Είμαι skincare addict και αυτοί είναι οι έξι κανόνες που ακολουθώ πιστά!

Είμαστε πολυδιάστατοι αλλά αν έπρεπε να περιγράψω τον εαυτό μου με ένα πράγμα θα έλεγα ότι είμαι φανατική του skincare. Επίσης, ως skincare addict έχω κάποιους κανόνες από τους οποίους δεν ξεφεύγω ποτέ! Και όταν μιλάμε για skincare το 2020 δεν μιλάμε για απλούς κανόνες όπως “δεν πέφτω ποτέ για ύπνο μακιγιαρισμένη”. Αυτό είναι έτσι κι αλλιώς απαγορευτικό και… sooooo last decade να το κάνει κανείς. Η λογική το 2020 είναι “δεν πέφτω ποτέ για ύπνο χωρίς να έχω κάνει double cleansing!”.

Παρακάτω, λοιπόν, συγκέντρωσε αυτόν και πέντε ακόμη βασικούς κανόνες skincare από τους οποίους δεν ξεφεύγω ποτέ!  

1. Κάνω πάντα double cleansing

Καθαριστικό προσώπου σε μορφή balm, Advanced Night Micro Cleansing Balm, Estee Lauder, €40.80

Μια φράση που μου αρέσει να λέω και που μετά από αυτή όλοι θέλουν να ξεκινήσουν double cleansing είναι η εξής: Όταν βάζεις τζελ και νερό για να πλύνεις το μακιγιαρισμένο πρόσωπό σου είναι σαν να κάνεις μπάνιο με τα ρούχα σου. Η λογική, λοιπόν, του double cleansing είναι να αφαιρείς πρώτα το στρώμα makeup με ένα λιπαρό προϊόν που θα τα “λιώσει” όλα και έπειτα με ένα τζελ και νερό να επικεντρωθείς στον καθαρισμό της επιδερμίδας σου αυτής καθεαυτής. Όσον αφορά το λιπαρό προϊόν, ο σωστός τρόπος να το αφαιρέσεις είναι αφού το απλώσεις σε στεγνή επιδερμίδα να βρέξεις με ζεστό νερό ένα πανάκι και να περάσεις δύο φορές το πρόσωπό σου. Μην επιχειρήσεις να ρίξεις νερό γιατί, όπως ξέρεις, το νερό και το έλαιο δεν είναι καλός συνδυασμός!

2. Ξεκινώ το skincare μου πάντα με νωπή επιδερμίδα

Mist προσώπου Institut Esthederm Cellular Water Mist, €18.00

Όταν το πρόσωπό είναι νωπό τα προϊόντα απορροφούνται καλύτερα. Μετά τον καθαρισμό του προσώπου μου, λοιπόν, περνάω πάντα ένα face mist το οποίο έχω φυλάξει στο ψυγείο. Η χαμηλή θερμοκρασία και το ψύχος βοηθούν στα πρηξίματα και δίνουν μια πολύ ωραία αίσθηση. Επίσης, είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα σου αν έχεις ξυπνήσει με hangover.

3. Χρησιμοποιώ οπωσδήποτε αντιοξειδωτικό serum κάθε πρωί

Serum βιταμίνης C, Ole Henriksen Truth Serum, €48.50

Η επιδερμίδα μας καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με τις επιθέσεις της πόλης, τον ήλιο, την μόλυνση κλπ. Ο οργανισμός μας από μόνος του έχει τους μηχανισμούς για να προστατευθεί. Φαντάσου αυτούς τους μηχανισμούς σαν στρατιώτες που πολεμούν τον εχθρό. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, (όσο μεγαλώνουμε, αν καπνίζουμε, αν έχουμε άγχος) αυτοί οι στρατιώτες δεν αρκούν και πρέπει να φωνάξουμε ενισχύσεις. Αυτές οι ενισχύσεις, λοιπόν, είναι τα αντιοξειδωτικά μας. Το πιο αγαπημένο μου αντιοξειδωτικό είναι η βιταμίνη C.

4. Απλώνω τα προϊόντα στο πρόσωπό μου από το πιο λεπτόρρευστο στο πιο παχύρρευστο

Hyaluronic Acid Supreme Hydration, Skouras Med, €80.00

Εδώ η λογική είναι απλή, όπως ακριβώς και το layering στα ρούχα. Όταν ντύνεσαι με την λογική του layering δεν θα βάλεις ποτέ πουλόβερ και από πάνω t-shirt. Σωστά; Έτσι ακριβώς και στα καλλυντικά θα ξεκινήσεις από την πιο λεπτόρρευστη και θα προχωρήσεις στην πιο παχύρρευστη υφή. Έτσι κι αλλιώς, τα προϊόντα που περιέχουν συστατικά όπως αντιοξειδωτικά πρέπει να εισχωρούν στην επιδερμίδα γι’αυτό και έρχονται σε μορφή serum από τις ίδιες τις εταιρίες. Αντίστοιχα, προϊόντα που πρέπει να στέκονται στην επιφάνεια όπως η ενυδατική ή το SPF έρχονται σε μορφή κρέμας. Τι γίνεται, όμως, όταν φοράς δύο serum, όπως για παράδειγμα, ένα serum βιταμίνης C και ένα υαλουρονικού οξέος; Σε αυτή την περίπτωση βάζεις πρώτο το πιο “δραστικό”. Εκτός αν έχεις πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα οπότε σε αυτή την περίπτωση θα βάλεις πρώτα το πιο ήπιο serum και έπειτα το πιο δραστικό.

5. Βάζω κρέμα ματιών πρωί βράδυ

Κρέμα ματιών avocado της Kiehl’s, €26.50

Πολύ πρόσφατα μου έγινε η εξής ερώτηση: “Είμαι 30 και θέλω να ξεκινήσω να φοράω κρέμα ματιών. Μήπως είναι νωρίς;”. Όχι, τα 30 από μόνα τους δεν ανήκουν στην κατηγορία… νωρίς και ναι, και στην ομορφιά ισχύει ο κανόνας του “η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη!”. Γιατί, τώρα, να πρέπει να επενδύσεις σε μια κρέμα εξειδικευμένη για τα μάτια σου και να μην φορέσεις απλώς την κρέμα σου και σε αυτή την περιοχή; Η περιοχή των ματιών είναι πολύ πιο λεπτή και δεν έχει τόσους πόρους. Για την περιοχή των ματιών, λοιπόν, θα χρειαστείς μια εξειδικευμένη πλούσια κρέμα. Και όσο πιο πλούσια, τόσο το καλύτερο! Αν η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πάντα ενυδατωμένη τότε η επιδερμίδα σου θα μπορεί να επανέρχεται ευκολότερα από τις συσπάσεις που κάνει. Αν πάλι επένδυσες σε μια κρέμα και σου φαίνεται πολύ λιπαρή το tip είναι να την ζεσταίνεις ανάμεσα στα δάχτυλά σου. Και κάτι τελευταίο: απλώνεις την κρέμα σου πάντα με το ring finger, δηλαδή τον παράμεσο που θα ασκήσει ακριβώς όση πίεση πρέπει! Ούτε περισσότερη, ούτε λιγότερη!

6. Φοράω πάντα αντηλιακή (ακόμη και όταν δεν βγαίνω από το σπίτι)

Αντηλιακή κρέμα προσώπου Αντιρυτιδική/ Κατά των Πανάδων, Κόκκινο Σταφύλι, Korres

Ίσως να με έχεις ακούσει να το λέω και να με έχεις διαβάσει όταν το γράφω εκατοντάδες φορές αλλά πρέπει να σου γίνει συνήθεια: η φωτογήρανση είναι η νούμερο ένα αιτία γήρανσης και θα κάναμε ρυτίδες, πανάδες κλπ πολύ αργότερα αν δεν μας έβλεπε ο ήλιος. Άρα, η αντηλιακή είναι απαραίτητη! Η ερώτηση είναι: γιατί να φοράς αντηλιακή και όταν έχει συννεφιά ή, ακόμη και όταν βρίσκεσαι στο σπίτι; Η απάντηση είναι ότι οι ακτίνες UVA (A=Aging) διαπερνούν τα σύννεφα και τα τζάμια του σπιτιού μας να φτάνουν στην επιδερμίδα σου και να σε γερνάνε όσο εσύ είσαι ήσυχη!

Από τα παραπάνω, ποιο εφαρμόζεις εντατικά και ποιο είναι εκείνο που ακούς πρώτη φορά;

 

 

 

Read More

And More