Η έρευνα που αποκαλύπτει την αλλαγή στον καθαρισμό του δέρματος την προηγούμενη χρονιά

Η CeraVe συνεργάζεται με κορυφαίους δερματολόγους σε μια προσπάθεια να αποσαφηνίσει παρανοήσεις και να παρέχει εκπαίδευση, την ώρα που ένα τεράστιο ποσοστό γυναικών δημιουργεί νέα ρουτίνα καθαρισμού του προσώπου. Τα γεγονότα της περασμένης χρονιάς έφεραν ριζικές αλλαγές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της CeraVe, η οποία διεξήχθη μέσω διαδικτύου από την IPSOS σε 23 χώρες και 10.000 ερωτηθέντες, το 64% των ανθρώπων παγκοσμίως λένε ότι άλλαξαν τη ρουτίνα καθαρισμού τους μέσα στον προηγούμενο χρόνο. Με την αλλαγή να λαμβάνει χώρα σε τόσο μεγάλη κλίμακα, η πρόσβαση σε αξιόπιστες δερματολογικές πληροφορίες είναι πιο σημαντική από ποτέ.

@cerave

Τον προηγούμενο χρόνο στην Ελλάδα, μόνο το 23% των ανθρώπων έλαβαν πληροφορίες από δερματολόγο σχετικά με τον καθαρισμό, με τους περισσότερους να βασίζονται σε οικογένεια και φίλους, στον Τύπο και σε διαδικτυακές πηγές για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στον καθαρισμό και να επιλέξουν τα κατάλληλα προϊόντα. Μολονότι αυτές οι πηγές μπορεί να είναι πολύτιμες, συχνά στερούνται της εξειδίκευσης και της εμπειρογνωμοσύνης ενός δερματολόγου, και μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνουμε ποιες πληροφορίες είναι αξιόπιστες.

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της CeraVe, στη συντριπτική πλειοψηφία τους (97% στην Ελλάδα) δήλωσαν ότι η καθημερινότητά τους επηρεάστηκε από την πανδημία, ενώ το 30% αυτών παρατήρησαν αλλαγές στη συνολική υγεία του δέρματός τους λόγω παραγόντων που σχετίζονται με την πανδημία.

@cerave

Αυτές οι αλλαγές επηρέασαν και τον καθαρισμό του προσώπου, με το 75%  των ανθρώπων να αλλάζουν τη ρουτίνα καθαρισμού τους μέσα στην προηγούμενη χρονιά.

Οι καταναλωτές μπορούν μεν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες στο διαδίκτυο, όμως είναι εύκολο να κάνει κανείς λάθη όταν οι πληροφορίες αυτές δεν προέρχονται από ειδικούς. Για παράδειγμα, δείτε παρακάτω κάποιες κοινές παρανοήσεις και συνήθειες του ελληνικού κοινού που ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβες στον δερματικό φραγμό:

  • Το 50% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν ζεστό ή καυτό νερό για τον καθαρισμό του προσώπου τους.
  • Το 52% των ερωτηθέντων δεν χρησιμοποιούν προϊόντα καθαρισμού με ισορροπημένο pH.
  • Το 45% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν μόνο νερό για τον καθαρισμό του προσώπου τους.
  • Το 39% των ερωτηθέντων νοιώθουν το δέρμα τους να τους «τραβάει» μετά τον καθαρισμό, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει υποβάθμιση του δερματικού φραγμού.
  • Το 26% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο καθαρισμός δεν μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού. C1 – Internal use Τύπος και διαδικτυακές πηγές: η νέα #1 πηγή πληροφόρησης για τον καθαρισμό του προσώπου.

Μέσω της εκστρατείας, η CeraVe ευελπιστεί να υπενθυμίσει στους καταναλωτές ότι οι δερματολόγοι είναι η μόνη έγκυρη πηγή πληροφοριών σχετικά με τη σωστή υγιεινή του προσώπου.

 

 

Read More

And More