Αυτά είναι τα μεγαλύτερα skincare trends της χρονιάς

Τις τάσεις της φετινής χρονιάς όσο αφορά στο μακιγιάζ και τα hair looks τις γνωρίζεις ήδη κι εγώ φροντίζω να σε ενημερώνω για καθεμία που έρχεται στο προσκήνιο. Όσες δηλαδή δημιουργούν οι celebrities και οι influencers. Γιατί ναι μεν οι experts παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα trends κάθε σεζόν αλλά κατά τη διάρκεια του χρόνου εμφανίζονται νέες και super εντυπωσιακές. 

Τα trends όμως δεν περιορίζονται στις δύο συγκεκριμένες κατηγορίες προεκτείνονται και στην περιποίηση με νέες τεχνικές αλλά και συνήθειες που προκαλούν οι διαφορετικές συνθήκες και δεδομένα. Kαι φέτος υπάρχουν νέες skincare τάσεις που επιβάλλεται να μάθεις και να ακολουθήσεις. Και θα στις αποκαλύψω ευθύς αμέσως. Εσύ απλά κράτησε σημειώσεις. 

Beauty Bars: Που σημαίνει σαπούνια στην κλασική τους μορφή. Παράλληλα όμως και στην πιο εξελιγμένη αφού πλέον κλείνονται σε συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον. Είναι το προϊόν που θα δεις παντού τους επόμενους μήνες. Και δεν αναφέρομαι στα σαπούνια που χρησιμοποιείς για τον καθαρισμό προσώπου και σώματος μόνο αλλά και σ’ εκείνα που αντικαθιστούν το σαμπουάν. Οι νέες φόρμουλες εκτός από την καθαριστική τους ιδιότητα παράλληλα αντιμετωπίζουν δραστικά τα βακτήρια ενώ περιέχουν θρεπτικά και super ενυδατικά συστατικά όπως φυσικά έλαια και εκχυλίσματα φυτών. 

Σωστή περιποίηση χειλιών: Πρόκειται για ένα από τα σημεία που παραμελείς. Τα τελευταία δύο χρόνια βέβαια προσπαθείς να τα ενυδατώνεις όσο πιο συχνά μπορείς μιας και η μάσκα προστασίας δημιουργεί έντονη ξηρότητα. Οι experts όπως επιμένουν πως πρέπει να τα περιποιείσαι καθημερινά ακριβώς όπως κάνεις και με την επιδερμίδα ακολουθώντας την αντίστοιχη ρουτίνα. Το lip balm είναι το προϊόν που πρέπει να απλώνεις καθημερινά τόσο πριν και μετά την εφαρμογή κραγιόν αλλά και μόνο του. Η απολέπιση αλλά και η μάσκες είναι εξίσου σημαντικά και απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθείς 1-2 φορές την εβδομάδα ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να κρατάς τα χείλη σου απαλά και με υγιή όψη. 

Σχολαστική περιποίηση στο σώμα: Η ακμή στο δέρμα του σώματος είναι ένα σύμπτωμα που εξαπλώνεται γρήγορα σύμφωνα τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τους δερματολόγους. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες στρέφονται σε προϊόντα καθημερινής φροντίδας χωρίς άρωμα, με φυσικά συστατικά και συστατικά όπως είναι για παράδειγμα το σαλικυλικό ή γλυκολικό οξύ που αντιμετωπίζουν δραστικά τα σημάδια και ταυτόχρονα προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση. Τόσο το αφρόλουτρο όσο και η ενυδατική κρέμα ή λάδι σώματος που προτείνουν οι ειδικοί ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία που τείνει να γίνει ο προσωπικός σου beauty ήρωας. 

Tik Tok Trend: Κι όμως η συγκεκριμένη εφαρμογή δημιουργεί τις μεγαλύτερες τάσεις και αυτή τη χρονιά εστιάζει στα συστατικά που θα συζητηθούν πολύ. Με σημαντικότερα τη νιασιναμίδη, την καφεΐνη και το bakuchiol. H νιασιναμίδη είναι η νέα εμμονή των fans του Tik Tok και πρόκειται για το συστατικό που βελτιώνει την όψη του δέρματος, μειώνει τους πόρους, προλαμβάνει τη βλάβη που δημιουργεί η ηλιακή ακτινοβολία καθώς και τους ερεθισμούς. Η καφεΐνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά συστατικά που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ μειώνει τα πρηξίματα. Το bakuchiol είναι εκείνο που είχε περισσότερα από 23 εκατομμύρια views και αυτό σημαίνει πως θα κάνει πάταγο τη νέα χρονιά. Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και την κυτταρική ανανέωση προσφέροντας απαλότητα και λάμψη στο δέρμα. 

Stay tuned αφού είναι σίγουρο πως λίγο πριν το καλοκαίρι νέες τάσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους. 

 

Read More

And More