Αποσμητικό: Tips για να παραμείνεις δροσερή όλη την ημέρα και πέντε προϊόντα για να επιλέξεις

Το αποσμητικό είναι ο βασικός σου σύμμαχος ενάντια στην εφίδρωση και την κακοσμία που σε ταλαιπωρούν ιδιαίτερα και ο μοναδικός τρόπος να τα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά είναι το σωστό προϊόν. Κι αν είσαι έτοιμη να επιλέξεις εκείνο που θα πάρει την πρώτη θέση στο καλάθι των αγορών σου και πριν σου προτείνω τα αγαπημένα θα σου αποκαλύψω μερικά tips που θα σε βοηθήσουν πολύ.

Antirespirant ή deodorant

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίσεις τη διαφορά ανάμεσα στους δύο τύπους αποσμητικών. Το antiperspirant είναι η φόρμουλα που περιέχει συστατικά που μειώνουν την εφίδρωση καθώς επίσης και αντισηπτικές ουσίες που λειτουργούν ενάντια στα στους οργανισμούς που προκαλούν κακοσμία. Το deodorant με τη σειρά του μπλοκάρει την εφίδρωση με αποτέλεσμα και και καλύπτουν την κακοσμία ενώ έχουν αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση.

Tips για να λειτουργήσει το αποσμητικό στο μέγιστο

  • Το απλώνεις μετά το ξύρισμα. Θεωρείται άλλωστε ο πιο  φυσικός τρόπος απολέπισης που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και προετοιμάζουν το δέρμα να δεχτεί το προϊόν.
  • Συνήθως χρησιμοποιείς το αποσμητικό σου μετά το πρωινό ντους και λίγο πριν φύγεις από το σπίτι. Οι ειδικοί όμως προτείνουν να το απλώνεις το βράδυ όπου οι ιδρωτοποιοί αδένες υπολειτουργούν με αποτέλεσμα να απορροφάται ευκολότερα και να διαρκεί περισσότερο.
  • Καλό είναι το καλοκαίρι να αποφεύγεις ρούχα από συνθετικά υφάσματα που δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη κακοσμία. Το βαμβάκι και το μετάξι είναι ότι καλύτερο.

Dove Talco Roll On: Περιέχει 1/4 ενυδατική κρέμα στη σύνθεση του που χαρίζει την απαραίτητη υγρασία και απαλότητα. Παράλληλα αφήνει ένα διακριτικό άρωμα πούδρας και μειώνει τους ερεθισμούς από το ξύρισμα. Η δροσερή αίσθηση παραμένει σταθερή για 48 ώρες.  

Nivea Pearl & Beauty Roll-On: Με πολύτιμα εκχυλίσματα μαργαριταριών στη σύνθεση του που περιποιούνται το δέρμα και αφήνουν ένα απαλό άρωμα. Χαρίζει 48ωρη προστασία και δεν ερεθίζει. 

Korres Equisetum: Χαρίζει 24ωρη προστασίας και είναι κατάλληλο ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Αντιμετωπίζει την κακοσμία χάρη στα φυσικά συστατικά όπως τα λιποαμινοξέα. Παράλληλα δεν περιέχει άλατα αλουμινίου.

Pharmasept Hygienic: Με φυσικούς παράγοντες που παγιδεύουν από τον ιδρώτα τις ουσίες που είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη των οσμών χωρίς να εμποδίζουν την υγιή εφίδρωση και χωρίς να διαταράσσουν τη φυσιολογική χλωρίδα της επιδερμίδας. Προσφέρει ενυδάτωση χάρη στη Βιταμίνης Ε και τα φυσικά αμινοξέα ενώ καταπραΰνει με τη δύναμη του εκχυλίσματος Aloe Vera.

La Roche Posay Sensitive Skin 24HR Deodorant: Προσφέρει έντονη αίσθηση φρεσκάδας, χάρη στον απορροφητικό περλίτη, που αντιμετωπίζει την υγρασία, το γλυκονικό ψευδάργυρο που εξουδετερώνει τα βακτήρια που προκαλούν δυσοσμία, καθώς και αλλαντοΐνη που εξασφαλίζει, την καλύτερη ανοχή του δέρματος.

 

Read More

And More