Η Hailey Bieber λέει πως η θάλασσα κάνει το μεγαλύτερο καλό στην επιδερμίδα μας. Τι λέει ο δερματολόγος

Photo: @bareminerals

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Hailey Bieber μοιράζεται μαζί μας αυτό το tip και δεν θα είναι η τελευταία αφού, απ’ότι φαίνεται, ορκίζεται στη θάλασσα και το απίστευτο καλό που κάνει στην επιδερμίδα της. Η πιο πρόσφατη φορά που μίλησε για αυτό ήταν λίγες μέρες πριν στο Harper’s Bazaar όπου είπε συγκεκριμένα: “Η επιδερμίδα μου βρίσκεται στα καλύτερά της όταν είμαι κοντά στη θάλασσα! Το θαλασσινό νερό είναι το καλύτερο καταπραϋντικό για μένα και έχω ανακαλύψει πως η φύση απαλύνει πολύ την ευαίσθητη επιδερμίδα μου!”. 

Photo: @haileybieber

Η ερώτηση είναι: ισχύει κάτι τέτοιο; Και αν ναι, πώς ακριβώς λειτουργεί η θάλασσα και η φύση στην επιδερμίδα μας; 

Ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης μας έχει πει κατά το παρελθόν: “Ο ήλιος και το θαλασσινό νερό βοηθούν πολύ την επιδερμίδα μας και ειδικότερα σε περιπτώσεις ακμής καθώς έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες. Επίσης, ο ήλιος βοηθά και σε ένα ακόμη επίπεδο: αυξάνει τις ενδορφίνες κι εμείς νιώθουμε καλύτερα με αποτέλεσμα να μειώνονται τα επίπεδα άγχους και της κορτιζόλης (ορμόνη που αυξάνεται σε περιόδους άγχους. Τέλος, όταν είμαστε στον ήλιο και μαυρίζουμε, μειώνεται το contrast της επιδερμίδας μας με τα σημάδια και η επιδερμίδα δείχνει πιο όμορφη!”. 

Άρα, η Hailey Bieber έχει δίκιο να νιώθει έτσι! Ωστόσο (και αυτή είναι μια πολύ ωραία πληροφορία!) υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων στους οποίους η ακμή επιδεινώνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και αυτός ο τύπος ακμής λέγεται ακμή της Μαγιόρκα!

Αν εξαιρέσεις, λοιπόν, αυτό το ποσοστό, η Hailey Bieber μας έδωσε όλους τους λόγου να ανυπομονούμε να έρθει το καλοκαίρι! 

 

Read More

And More