Επιστροφή στην πόλη: Αυτή είναι η ρουτίνα περιποίησης που θα σε βοηθήσει να υποδεχτείς το Φθινόπωρο πιο λαμπερή από ποτέ

Οι διακοπές τελείωσαν και το πιθανότερο είναι να διαβάζεις αυτές τις γραμμές στο γραφείο σου. Ίσως είναι η πρώτη μέρα και προσπαθείς να προσαρμοστείς και πάλι με την καθημερινότητα. Και μιας και αναφέρομαι στη ρουτίνα θα πρέπει να σου υπενθυμίσω και εκείνη που έχει να κάνει με την περιποίηση του δέρματος.

Πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση στην επιδερμίδα και να την προετοιμάσεις ταυτόχρονα για τη νέα σεζόν. Μπορεί η θερμοκρασία να είναι ακόμη υψηλή και το φθινόπωρο να αργεί ακόμη, εσύ όμως επιβάλλεται να προνοήσεις ώστε να το υποδεχτείς πιο λαμπερή και ανανεωμένη. 

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα βασικά βήματα. Εκείνα που θα ενισχύσoυν το δέρμα και να του χαρίσεις όλα όσα έχει ανάγκη. 

Καθαρισμός μεν αλλά σχολαστικός 

Και δεν αναφέρομαι απλά στην πρωινή και βραδινή σου συνήθεια αλλά στη χρήση προϊόντων που καθαρίζουν σε βάθος όπως μάσκες που ανοίγουν τους πόρους και επιτρέπουν στην επιδερμίδα να “αναπνεύσει”. Μην ξεχνάς πως τον τελευταίο μήνα έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από το αντηλιακό, αλλά και το νερό της θάλασσας και της πισίνα. Η ρουτίνα των διακοπών άλλωστε είναι minimal και δεν περιλαμβάνει προϊόντα που θρέφουν και αναπλάθουν το δέρμα και αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο αμέσως μόλις επιστρέφεις. 

Απολέπιση 

Τα νεκρά κύτταρα είναι εκεί ακόμη κι αν δεν τα βλέπεις. Πρέπει να τα απομακρύνεις και θα το καταφέρεις με το κατάλληλο scrub. Παράλληλα, η σωστή απολέπιση θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το μαύρισμα σου ενώ ταυτόχρονα χαρίζει απαλότητα. Τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις φόρμουλες που περιέχουν στη σύνθεση τους τα super δραστικά AHA και ΒΗΑ που προετοιμάζουν το δέρμα να δεχτεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα προϊόντα που ακολουθούν χαρίζοντας λάμψη και ανανεωμένη όψη. 

Ενυδάτωση 

Υαλουρονικό οξύ. Αυτό είναι το συστατικό που θα σε σώσει. Η ενυδατική σου κρέμα, την οποία μπορείς να χρησιμοποιείς τόσο το φθινόπωρο όσο και το χειμώνα πρέπει να περιέχει τη συγκεκριμένη σύνθεση. Όσο προσεχτική κι αν ήσουν το καλοκαίρι το πιθανότερο είναι να έχεις προσέξει σημάδια αφυδάτωσης στο πρόσωπο τα οποία μπορείς να αντιμετωπίσεις πανεύκολα αρκεί να είσαι πιστή στην εφαρμογή της ενυδατικής σου κρέμας πρωί και βράδυ. 

Κηλίδες και πανάδες 

Είναι το σουβενίρ των διακοπών μιας και ο μοναδικός λόγος εμφάνισης τόσο των κηλίδων όσο και πανάδων είναι η έκθεση στον ήλιο. Αυτό σημαίνει πως μια κρέμα με λευκαντική ιδιότητα πρέπει να πάρει την πρώτη θέση στο μπάνιο σου.  Χάρη στη βιταμίνη C που περιέχουν οι συγκεκριμένες συνθέσεις όσο και η νιασιναμίδη είναι κατάλληλα τόσο για την αντιμετώπιση όσο και την πρόληψη. 

 

Read More

And More