Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αναίμακτο λίφτινγκ από πλαστικό χειρουργό

Επιτέλους ήρθε και στην Ελλάδα. Το αναίμακτο λίφτινγκ, το λίφτινγκ χωρίς νυστέρι είναι γεγονός και για πρώτη φορά γίνεται στη χώρα μας αποκλειστικά από τον πλαστικό χειρουργό Πέτρο Σαράκη!

Ο Πλαστικός Χειρουργός MD, MBA, Πέτρος Κ. Σαράκης, είναι ο μοναδικός εκπαιδευμένος αυτήν τη στιγμή και μιλήσαμε μαζί του. Πώς γίνεται; Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματά του; Κοστίζει λιγότερο από το χειρουργικό λίφτινγκ;



-Πείτε μας για αυτήν την καινούρια τεχνική lifting χωρίς νυστέρι;
Το Endolift® είναι μία μικροεπεμβατική τεχνική lifting που γίνεται με τη χρήση ενός ειδικού ιατρικού Laser τελευταίας γενιάς. Είναι μια τεχνική που γίνεται από έμπειρους πλαστικούς χειρουργούς σε καταξιωμένα ιατρεία από την Αμερική έως την Ασία. Είχα την ευκαιρία να εκπαιδευθώ στο Endolift® στο Κόμο της Ιταλίας και είδα πραγματικά πόσο ενθουσιασμένοι από την τεχνική ήταν οι ασθενείς και οι γιατροί εκεί. Ουσιαστικά, αντί για νυστέρι χρησιμοποιούμε ένα Laser που εκπέμπει στα 1470nm και με τη βοήθεια μιας οπτικής ίνας διαμέτρου μικρότερης από το 1/3 του χιλιοστού, μπαίνουμε μέσα και κάτω από το δέρμα και συρρικνώνουμε τον υποδόριο ιστό και το λίπος. Επειδή η οπτική ίνα είναι τόσο λεπτή όσο μία τρίχα, δεν χρειάζεται να κάνουμε τομές παρά μόνο μικροσκοπικές οπές οι οποίες δεν φαίνονται καν στο τέλος επέμβασης. Η ίνα είναι μίας χρήσης.

-Πρόκειται για μια καινοτομία, χωρίς αμφιβολία. Μιλήστε μας λίγο για τα αποτελέσματα. Είναι ανάλογα του κλασικού λίφτινγκ; Ποια τα πλεονεκτήματά του, εκτός από το αυτονόητο;
Το Endolift® δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα σε ανθρώπους με ήπια έως μέτρια χαλάρωση δέρματος και συγκέντρωση λίπους. Χρησιμοποιείται στο πρόσωπο, στα κάτω βλέφαρα, στις παρειές, το περίγραμμα της γνάθου, το άνω τριτημόριο του λαιμού αλλά και στα χέρια, τους μηρούς, τους προσαγωγούς, τα γόνατα και φυσικά την κοιλιά. Αποδεδειγμένα συσφίγγει το δέρμα και προκαλεί άμεση λιποδιάλυση, για αυτό και έχει έγκριση από το Αμερικανικό FDA.
Έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των αποτελεσμάτων της χειρουργικής επέμβασης και των μη επεμβατικών θεραπειών που είχαμε στα χέρια μας έως τώρα. Το ανθρώπινο χέρι δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα μηχάνημα, αλλά ο σκοπός μας τα τελευταία χρόνια είναι να παρεμβαίνουμε νωρίς ώστε να μην φτάνουμε στο χειρουργείο. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται επομένως από την κατάσταση του δέρματος, αλλά και από τον γιατρό που πρέπει να ξέρει να κάνει καλά το χειρουργικό lifting ώστε να μπορεί να κάνει σωστά και το Endolift®. Και φυσικά με ασφάλεια γιατί δεν πρέπει να τραυματισθούν νεύρα ή αγγεία.
Επίσης, είναι σημαντικό το ότι δεν χρειάζεται γενική αναισθησία, παρά μόνο λίγη τοπική, γίνεται στο ιατρείο μέσα σε 45 λεπτά, δεν χρειάζεται να μείνει κανείς στο σπίτι γιατί δεν κάνει μελανιές, σημάδια ή οιδήματα και μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο σε αντίθεση με τα άλλα laser που δεν γίνονται το καλοκαίρι.

-Πόσες συνεδρίες χρειάζονται και σε πόσο καιρό φαίνονται τα αποτελέσματα;
Όπως στο lifting έτσι και με το Endolift® μία φορά κάνουμε την επέμβαση. Μόλις τελειώσει καταλαβαίνει ο ασθενής ήδη το δέρμα του πιο τεντωμένο και σφριγηλό. Στους 4 μήνες φαίνεται το 80% του αποτελέσματος, το οποίο ολοκληρώνεται στον έναν χρόνο.

-Πόσος είναι ο χρόνος ανάρρωσης και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Ο ασθενής συνεχίζει τις δραστηριότητές του κανονικά από την επόμενη ημέρα. Τα αποτελέσματα διαρκούν ακόμη και 4-5 χρόνια ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς.

-Κοστίζει περισσότερο ή λιγότερο από το χειρουργικό Lifting;
Κοστίζει σημαντικά λιγότερο. Στην Αγγλία το κόστος ξεκινάει από 4.500 λίρες, στην Ελλάδα όμως κρατάμε τις τιμές στο 1/3 του εξωτερικού.

-Είναι κάτι που κάποιος μπορεί να κάνει αποκλειστικά σε εσάς;
Είμαι ο μοναδικός εκπαιδευμένος κάτοχος και χειριστής του Endolift® στην Ελλάδα. Είναι αποκλειστικότητά μας και οποιαδήποτε άλλη αναφορά στο Endolift δήθεν με νήματα ή άλλους τρόπους είναι παραπλανητική.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Λεωφ. Μεσογείων 41, 115 26 Αθήνα
Τηλ. 210 7799210
www.sarakis.com / info@sarakis.com

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More