Απολέπιση σώματος: Συμβουλές και προϊόντα με τέλειο άρωμα για απαλό και ενυδατωμένο δέρμα

Λίγο πριν βγεις στην παραλία επιβάλλεται να φροντίσεις το δέρμα στο σώμα σου ώστε να είναι super απαλό και χωρίς ψεγάδια. Η ενυδάτωση ναι μεν παίζει σημαντικό ρόλο αλλά το μυστικό είναι η σωστή και συχνή απολέπιση. Είναι ο μοναδικός τρόπος να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να το προετοιμάσεις για ένα τέλειο μαύρισμα. 

Υπάρχουν δύο τρόποι να απολεπίσεις το δέρμα. Αρχικά με τη γνωστή βούρτσα και στη συνέχεια με το κατάλληλο προϊόν. Μπορείς να το κάνεις εναλλάξ που σημαίνει ότι 1-2 φορές την εβδομάδα ακολουθείς τη μέθοδο του dry brushing και μία φορά απλώνεις ένα scrub σώματος με υπέροχο, εξωτικό άρωμα. 

Κι αφού αποκτήσεις την κατάλληλη βούρτσα ακολουθείς τα εξής βήματα. Και κάτι ακόμη πριν ξεκινήσεις: Το dry brushing βοηθά στη σωστή κυκλοφορία ενώ αν το ακολουθείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, βελτιώνει και προλαμβάνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού.  

  • Ξεκινάς από την κοιλιά με κυκλικές κινήσεις χωρίς καμία απολύτως πίεση. 
  • Σε σημεία του σώματος όπως είναι το στήθος και οι μασχάλες η πίεση είναι απαγορευτική επίσης μιας και υπάρχουν αρκετοί αδένες που μπορεί να ερεθιστούν.
  • Όλες οι κινήσεις είναι αποκλειστικά και μόνο ανοδικές. Ξεκινάς από τις πατούσες και προχωράς προς τις γάμπες, τους μηρούς και τη λεκάνη.
  • Στα χέρια ξεκινάς από το ραχιαίο κομμάτι προς την κλείδα του λαιμού. Εκεί που καταλήγει το πρόσωπο εκεί καταλήγει και το σώμα.
  • Αμέσως μετά το dry brushing κάνεις ντους με χλιαρό νερό και το αγαπημένο σου αφρόλουτρο. Ταμπονάρεις απαλά το δέρμα και απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα σε νωπό δέρμα.
  • Αν ταλαιπωρείσαι με τα πρηξίματα προτίμησε να κάνεις dry brushing και ντους το βράδυ, λίγο πριν πέσεις για ύπνο.

Tips για απολέπιση με προϊόν

  • Η καλύτερη στιγμή είναι ενώ είσαι μέσα στη μπανιέρα και πριν κάνεις ντους. 
  • Βρέχεις ελαφρά το δέρμα, απλώνεις μικρή ποσότητα προϊόντος και κάνεις απαλό μασάζ πάντα με κυκλικές κινήσεις. 
  • Αν υπάρχουν σημεία στο σώμα που παρουσιάζουν σκληρύνσεις ή άγρια υφή επιμένεις ή αρχικά χρησιμοποιείς τη βούρτσα καισ τη συνέχεια το scrub. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα γόνατα και τις φτέρνες
  • Απομακρύνεις το προϊόν απολέπισης με άφθονο, τρεχούμενο χλιαρό νερό. 
  • Συνεχίζεις με ντους χρησιμοποιώντας αφρόλουτρο ιδανικά της ίδιας σειράς με το scrub ειδικά αν θέλεις να παραμείνει το άρωμα αναλλοίωτο για ώρες.  
  • Ταμπονάρεις απαλά με την πετσέτα και απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα. 

 

Sol de Janeiro Bum Bum Body Scrub: Ιριδίζον προϊόν απολέπισης που μετατρέπει το μπάνιο σου σε spa. Η σύνθεση του δεν περιέχει μικροσφαιρίδια. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θρέφει το δέρμα. Πρόκειται για ένα βραζιλιάνικο κοκτέιλ με θρυμματισμένους κόκκους cupuaçu, κρυστάλλους ζάχαρης και γκουαρανά, πλούσιο σε καφεΐνη.

Luxurious Pink Orchid Natural Exfoliating Body Scrub: Τονώνει και αναζωογονεί το δέρμα απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αναπλάθοντας το δερματικό ιστό. Η σύνθεση του από εκχυλίσματα βοτάνων και δερμοτονωτικές βιταμίνες, ενισχύεται από την έντονη απολεπιστική δράση του αμυγδάλου και της Luffa, χαρίζοντας λάμψη και ευεξία.

The Body Shop Mango Sugar Body Scrub: Μια vegan σύνθεση με 90% συστατικά φυσικής προέλευσης, όπως έλαιο σπόρων μάνγκο  από την Ινδία μέσω του προγράμματός μας Δίκαιο Εμπόριο με Κοινότητες. Με πλούσια κρεμώδη υφή και κρυστάλλους ζάχαρης  απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, χαρίζοντας στην ξηρή επιδερμίδα απαλότητα, λεία υφή και μία υπέροχη αίσθηση ενυδάτωσης και άνεσης.

Erre Due Madagascar Scent Scrub:  Περιέχει στη σύνθεση του φυσικούς κόκκους αμυγδάλου, το ενεργό συστατικό Hydroviton Plus με υαλουρονικό οξύ το οποίο προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, JoJoba Oil με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και Shea Butter για αναζωογόνηση και ελαστικότητα. Χαρίζει στο δέρμα μια μοναδική και εξωτική εσάνς από τη Μαδαγασκάρη χάρη στις νότες από καρύδα, άνθη monoi, γιασεμί, βανίλια και αέρινο musk.

Rituals The Ritual of Mehr Incigorating Body Scrub:  Scrub με ζάχαρη και δραστικά σωματίδια φλούδας γλυκού πορτοκαλιού για ήπια αφαίρεση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Τα πλούσια έλαια που επίσης περιέχει στη σύνθεση του θρέφουν, καταπραΰνουν και τονώνουν.

 

Read More

And More