Relax! Take it easy!

Έξι beauty πράγματα που θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο γιατί δεν έχουμε σκοπό να πάμε πουθενά!

Είναι το πρώτο φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο που, ακόμη κι εμείς, τα αμετανόητα κορίτσια του καλοκαιριού ανυπομονούμε να έρθει για να περάσουμε όλες τις ώρες χαλαρώνοντας με netflix και κάνοντας παράλληλα beauty spa! Γιατί, από ότι φαίνεται, βάσει και της πρόβλεψης του καιρού, το σκηνικό θα είναι ιδανικό για κάτι τέτοιο. 

Είσαι μαζί μας; Αν ναι, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα έξι beauty πράγματα που θα κάνουμε αυτό το Σαββατοκύριακο και που θα μας α) χαλαρώσουν β) ομορφύνουν και γ) θα μας κάνουν να επιστρέψουμε τη Δευτέρα στο γραφείο ξεκούραστες και λαμπερές. Ιδούη λίστα μας.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα:

1.Ανάψουμε το αγαπημένο μας κερί!

Έχω μια θεωρία: μην βγάζεις τα καλά σου σερβίτσια μόνο όταν έχεις καλεσμένους και μην αφήνεις τα κεριά σου άθικτα χωρίς να τα καις, απλώς για να τα χαζεύεις (ok, είναι δύο θεωρίες). Η ατμόσφαιρα που θα σου εξασφαλίσει ένα κερί είναι τόσο χαλαρωτική ώστε αν το κάνεις μια φορά είμαστε σίγουροι ότι θα εθιστείς! Αν θέλεις μια μυρωδιά που να είναι πραγματικά χαλαρωτική επένδυσε σε ένα κερί με άρωμα λεβάντα που έχει αυτές τις ιδιότητες. Και ένα μυστικό: ότι πληρώνεις παίρνεις, ειδικά στα κεριά!

Feuille De Lavande Scented Candle, Diptyque, €52.50

2.Γεμίσουμε την μπανιέρα με ζεστό νερό, έλαιο και αφρόλουτρο

Πόσο καιρό έχεις να γεμίσεις την μπανιέρα σου με ζεστό νερό και να βυθιστείς εκεί για ώρες; Ακόμη και αν δεν προσθέσεις τίποτα, το ζεστό νερό από μόνο του είναι αρκετό για να χαλαρώσει τους μυς σου. Πάρε το αγαπημένο σου βιβλίο, άκουσε το αγαπημένο σου podcast και πέρασε εκεί μισή ώρα. Extra tip: αν νιώθεις κάπως άβολα στο σημείο του αυχένα αλλά και για να μην γλιστάς υπάρχουν ειδικά αδιάβροχα μαξιλαράκια με βεντζούζα για να απογειώσουν αυτή τη μισάωρη χαλάρωσή σου.

Bath Pillow, The Body Shop, €12.00

3.Κάνουμε scrub στο σώμα μας

Δεν έχεις μπανιέρα στο σπίτι σου; Κανένα θέμα! Πριν μπεις στο ντους κάνε στο σώμα σου ένα body scrub που να έχει ως βάση το έλαιο. Ο λόγος; Το scrub σε στεγνή επιδερμίδα αποδίδει καλύτερα ενώ το τρίψιμο θα βοηθήσει τη μικροκυκλοφορία. Plus, όταν ξεπλύνεις με ζεστό νερό θα έχεις την πιο απαλή επιδερμίδα του κόσμου!

Rose Gold Shimmer Scrub, Frank Body, €9.95

4.Τυλιχτούμε με μια υπέροχη ρόμπα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από το να γυρίζεις στο σπίτι σου φορώντας την πιο αγαπημένη σου ρόμπα και κρατώντας στο χέρι μια κούπα καφέ. Αν δεν έχεις ήδη μια θα πρέπει να γίνει η επόμενή σου επένδυση. Μερικά tips: επένδυσε σε ένα καλό, μαλακό ύφασμα όπως βαμβάκι ή λινό. Όσο πιο απαλή η αίσθηση του υφάσματος στο σώμα σου, τόση περισσότερη χαλάρωση θα αισθανθείς!

Ρόμπα από 100% λινό, H&M Home, €36.00

5.Φροντίσουμε τα κουρασμένα μας πόδια

Όλη την εβδομάδα τα πόδια σου σε πηγαίνουν εκεί που πρέπει να πας, κουβαλούν το σώμα σου κι εσύ ως αντάλλαγμα ούτε που τα φροντίζεις! Ένα tip που μας αρέσει πολύ είναι να βάλεις στο κομοδίνο σου μια κρέμα ή ένα λάδι και να τους κάνεις μασάζ κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο και συχνά πυκνά να κάνεις και μια μάσκα ποδιών. Δεν ξέρω για εσένα, για εμένα, πάντως, η μάσκα ποδιών και η αγαπημένη μου σειρά στο Netflix είναι τέλειο combo!

Μάσκα απολέπισης ποδιών, Inuwet, Make Me Up, €6.50

6.Κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο

Ήξερες ότι το πρόσωπό μας συσσωρεύει πολύ στρες και πως όταν έχουμε στρες το πρόσωπό μας είναι συρρικνωμένο κατά 42%; Είναι πολύ βασικό, λοιπόν, να παίρνεις από το πρόσωπό σου την ένταση κάνοντας του μασάζ εντατικά. Το Σαββατοκύριακο δε, είναι μια τέλεια ευκαιρία. Τα εργαλεία μασάζ όπως το gua sha και το jade roller είναι τεράστια τάση αλλά αν δεν έχεις κάποιο μπορείς να δεις αυτό το βίντεο και να ακολουθήσεις τα βήματα που μας έδειξε η αγαπημένη μας face yoga expert, Αρετή Καφαντάρη!

Εργαλείο gua sha από αμέθυστο, Sentara Holistic, In Beauty Pharma, €37.00

 

Read More

And More