Δεν είσαι μόνη σου! 7 διάσημες που δεν το περίμενες ότι θα είχαν ακμή μιλούν γι’αυτό ανοιχτά!

Μέχρι πριν τέσσερα- πέντε χρόνια το task ΑΚΜΗ άνοιγε εκεί γύρω στα 15 σου και το άφηνες για πάντα πίσω σου όταν έκλεινες τα 18. Εκεί, μαζί με το σχολείο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η ακμή ενηλίκων είναι ένα θέμα που απασχολεί ολοένα και περισσότερες γυναίκες ακόμη και στα 30 ή ακόμη και στα 40 τους. Σίγουρα η περιβαλλοντική μόλυνση και το στρες “βοηθούν” προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά φτάνεις σε ένα σημείο που δεν σε νοιάζει τι φταίει. Σε νοιάζει που νιώθεις άσχημα γιατί στο πρόσωπό σου έχεις κάμποσα σπυράκια.

Λοιπόν, κάτι που με βοηθάει να σκέφτομαι: δεν είμαι μόνη μου. Κάτι ακόμη πιο παρήγορο: η Kate Winslet, η Kendall Jenner ή η Emma Stone έχουν περάσει ή/και έχουν ακμή. Άρα κι εσύ δεν είσαι μόνη σου! Φιου! Να, λοιπόν, τι έχουν πει όλες αυτές οι διάσημες για τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς σε σχέση με την επιδερμίδα τους.

Cameron Diaz

H Cameron Diaz είναι μια από τις ηθοποιούς που είχε ακμή και που φυσικά αυτό επηρέαζε την ψυχολογία της αλλά και την απόδοση της στην δουλειά. Σκέψου το άγχος που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ηθοποιοί στην σκέψη μόνο ότι σε περιόδους έξαρσης πρέπει να κάνουν γυρίσματα και να δουν το πρόσωπό τους στην μεγάλη οθόνη… Σε περιόδους- επαναλαμβάνω- έξαρσης! Η ίδια έχει δηλώσει ότι έχει κάνει θεραπείες, έχει πάρει χάπια αλλά τελικά όλα πήραν το δρόμο της όταν σταμάτησε να τρώει τόσο συστηματικά burger και τηγανητές πατάτες.

Στο βιβλίο της “The Body Book” έχει γράψει: “Είχα πολύ, πολύ, πολύ άσχημη επιδερμίδα. Ντρεπόμουν και έκανα ότι μπορούσα να σκεφτώ για να φύγουν τα σπυράκια και η ακμή. Προσπαθούσα να τα καλύψω με makeup. Προσπάθησα να πάρω αγωγώ από το στόμα και τοπικά. Τίποτα δεν βοηθούσε σε βάθος χρόνου. Επίσης, ήταν πολύ δύσκολο για τις makeup artist να προσπαθούν να τα καλύψουν στα γυρίσματα και όλο αυτό ήταν πολύ περίεργο και ένιωθα άσχημα για τον εαυτό μου!”. Αν έχεις περάσει ακμή ταυτίζεσαι απόλυτα με κάθε λέξη της (ok, ίσως όχι με το σημείο για τα γυρίσματα) αλλά ξέρεις, ταυτόχρονα, πόσο αδικείς τον εαυτό σου με το να σκέφτεσαι έτσι για σένα!

Katy Perry

Βλέπεις την Katy Perry και λες: λοιπόν, αυτό το κορίτσι είναι γεμάτο αυτοπεποίθηση. Ή τουλάχιστον δεν θα περίμενες ποτέ ότι υπάρχουν μέρες που τα σπυράκια που βγάζει κατά καιρούς της προκαλούν τόση ανασφάλεια που είτε αποφασίζει να μείνει σπίτι είτε την κάνουν ακόμη να φοράει makeup στο κρεβάτι της για να μην τα βλέπει! “Τα σπυράκια με έκαναν να θέλω να εξαφανιστώ από προσώπου γης! Πολλές φορές φορούσα makeup στο κρεβάτι ή κανόνιζα να μην πάω πουθενά αν ήμουν σε έξαρση” είχε πει σε συνέντευξή της στο Proactiv.

Rihanna

H Rihanna είναι ο ορισμός του real beauty και η σειρά Fenty είναι απλώς η απόδειξη. Όσο για τα σπυράκια, είναι τόσο φυσικά για εκείνη που τα περιμένει κάθε μήνα, όπως έχει πει. “Κάθε μήνα έχω μια τουλάχιστον πολύ κακή μέρα. Έχω σπυράκια, είμαι χοντρή και έχω και πολύ κακή διάθεση. Είναι σαν μια πολύ άσχημη εβδομάδα!”, έχει πει στο περιοδικό Star και μόλις νιώσαμε ότι κάποιος μίλησε κατευθείαν στην καρδιά μας!

Miley Cyrus

H Miley Cyrus μπορεί να ξεκίνησε την καριέρα της στο Disney Club και να θεωρούνταν επιτυχημένη από πολύ μικρή, αλλά πίσω από όλο αυτό υπήρχε μια ανασφαλής Miley η οποία είχε θέματα με την ευαίσθητη επιδερμίδα της. “Είχα πολύ κακή επιδερμίδα όταν ήμουν μικρή και αυτό μου προκαλούσε τεράστια ανασφάλεια ειδικά όταν έβγαινα στην τηλεόραση και η κάμερα ήταν τόσο κοντά στο πρόσωπό μου. Αργότερα συνειδητοποίησα ότι όσα λιγότερα κάνεις τόσο το καλύτερο! Έρχεται μια φάση που τρελαίνεσαι, δοκιμάζεις τα πάντα και μαζί με σένα τρελαίνεται και η επιδερμίδα σου!” είχε πει στο The Kit.

Emma Stone

Κάτι που συμβαίνει με την ακμή: δεν ξέρεις ποτέ πότε και πώς θα σου προκύψει. Η Emma Stone, για παράδειγμα έχει πει σε συνέντευξή της στο Refinery29 ότι έχει υποφέρει δύο φορές: “Είχα ορμονική ακμή όταν ήμουν 17 και πήρα τα Accutane. Θυμάμαι ότι το δέρμα μου, το στόμα μου, τα χείλη μου, ακόμη και το εσωτερικό των ματιών μου ήταν στεγνά! Όταν πήγα 20 είχα ακμή λόγω του στρες όσο έκανα το Easy A. Και παρά το γεγονός ότι μου έκαναν μακιγιάζ με αερογράφο που τα εξαφάνιζε όλα ένιωθα μεγάλη ανασφάλεια!”.

Kate Winslet

Mια από τις αγαπημένες μας ηθοποιούς είχε επίσης ακμή. Μάλιστα, σε συνέντευξή της στο Marie Claire είχε δηλώσει πως διάβαζε όλα αυτά για την αλαβάστρινη επιδερμίδα της και γελούσε γνωρίζοντας ότι από κάτω κρύβεται μια επιδερμίδα με κυστική ακμή. “Είχα μια πολύ κακή εμπειρία με την ακμή όταν έκλεισα τα 30. Διάβαζα όλα αυτά τα δημοσιεύματα για την υπέροχη και λαμπερή επιδερμίδα μου και έλεγα: “Ω, θεέ μου! Μακάρι να ήξεραν τι κρύβεται από κάτω!”.

Kendall Jenner

Πρόσφατα, η Kendall Jenner περπάτησε στο κόκκινο χαλί και πολύ επέκριναν την εμφάνισή της: το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο είναι δυνατόν να έχει ακμή; Ναι, είναι! Η ίδια μέσα από το site που έχει έγραψε τα εξής: “Η ακμή μου κατέστρεψε την αυτοπεποίθηση. Είχα φτάσει σε ένα σημείο που δεν κοιτούσα καλά- καλά τον κόσμο όταν του μιλούσα. Αυτό που θέλω να καταλάβουν όλοι είναι ότι ήταν μια ολόκληρη διαδικασία: δεν είναι κάτι που συνέβη μέσα σε ένα βράδυ. Ακόμη και αφότου άρχισε το δέρμα μου να καθαρίζει μου πήρε πολύ μεγάλο διάστημα να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου!”. Εμείς, ωστόσο, θα μείνουμε στο άλλο σχόλιο που είχε κάνει η Kendall Jenner για την ακμή: Don’t let this shit stop you!

 

 

Read More

And More