Δυσχρωμίες: Γιατί εμφανίζονται και 5 προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να τις αντιμετωπίσεις

Ξαφνικά κι ενώ μόλις έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ και απλώνεις το serum πλησιάζεις στον καθρέφτη και βλέπεις μια μικρή, σκούρα κηλίδα στο δέρμα. Ναι, είναι δυσχρωμία. Είσαι σίγουρη και γνωρίζεις καλά ότι αν δεν την αντιμετωπίσεις άμεσα και δεν προσέξεις θα δεις και μερικές ακόμη. Αρχικά σου ζητών να μην πανικοβληθείς και στη συνέχεια θα σου εξηγήσω τα πάντα. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι πανάδες και κηλίδες δημιουργούνται λόγω της υπερβολικής έκκρισης μελανίνης από τα μελανοκύτταρα του δέρματος. Στη ουσία πρόκειται για μια διαταραχή που προκαλεί τόσο η ηλιακή ακτινοβολία όσο και τυχόν ορμονικές αλλαγές. Όσο πιο ανοιχτός είναι ο τόνος του δέρματος τόσο πιο έντονες είναι οι κηλίδες, μιας και η μελανίνη είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα η υπεριώδης ακτινοβολία να απορροφάται ευκολότερα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αν έχεις μεσαία ή σκούρα επιδερμίδα θα αποφύγεις την εμφάνισή τους. Απλά δεν είναι το ίδιο ορατές.

Τι πρέπει να κάνεις

Το πρώτο και βασικό σου μέλημα είναι η χρήση αντηλιακής κρέμας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο δείκτης προστασίας του προϊόντος που χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλός, ενώ καλό είναι να φοράς καπέλο. Επειδή όμως η εμφάνιση των συγκεκριμένων δυσχρωμιών λειτουργεί αθροιστικά, που σημαίνει πως μετρούν όλα τα χρόνια ηλιοθεραπείας που έχεις κάνει αλλά και τυχόν ερεθισμών που έχεις υποστεί στο παρελθόν, το πιθανότερο είναι να κάνουν ούτως ή άλλως την εμφάνισή τους, ακόμη κι αν τα τελευταία καλοκαίρια και χειμώνες είσαι πολύ προσεκτική.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η αντιμετώπιση με τις κατάλληλες φόρμουλες. Και εδώ έρχονται τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησης με συνθέσεις που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις κηλίδες και τις πανάδες. Πρόκειται για προϊόντα που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης συνδυαστικά πάντα με την αντηλιακή προστασία.

Στη συνέχεια θα δεις τα 5 αγαπημένα και δοκιμασμένα. Εσύ απλά θα επιλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει, ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνήθειές σου.

Lancome Renergie H.C.F. Triple Serum: ‘Ενα τριπλό serum με σύνθεση που βασίζεται στην κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καινοτομία, Rénergie H.C.F. Sυμπυκνώνεται με μαεστρία σε μια ριζικά περιποιητική τριπλή δόση Υαλουρονικού Οξέος, C + Νιασιναμίδης και Φερουλικό Οξύ. Τα τρία συστατικά που βελτιώνουν τον όγκο και την ποιότητα της επιδερμίδας, λειαίνουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες και μειώνουν την ένταση πανάδων και κηλίδων. 

Fenty Skin Watch Ya Tone – Niacinamide Dark Spot Serum: Ανάλαφρος ορός περιέχει με νιασιναμίδη, βιταμίνη C, εκχύλισμα ρίζας γλυκόριζας και κεράσι Μπαρμπάντος. Συστατικά που ενισχύουν συνολικά τη φωτεινότητα και περιορίζουν τις σκούρες κηλίδες και τις δυσχρωμίες. 
Χαρίζει 30% πιο φωτεινή επιδερμίδα και 31% πιο ομοιόμορφος τόνος δέρματος μετά από 8 εβδομάδες εφαρμογής.

Nivea Cellular Luminous 360 Antispot, Anti-Age & Spot Serum 2 in 1: Συμπυκνωμένο ορός κατά των κηλίδων δρα στην υπάρχουσα μελάγχρωση για να φωτίσει τις μαύρες κηλίδες και να μειώσει το μέγεθός τους, ενώ εξισορροπεί τη νέα παραγωγή μελανίνης για να αποτρέψει την επανεμφάνισή τους, για ομοιόμορφη και λαμπερή όψη. 

Kiehl’s Clearly Corrective Dark Spot Solution: Ορός ταχείας δράσης που μειώνει τις καφέ κηλίδες και επαναφέρει τον ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας. Ο συνδυασμός ενεργής βιταμίνης C με τα εκχυλίσματα από λευκή σημύδα και παιώνια, καταπολεμούν τις καφέ κηλίδες και εμποδίζουν τη δημιουργία νέων.

Caudalie Vinoperfect Instant Brightening Moisturizer: Κρέμα ημέρας πλούσια σε Νιασιναμίδη, χρωστικές φυσικής προέλευσης και Βινιφερίνη (ένα πατενταρισμένο συστατικό της Caudalie που προέρχεται από τον χυμό του αμπελιού) που μειώνουν τις κηλίδες συμβάλλοντας στην πρόληψη της εμφάνισής τους. Χαρίζει ομοιόμορφο και φωτεινό τόνο και προσφέρει πλούσια ενυδάτωση. 

Κεντρική photo: iStock

 

Read More

And More