Απολέπιση σώματος: Ο μόνος τρόπος να κρατήσεις το δέρμα σου απαλό και υγιές! 5 top προϊόντα για να επιλέξεις

Όταν συζητάς για την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης αναφέρεσαι στο δέρμα του προσώπου. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει κι εκείνη που αφορά στο σώμα και είναι εξίσου σημαντική. Όχι μόνο το καλοκαίρι που το σώμα είναι εκτεθειμένο αλλά και το χειμώνα. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι το κρύο και η υγρασία προκαλούν ξηρότητα και δεν το θέλεις. 

Βασικό ζητούμενο είναι το δέρμα στο σώμα να είναι πλούσιο ενυδατωμένο, λαμπερό και απαλλαγμένο από τα νεκρά κύτταρα. Και θα το πετύχει μόνο με τη σωστή και συχνή απολέπιση. 

Τι είναι η απολέπιση σώματος 

Ουσιαστικά, προάγει την κυτταρική ανανέωση, ενισχύοντας την απαραίτητη υγρασία και αφήνοντας το δέρμα λείο και με μια έντονη αίσθηση ευεξίας. Παράλληλα ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και προετοιμάζει το δέρμα για την καλύτερη απορρόφηση και αποτελεσματικότητα των προϊόντων περιποίησης σώματος που ακολουθούν. Επίσης, βοηθά στην ανακούφιση ορισμένων δερματικών παθήσεων ενώ βοηθά στη μείωση της ξηρότητας και της τραχιάς όψης. Σύμφωνα με μελέτες η συχνή απολέπιση βελτιώνει τον τόνο του δέρματος δημιουργώντας ομοιομορφία.

Scrubs 

Υπάρχουν δύο τύποι απολεπιστικών προϊόντων: Τα φυσικά και τα χημικά. Τα πρώτα, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Πρόκειται για τα πιο δημοφιλή κι εκείνα που επιλέγουν οι περισσότερες γυναίκες. Τα χημικά από την άλλη, περιέχουν στη σύνθεση τους άλφα-υδροξυοξέα (AHAs), βήτα-υδροξυοξέα (BHAs) και ένζυμα που διασπούν τα νεκρά κύτταρα χωρίς τριβή μεν αλλά είναι ακατάλληλα αν έχεις ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα που εμφανίζει συχνά ερεθισμούς ή αλλεργικές αντιδράσεις. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγεις μια ήπια φόρμουλα με βήτα υδροξυλικό ή σαλικυλικό οξύ, δύο συστατικά που ανοίγουν τους πόρους και βελτιώνουν την όψη του δέρματος. 

Η απαραίτητη προετοιμασία 

Ανεξάρτητα από τον τύπο του προϊόντος που χρησιμοποιείς, καλό είναι να κάνεις ένα μικρό τεστ πριν το απλώσεις. Εφαρμόζεις μικρή ποσότητα στο πόδι σου ώστε να βεβαιωθείς ότι δεν προκαλεί ερεθισμό. Στη συνέχεια κάνεις ένα ντους ώστε να απομακρύνεις ρύπους και λιπαρότητα. Ταμπονάρεις απαλά το δέρμα και περιμένεις μερικά λεπτά μιας και το scrub εφαρμόζεται σε απόλυτα στεγνό δέρμα. Όταν κάνεις απολέπιση, αποφεύγεις τη χρήση προϊόντων που μπορεί να επηρεάσουν τον δερματικό φραγμό που σημαίνει εκείνα που περιέχουν στην σύνθεση τους υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή ρετινοειδή μιας και προκαλούν έντονη ξηρότητα και ευαισθησία. 

Μετά την απολέπιση

Η πλούσια ενυδάτωση μετά τη χρήση το body scrub είναι απαραίτητη μιας και προσφέρει εκτός από την υγρασία πλούσια θρέψη. Και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να βεβαιωθείς ότι η ενυδατική σου δεν περιέχει σκληρά ενεργά συστατικά όπως ρετινοειδή ή  υπεροξείδιο του βενζυλίου. 

Αγαπημένα προϊόντα

Luxurious Natural Exfoliatinh Body Scrub Milk Chocolate: Τονώνει και αναζωογονεί το δέρμα απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αναπλάθοντας το δερματικό ιστό. Με εκχυλίσματα βοτάνων, βιταμίνες, χαμομήλι, aloe, πράσινο τσάι και Luffa στη σύνθεση του που  χαρίζουν λάμψη και απαλότητα στο δέρμα. Το άρωμα milk chocolate είναι απολαυστικό και δημιουργεί μια αίσθηση ισορροπίας και χαλάρωσης. 

Frank Body Coconut Coffee Scrub:  Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα εξασφαλίζοντας απαλότητα ενώ διεγείρει την αιμάτωση του δέρματος χαρίζοντας πλούσια ενυδάτωση και θρέψη. 

Rituals The Ritual of Karma Softening Body Scrub: Συνδυάζει ένα θρεπτικό μείγμα πλούσιων ελαίων και θαλάσσιων μεταλλικών στοιχείων με το θαλασσινό αλάτι. Πρόκειται για ένα φυσικό απολεπιστικό που χαρίζει υγιή όψη στο δέρμα ανανεώνει τα κύτταρα και  και λειτουργεί ως αποτοξινωτικός και μαλακτικός παράγοντας.

Erre Due Hokkaido Silk Scrub: Με φυσικούς κόκκους αμυγδάλου που αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και το ενεργό συστατικό Hydroviton Plus με υαλουρονικό οξύ το οποίο προσφέρει πλούσια ενυδάτωση που διαρκεί για ώρες. Είναι εμπλουτισμένο επίσης με JoJoba Oil γνωστό για την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση αλλά και Shea Butter για αναζωογόνηση και ελαστικότητα. Το άρωμα του είναι εμπνευσμένο από τα cherry blossoms της Ιαπωνίας και συνδυάζει απίθανες νότες από τριαντάφυλλο, neroli και ροδάκινο.  

The Body Shop Pears & Share Cream Body Scrub: Χριστουγεννιάτικο και limited edition αυτό το εορταστικό scrub σώματος έχει κρεμώδη σύνθεση με 96% συστατικά φυσικής προέλευσης ενώ είναι εμπλουτισμένο με εκχύλισμα από αχλάδι. Περιέχει επίσης βούτυρο καριτέ από την Γκάνα καθώς και έλαιο Brazil Nut από το Περού, συστατικά που προμηθεύεται το brand στο πλαίσιο του προγράμματός Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες.  Tο γλυκό και αναζωογονητικό του άρωμα προέρχεται εκτός από το αχλάδι από τα  άγρια μούρα και την παιώνια.

 

Read More

And More