κάνεις απολέπιση με το σωστό προϊόν. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Honey Holistic Health (@honeyholistichealth)

Το dry brushing είναι μία εξίσου καταπληκτική ιδέα αρκεί να έχεις την κατάλληλη βούρτσα. Κι αν όχι, μπορείς να την κάνεις δώρο στον εαυτό σου τα φετινά Χριστούγεννα. Αρκεί να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα: 

  • Ξεκινάς με κυκλικές κινήσεις στην κοιλιά δεξιόστροφα χωρίς, όμως, να πιέζεις.
  • Σε σημεία του σώματός όπως είναι το στήθος και οι μασχάλες η πίεση είναι απαγορευτική επίσης.
  • Όλες οι κινήσεις είναι ανοδικές με φορά από τις τις πατούσες προς τις γάμπες.
  • Στα χέρια ξεκινάς από το ραχιαίο κομμάτι με κινήσεις και συνεχίζεις προς την κλείδα του λαιμού. Εκεί που καταλήγει το πρόσωπο εκεί καταλήγει και το σώμα.
  • Αμέσως μετά το dry brushing κάνεις ντους με χλιαρό νερό και απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα η οποία θα απορροφηθεί με ιδιαίτερη ευκολία.
  • Αν ταλαιπωρείσαι με τα πρηξίματα προτίμησε να κάνεις dry brushing και ντους το βράδυ, λίγο πριν πέσεις για ύπνο.

Tips για απολέπιση με προϊόν

  • Η καλύτερη στιγμή είναι ενώ είσαι μέσα στη μπανιέρα
  • Σε νωπό δέρμα απλώνεις μικρή ποσότητα προϊόντος κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις 
  • Επιμένεις σε σημεία του σώματος που παρουσιάζουν σκληρύνσεις ή άγρια υφή όπως είναι τα γόνατα και οι φτέρνες
  • Απομακρύνεις το προϊόν με άφθονο, χλιαρό νερό
  • Χρησιμοποιείς αφρόλουτρο με απαλή σύνθεση ιδανικά της ίδιας σειράς με το body scrub ειδικά αν έχεις επιλέξει συγκεκριμένο άρωμα 
  • Ταμπονάρεις απαλά με την πετσέτα και απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα. 

Κι αν ετοιμάζεσαι να αποκτήσεις το νέο σου body scrub δες στη συνέχεια τα πέντε αγαπημένα μου: 

Erre Due Hokkaido Silk Scrub: Εμπλουτισμένο με το ενεργό συστατικό Hydroviton Plus για έξτρα ενυδάτωση, JoJoba Oil με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και Shea Butter για αναζωογόνηση και ελαστικότητα. Το χαλαρωτικό του άρωμα είναι εμπνευσμένο από τα cherry blossoms της Ιαπωνίας

Grown Alchemist Smoothing Body Exfoliant: Peppermint, Pumice, Activated Charcoal: Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα και αφήνει το δέρμα λείο, λαμπερό και τονωμένο. 

Sephora Body Sugar Body Scrub: Με καστανή ζάχαρη και έλαιο Moringa στη σύνθεση του απομακρύνει ρύπους και νεκρά κύτταρα αφήνοντας το δέρμα λείο και ενυδατωμένο. 

Korres  Αμύγδαλο Αναζωογονητικό Scrub Σώματος: Προσφέρει βαθύ καθαρισμός και άμεση λάμψη στο σώμα ενώ ενυδατώνει χάρη στο έλαιο αμυγδάλου που περιέχει το οποίο διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας προσφέροντας αίσθηση φροντίδας και αναζωογόνησης.

The Body Shop Spiced Orange Sugar Body Scrub:  Με ζάχαρη, αιθέριο έλαιο από φλούδα πορτοκαλιού και 89% συστατικά φυσικής προέλευσης. Με πιστοποίηση από την The Vegan Society προσφέρει ήπια απολέπιση στην επιδερμίδα, χαρίζοντας μοναδική απαλότητα και αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας, με νότες από πορτοκάλι, βανίλια και κανέλα.

 

 

Read More

And More