Δες πόσο πρέπει να περιμένεις μέχρι να απλώσεις το επόμενο προϊόν περιποίησης

Τα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες της επιδερμίδας σου τα γνωρίζεις. Ακολουθείς πιστά την ρουτίνα πρωί και βράδυ ενώ επισκέπτεσαι όσο συχνά χρειάζεται δερματολόγο και αισθητικό. Το weekend που έχεις περισσότερο χρόνο στη διάθεση σου απλώνεις μάσκες, κάνεις απολέπιση ενώ φροντίζεις με patches και την περιοχή των ματιών. Και έχω να σου πω ότι είμαι πολύ υπερήφανη για σένα. 

Έχεις όμως κάποιες απορίες που αφορούν την εφαρμογή των προϊόντων, το χρόνο που πρέπει να περιμένεις μέχρι να αφαιρέσεις τη μάσκα ή το peeling αλλά και μία ακόμη που θα οι ειδικοί θα σου λύσουν ευθύς αμέσως. Δεν γνωρίζεις το χρόνο που πρέπει να περιμένεις ανάμεσα στην εφαρμογή των προϊόντων. Το πιθανότερο είναι, ειδικά το πρωί, να απλώνεις πολύ βιαστικά τις φόρμουλες και καταλαβαίνεις πως δεν είναι σωστό. 

Δες λοιπόν τι πρέπει να κάνεις:

Αρχικά σιγουρεύεσαι πως το δέρμα σου είναι καθαρό και στεγνό. Σύμφωνα με τους experts επιτρέπεται να απλώσεις την ενυδατική κρέμα αμέσως μετά τον ορό, χωρίς να περιμένεις. Υπάρχουν όμως και κάποιες φόρμουλες, με συγκεκριμένα συστατικά στη σύνθεση τους που θέλουν το χρόνο τους. Όπως είναι η βιταμίνη C και η ρετινόλη. Αν χρησιμοποιείς τα συγκεκριμένα προϊόντα θα πρέπει να αφήσει 10 περίπου λεπτά να περάσουν μέχρι να εφαρμόσεις το επόμενο.

Και κάτι ακόμη: Καλό είναι να μην συνδυάζεις τη νιασιναμίδη με τη βιταμίνη C μιας και υπάρχει περίπτωση ερεθισμού. 

 

Read More

And More