Οι διάσημες που κάνουν double cleansing (και τι είναι)!

Θα έμπαινες ποτέ για ντους με τα ρούχα σου; Τότε γιατί πλένεις το πρόσωπό σου με gel και νερό χωρίς να έχεις αφαιρέσει πρώτα το μακιγιάζ σου με ένα ειδικό προϊόν;

Σε αυτή την φιλοσοφία στηρίζεται το double cleansing. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, σύμφωνα με το double cleansing είναι όταν έχουμε μακιγιαριστεί να αφαιρούμε πρώτα το μακιγιάζ μας με ένα micellar water, ένα λάδι ή ένα λιπαρό προϊόν κι έπειτα να επικεντρωνόμαστε στον καθαρισμό της επιδερμίδας αυτής καθεαυτής με ένα άλλο προϊόν το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κάποιο gel και νερό. Το ίδιο ισχύει και αν απλώς έχουμε βάλει SPF!

Το double cleansing, μάλιστα, είναι μια skincare προσέγγιση την οποία αγαπούν πολλές διάσημες των οποίων η υπέροχη επιδερμίδα είναι η αφορμή για να θέλουμε να υιοθετήσουμε κι εμείς αυτή τη συνήθεια (εχμ, εσύ γιατί εμείς το κάνουμε ήδη από το 2017 όπως θα διαπιστώσεις και σε αυτό το άρθρο).

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας διάσημες που κάνουν διπλό καθαρισμό και τι έχουν πει κατά καιρούς!

Kim Kardashian

Η Kim Kardashian κάνει full makeup αλλά κάτω από αυτό το full makeup όσες φορές το έχει αποκαλύψει, έχει αποκαλύψει μια υπέροχη επιδερμίδα και ο σωστός καθαρισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό. Η Kim Kardashian αφαιρεί πρώτα το μακιγιάζ της με τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ της Neutrogena και έπειτα χρησιμοποιεί το By Terry’s Pureté de Rose Cleansing Gel, το οποίο πλέον δεν κυκλοφορεί οπότε θα θέλαμε να μας δείξει ποιο προϊόν χρησιμοποιεί τώρα για τον καθαρισμό της!

Lucy Hale

Μια άλλη περίπτωση διάσημης με υπέροχη επιδερμίδα είναι η Lucy Hale η οποία, όπως έχει αποκαλύψει, ο no 1 λόγος για αυτό είναι ο πολύ καλός καθαρισμός που κάνει στην επιδερμίδα της: “Το double cleansing είναι σαν να φτιάχτηκε για μένα! Πρώτα αφαιρώ το μακιγιάζ μου με το DHC Deep Cleansing Oil κι έπειτα χρησιμοποιώ το Restorea Reviving Cleanser και το Clarisonic Mia 2 Cleansing Brush για να σιγουρευτώ ότι οι πόροι μου είναι απόλυτα καθαροί και χωρίς ίχνος προϊόντος”, είχε πει σε συνέντευξή της στο Byrdie.

Rosie Huntington Whiteley

H Rosie Huntington έχει δικό της κανάλι στο youtube στο οποίο μοιράζεται μαζί μας πολύτιμα beauty tips! Σε ένα από αυτά τα βίντεο μας είχε μυήσει σε όλο το βραδινό της beauty routine που ξεκινάει (φυσικά!) με το double cleansing: “Έχω πολύ ευαίσθητα μάτια και δυσκολευόμουν πολύ να βρω ένα σωστό προϊόν ντεμακιγιάζ που να μην τα ερεθίζει και να μην τα κάνει να δακρύζουν. Στο πλαίσιο αυτό το Sensibio της Bioderma είναι το μοναδικό προϊόν που δεν ερεθίζει τα μάτια μου. Έπειτα, παίρνω μια πετσέτα την οποία βρέχω με ζεστό νερό, την στύβω κι έπειτα περνάω όλο το πρόσωπό μου για να φύγουν τα πρώτα υπολείμματα μακιγιάζ. Αμέσως μετά χρησιμοποιώ ένα προϊόν που έχω αγαπήσει, το Warming Honey Cleanser Clinical το οποίο είναι σαν να πλένω το πρόσωπό μου με μέλι!”.

Hailey Bieber

Κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας η Hailey Bieber ανέβασε μια σειρά από φωτογραφίες στις οποίες φαινόταν η υπέροχη- χωρίς-καθόλου-μακιγιάζ επιδερμίδα της. Μιλώντας στο αμερικάνικο Allure η ίδια αποκάλυψε και το λόγο που η επιδερμίδα της είναι τόσο λαμπερή: “Εκείνο το ένα πράγμα που ξεκίνησα κατά την διάρκεια της καραντίνας και που άλλαξε εντελώς τον τρόπο που δείχνει το πρόσωπό μου είναι το double cleansing. Είναι αυτό που μέχρι και σήμερα βοηθάει την επιδερμίδα μου να είναι καθαρή κάτω από την μάσκα”. (Σ.Σ. με τη μάσκα πολλά δέρματα εμφανίζουν σπυράκια, ένας όρος που έχει γίνει γνωστός ως maskne). Επίσης, παρά το γεγονός ότι η Hailey Bieber δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προϊόντα, κατά την διάρκεια της καραντίνας έκανε πολλά live με την Dr. Barbara Sturm οπότε υποθέτουμε ότι και για το double cleansing χρησιμοποιεί κάποιο από αυτά!

Εσύ κάνεις double cleansing;

Read More

And More