Έλαια προσώπου: Το προϊόν που χαρίζει λάμψη, ενυδάτωση και απαλότητα

Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας αμέσως μετά τις διακοπές αλλάζει μιας και χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση. Παράλληλα θέλεις να την κρατήσεις λαμπερή και απαλή ώστε να αντιμετωπίσεις την ξηρότητα που έχει προκαλέσει η έκθεση στον ήλιο, η θάλασσα και το νερό της πισίνας. Εκτός από τα βασικά βήματα που ήδη γνωρίζεις υπάρχει και ένα προϊόν που επιβάλλεται να προστεθεί στην ρουτίνα σου και θα παραμείνει τους επόμενους μήνες. 

Πρόκειται για το έλαιο προσώπου με συστατικά που θρέφουν και ενυδατώνουν σε βάθος. 

Πως χρησιμοποιείς το έλαιο 

Είναι το πρώτο προϊόν που απλώνεις στο πρόσωπο αμέσως μετά τον καθαρισμό και σε απόλυτα στεγνό δέρμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή είναι η σωστή σειρά μιας και οι πόροι σου είναι ανοιχτοί με αποτέλεσμα να εισχωρεί το προϊόν ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά. Στην περίπτωση που εφαρμόσεις άλλο προϊόν πριν από το έλαιο δεν θα καταφέρει να δράσει όπως πρέπει. Αμέσως μετά το λάδι, σειρά έχει η ενυδατική κρέμα που “κλειδώνει” την υγρασία. 

Εφαρμογή και μασάζ

Το έλαιο θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις τους μυς του προσώπου σου. Αυτό σημαίνει πως απλώνεις μικρή ποσότητα στα χέρια σου και το απλώνεις ξεκινώντας από το κέντρο με φορά προς τα έξω. Συνεχίζεις με το μέτωπο και το λαιμό πάντα με ανοδικές κινήσεις.  

Τι πρέπει να προσέξεις

  • Ακόμη κι αν νοιώθεις την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη και θαμπή το έλαιο μόνο δεν θα σε βοηθήσει. Μην ξεγελαστείς από την super ενυδατική του υφή. Η κρέμα στη συνέχεια είναι απαραίτητη ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενυδάτωσης.
  • Μην το παρακάνεις. Αν και το έλαιο μυρίζει υπέροχα και αφήνει μια φυσική λάμψη που θα λατρέψεις είναι κατάλληλο για τις περιόδους που έχεις ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση.
  • Καλό είναι να το αποφύγεις αν ταλαιπωρείσαι από λιπαρότητα ή ακμή.

Το μόνο που μένει είναι να επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα. 

Bobbi Brown Extra Face Oil: Ενυδατώνει, χαρίζει απαλότητα, προστατεύει και αναζωογονεί χάρη στη σύνθεση του που αποτελείται από Βιταμίνη Ε, σουσάμι, γλυκό αμύγδαλο και έλαια jojoba. Παράλληλα έχει υπέροχο άρωμα φυσικών αιθέριων ελαίων όπως neroli, patchouli, lavender, και sandalwood.

Grown Alchemist Anti-Oxidant + Facial Oil Borago, Rosehip, Buncthorn: Ισχυρός ορός προσώπου με Αντιοξειδωτικά, Βιταμίνες και Λιπαρά οξέα που ενυδατώνουν, βελτιώνουν την ελαστικότητα της επιδερμίδας, μειώνοντας την όψη λεπτών γραμμών.

Kiehl’s Daily Reviving Concentrate: Με ισχυρό συνδυασμό φυσικών ελαίων από Ginger, Sunflower και Tamanu που προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία, ενισχύει τις άμυνες του δέρματος απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις που δέχεται καθημερινά και χαρίζει λάμψη και φωτεινή όψη. 

Guerlain Abeille Royale Advanced Youth Watery Oil: Με βασιλικό πολτό και μέλι, πρόκειται για μια σύνθεση βασισμένη στην τεχνολογία BlackBee Repair που βοηθά στην τόνωση των βασικών μηχανισμών της διαδικασίας επανόρθωσης του δέρματος, μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και ενισχύοντας την ελαστικότητα.

Read More

And More