Baby botox: τι πρέπει να ξέρεις για το νέο botox!

Δεν είμαι ενάντια σε τίποτα και δεν μου πέφτει κανένας λόγος στο τι κάνει ο καθένας στο πρόσωπό του/της. Στο κάτω- κάτω μιλάμε για το δικό του/της πρόσωπο. Δεν είμαι ενάντια σε τίποτα, λοιπόν, απλώς πιστεύω στο ταίριασμα. Προσωπικά, δεν μου ταιριάζει καθόλου το botox. Μου αρέσουν τα φυσικά πράγματα, να μπορώ να κινώ τα φρύδια μου ελεύθερα. Α! Και μου αρέσουν τόσο τα φυσικά πράγματα ώστε προσπαθώ να φτάσω τα φρύδια μου σε εκείνη την εφηβική τους φάση ώστε να μην τα βγάζω καθόλου. Άρα δεν θα έκανα botox. Το baby botox, όμως, είναι ένα άλλο πράγμα εντελώς!

Σε ό,τι αφορά την κοσμετολογία υπάρχει μια ολοκαίνουργια θεώρηση των πραγμάτων: ακριβώς όπως έχεις εκπαιδευτεί τα τελευταία χρόνια να φοράς αντηλιακή χειμώνα- καλοκαίρι για να προλάβεις τις ρυτίδες (τι δεν το κάνεις;) έτσι παίρνεις τα μέτρα σου για να προλάβεις τις ρυτίδες. Κι εκεί έρχεται το baby botox που πολύ μου αρέσει ως φιλοσοφία.

Στο speed dial του κινητού μου υπάρχει το τηλέφωνο του δερματολόγου Στέλιου Αγγελίδη (το πελατολόγιό του περιλαμβάνει μερικές από τις διασημότερες Ελληνίδες) ο οποίος μου ανάλυσε τα πάντα για την σύγχρονη εκδοχή του botox: πότε γίνεται, πού γίνεται, κάθε πότε, πόσο κοστίζει.

Καταρχάς, δεν υπάρχει baby botox. Baby botox είναι μια ορολογία των εφαρμογών botox που γίνεται κυρίως σε μικρότερες ηλικίες χρησιμοποιώντας λιγότερες μονάδες φαρμάκου ώστε να υπάρχει μια κινητικότητα, να μην μένει το πρόσωπο ανέκφραστο και να έχουμε φυσικό αποτέλεσμα. Βεβαίως, το αποτέλεσμα εξαρτάται από τα “χτυπήματα” του γιατρού, πώς θα εφαρμόσει το botox ο ίδιος ο γιατρός. Άρα, baby botox δεν υπάρχει. Είναι τα σημεία και η δοσολογία που βάζει ο γιατρός.

Το αποτέλεσμα του botox δεν εξαρτάται από την ουσία. Εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον γιατρό, από την τεχνική του και το αισθητικό του μέτρο. Άρα, δεν εξαρτάται από την δοσολογία. Συνήθως, γίνεται ένα μικρό έως μεγάλο λάθος να γίνεται botox σημείου. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ενοχλείται από τις ρυτίδες στο μεσόφρυο και να εστιάζει με botox μόνο στο μεσόφρυο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αντιρροπιστικά οι ρυτίδες του μετώπου ή οι περιοφθλαμικές, δηλαδή οι ανταγωνιστές μυς, να υπερτρέφονται και να έχουμε λάθος αποτέλεσμα.

Τι είναι το baby botox (σίγουρα όχι το botox που γίνεται σε μωρά)!

Baby botox είναι μια ορολογία των εφαρμογών botox που γίνεται κυρίως σε μικρότερες ηλικίες χρησιμοποιώντας λιγότερες μονάδες φαρμάκου ώστε να υπάρχει μια κινητικότητα, να μην μένει το πρόσωπο ανέκφραστο και να έχουμε φυσικό αποτέλεσμα. Βεβαίως, το αποτέλεσμα εξαρτάται από τα “χτυπήματα” του γιατρού, πώς θα εφαρμόσει το botox ο ίδιος ο γιατρός. Αν θέλετε τη γνώμη μου, για μένα baby botox δεν υπάρχει. Είναι τα σημεία και η δοσολογία που βάζει ο γιατρός”, τονίζει ο Στέλιος Αγγελίδης και συνεχίζει: “Το αποτέλεσμα του botox δεν εξαρτάται από την ουσία ούτε την δοσολογία. Εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον γιατρό, από την τεχνική του και το αισθητικό του μέτρο”.

Botox: γιατί βλέπεις συχνά τόσο κακό αποτέλεσμα;

Αν τρέμεις στην ιδέα του botox αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί η δουλειά που έχεις δει εκεί έξω, σε φίλες, συναδέλφους κλπ. σε κάνει να τρέχεις προς την αντίθετη κατεύθυνση, την… anti-botox κατεύθυνση. Πώς οδηγείται, όμως, κανείς σε αυτό το αντιαισθητικό αποτέλεσμα; “Συνήθως, γίνεται ένα μικρό έως μεγάλο λάθος: να γίνεται botox σημείου. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ενοχλείται από τις ρυτίδες στο μεσόφρυο και να εστιάζει με botox μόνο στο μεσόφρυο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αντιρροπιστικά οι ρυτίδες του μετώπου ή οι περιοφθλαμικές, δηλαδή οι ανταγωνιστές μυς, να υπερτρέφονται και να έχουμε λάθος αποτέλεσμα” μας εξηγεί ο γιατρός. “Όταν κάνουμε botox στο ανώτερο πρόσωπο έχουμε να κάνουμε με τον μετωπιαίο μυ που είναι όλο το μέτωπο, το μεσόφρυο που είναι ανάμεσα στα δύο φρύδια και περιοφθαλμικά, το πόδι της χήνας. Αν ακινητοποιηθεί μόνο το μεσόφρυο που συνήθως είναι πιο έντονο σε άτομα που είναι αμφισβητίες, έχουν ανοιχτόχρωμα ή μυωπικά μάτια, η κίνηση εκτονώνεται στους ανταγωνιστές μύες οι οποίοι μπορεί να υπερτραφούν. Πιο συγκεκριμένα αυτό συμβαίνει με τους ανελκτήρες των βλεφάρων”, επισημαίνει ο Στέλιος Αγγελίδης. Αυτός είναι κι ο λόγος, λοιπόν, που βλέπεις πολύ συχνά φρύδια που φτάνουν μέχρι τις ρίζες των μαλλιών κι εν ολίγοις ενδέχεται να φτιάξεις το ένα πράγμα και να χαλάσεις το άλλο. “Όταν λέμε botox θα πρέπει να γίνει σε όλα τα σημεία που εφαρμόζεται το botox και στο μέτωπο, και στο μεσόφρυο και περιοφθαλμικά. Υπάρχουν περιπτώσεις που το botox γίνεται μόνο περιοφθλαμικά στο πόδι της χήνας και πολλές κυρίες ζητάνε κάποιες ρυτίδες που είναι πιο κάτω από το πόδι της χήνας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν ο γιατρός ενδίδει,  δυστυχώς γίνεται εκτόνωση με σακούλες κάτω από τα μάτια κι έτσι μεγαλώνουν οι σακούλες!”.

Botox και στο λαιμό!

Άρα το botox γίνεται μόνο στο άνω σημείο του προσώπου; Όχι, είναι η απάντηση. Άλλο σημείο έγχυσης του botox είναι το κατώτερο πρόσωπο, στο λαιμό. Πρόκειται για το botox Νεφερτίτη που γίνεται στο μυώδες πλάτυσμα, δηλαδή στην κάτω γνάθο και όλο το λαιμό και κυρίως σε νευρικούς λαιμούς που έχουν έντονες τις κάθετες ρυτίδες και όχι τις εγκάρσιες (οριζόντιες). Άρα, ο λαιμός φαίνεται πιο συσφιγμένος και οριοθετείται καλύτερα το περίγραμμα όταν κάνεις botox σε αυτό το σημείο.

Baby Botox και επιδερμίδα: μπορεί να μου δώσει λάμψη;

“Το botox έχει επίδραση και στον σμηγματογόνο αδένα ενώ μειώνεται η υπερπαραγωγή σμήγματος. Γι’αυτό το κάνουμε και στις μασχάλες σε περιπτώσεις έντονης εφίδρωσης. Στο πρόσωπό τώρα, έχει ως αποτέλεσμα το μέτωπο να γίνεται πιο ματ, να μην γυαλίζει άρα δείχνει πιο στεγνό και πιο όμορφο. Όμβς, το botox δεν επηρεάζει την επιδερμίδα απλώς είναι απότοκο αποτέλεσμα λόγω της μείωσης του σμήγματος και του ιδρώτα!”, μας λέει ο γιατρός.

Από πότε να ξεκινήσω;

“Παλιότερα το botox πήγαινε με την ηλικία, αλλά τότε το botox χρησιμοποιούνταν σαν αντιρυτιδική θεραπεία. Πλέον, το botox έχει πάρει θέση refresh, αναζωογόνησης και ξεκούρασης. Άρα, δεν παίζει ρόλο η ηλικία, παίζει ρόλο η ένδειξη. Υπάρχουν πολύ μικρές ηλικίες που είναι εκφραστικές και έχουν ανάγκη να κάνουν botox για να μην σπάσουν και μονιμοποιηθούν οι ρυτίδες. Γιατί αν αυτό γίνεται επανειλημμένως καταστρέφεται εντοπισμένα και μεμονομένα το κολλαγόνο και μπορεί να κάνει effect ουλής. Άρα το ξεκινάς από τότε που έχεις ένδειξη. Δεν πρέπει ένα άτομο να έχει ρυτίδες για να κάνει botox, πρέπει να το κάνει για να δείξει ξεκούραστο. Για παράδειγμα, οι περιοφθλαμικοί μυς και πιο συγκεκριμένα ο κυκλοτερής (ο μυς που κάνει το πόδι της χήνας όταν συσπάται) όταν είναι συσπασμένος δείχνει το μάτι κατεβασμένο. Βελτιώνοντας αυτό το μυ το βλέμμα φαίνεται ξεκούραστο”.

Ξέρεις ότι το botox σου είναι πετυχημένο αν σου πουν…

Δείχνεις πολύ ξεκούραστη και το επιβεβαιώνει και ο γιατρός: “Το τέλειο effect του botox είναι να δείξεις ξεκούραστη, όμορφη και χωρίς να καταλαβαίνει κανένας ότι έχεις κάνει botox. Αν κάποιος σου πει ότι έχεις κάνει botox πάει να πει ότι έχει γίνει λάθος από τον γιατρό”.

Baby Botox: η επόμενη μέρα!

“Το botox έχει κάποιες επιφυλάξεις μόνο για την ημέρα της εφαρμογής και ίσως και την επόμενη, δηλαδή για ένα διευρυμένο 24ωρο. Αυτά που δεν πρέπει να κάνεις μετά την εφαρμογή του botox είναι τα εξής: δεν πρέπει να τρίψεις έντονα και ακανόνιστα την περιοχή του μετώπου που εφαρμόστηκε. Την ημέρα της εφαρμογής και την επομένη δεν πρέπει να κάνεις εντοπισμένη ζέστη, δηλαδή σεσουάρ στο μέτωπο ή να γυμναστείς και δεν κάνεις καυτό ντους. Από την μεθεπόμενη μέρα μπορείς να κάνεις ότι θέλεις!”.

Είναι το καλοκαίρι καλή εποχή για botox;

“Εποχή το botox δεν έχει γιατί είναι ενδομυικό φαινόμενο, δεν έχει καμία σχέση με την επιδερμίδα άρα δεν χρειάζεται να έχεις προφυλάξεις ούτε αντηλιακού, ούτε ηλιοθεραπείας. Επίσης, το botox δεν έχει καμία παρενέργεια στην υγεία, παρά μόνο αν έχει κανείς μυοπάθεια. Με botox δεν διακινδυνεύεις την υγεία σου! Το μόνο που διακινδυνεύεις είναι η ομορφιά γι’αυτό και πρέπει να γίνεται από ειδικό γιατρό και γνωρίζοντας τη δουλειά του ως προς το αισθητικό μέτρο. Γιατί το botox χαρακτηρίζει τον ίδιο τον γιατρό και όχι το φάρμακο!”, τονίζει ο Στέλιος Αγγελίδης.

Και πόσο συχνά πρέπει να το κάνω;

“Το botox είναι φάρμακο και κρατάει 3.5 μήνες το botox στον οργανισμό. Σαν αποτελεσματικότητα, όμως, μπορεί να κρατήσει μέχρι 6 μήνες και αυτό εξαρτάται από την εκφραστικότητα του ατόμου, από την ηλικία και από το DNA. Παλιότερα το κάναμε κάθε τέσσερις μήνες γιατί το κάναμε ως αντιρυτιδική θεραπεία, πλέον η σύγχρονη κοινωνία μας έχει δώσει μια ανοχή ώστε να μπορούμε να το κάνουμε δύο φορές το χρόνο”.

Last chance infos:

  • Η τιμή του φαρμάκου είναι από 250 έως 300.
  • Το botox από ντιρεκτίβα της εταιρίας είναι θεραπεία δύο σταδίων. Το ένα στάδιο είναι η ημέρα εφαρμογής και το δεύτερο μετά από δύο εβδομάδες όπου επισκέπτεσαι τον γιατρό σου για να σε συμπληρώσει- ενισχύσει- διορθώσει.
  • Όλα τα αποτελέσματα είναι αναστρέψιμα που σημαίνει πως αν κάτι πάει λάθος μπορείς να το διορθώσεις.

 

Read More

And More