Μάθε να διαβάζεις τι λέει το σώμα σου χωρίς ταμπού! Όσα πρέπει να ξέρεις για την μυκητιασική κολπίτιδα!

Το σώμα μας, μας περνάει μηνύματα καθημερινά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε να το ακούμε, να αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές του και να λειτουργούμε κατάλληλα. Οφείλουμε να εκπαιδευόμαστε από μικρή ηλικία έτσι ώστε να αναγνωρίζουμε τις αλλαγές στην ευαίσθητη περιοχή και να αναζητούμε στοχευμένη θεραπεία όταν έχουμε συγκεκριμένα συμπτώματα που παραπέμπουν σε κάποια πάθηση. Χωρίς ταμπού και χωρίς, φυσικά, να παραλείπουμε τις τακτικές εξετάσεις στον γυναικολόγο.

Μια από αυτές τις παθήσεις είναι και η μυκητιασική κολπίτιδα για την οποία έχουμε όλες τις πληροφορίες παρακάτω.

Μυκητιασική κολπίτιδα: Ποια είναι τα συμπτώματα

Η μυκητιασική κολπίτιδα (καντιντίαση) είναι συχνή πάθηση σε εμάς τις γυναίκες και μπορεί να είναι δυσάρεστη για την καθημερινότητά μας. Τα συμπτώματά της περιλαμβάνουν έντονο κολπικό κνησμό, καύσο, πόνο, λευκές, παχύρρευστες, γαλακτώδεις, χωρίς οσμή εκκρίσεις και δυσφορία, οπότε αν νιώθεις κάτι από τα παραπάνω καλό είναι να επισκεφτείς τον γυναικολόγο σου. Η νόσος μεταδίδεται και με τη σεξουαλική οδό.

Όσο για το τι είναι η μυκητιασική κολπίτιδα, με απλά λόγια είναι μια κατάσταση κατά την οποία το φυσιολογικό ΡΗ του κόλπου διαταράσσεται και δημιουργείται ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών όπως η Candida, εξού και καντιτίαση.

Οι μυκητιασικές κολπίτιδες είναι ιδιαίτερα συχνές σε γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη, σε εγκυμονούσες, σε γυναίκες που λαμβάνουν αντιβιοτικά ευρέος φάσματος ή κορτιζόνη, σε πάσχουσες από σιδηροπενική αναιμία και σε γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά και ανοσοκατασταλτικά.

Να τονίσουμε εδώ, πως οι μυκητιάσεις παρουσιάζουν έξαρση κάθε καλοκαίρι. Οπότε καλό είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με την προσωπική υγιεινή μας. Να μην μένουμε με το βρεγμένο μαγιό πάνω μας, να έχουμε μαζί μας και ένα δεύτερο ώστε να αλλάζουμε, μιας και οι μύκητες αναπτύσσονται κυρίως σε υγρό περιβάλλον.

Όπως είπαμε παραπάνω, η ενημέρωση και η εκπαίδευση από πολύ μικρή ηλικία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Οι μαμάδες είναι απαραίτητο να εκπαιδεύουν τις κόρες τους και να τις μυούν στην σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Σημαντική είναι επίσης η ενημέρωση και για την προστασία που πρέπει να λαμβάνουν οι έφηβες στην σεξουαλική τους ζωή. Και αν είσαι μαμά, σήμερα είναι μια καλή μέρα να κάνεις αυτή τη συζήτηση!

AQUASOL FEMINA Candidiasis: η απάντηση στην μυκητιασική κολπίτιδα!

Από την θεωρία στην πράξη! Υπάρχει ένα προϊόν το οποίο είναι απόλυτα εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση της μυκητιασικής κολπίτιδας. Πρόκειται για το AQUASOL FEMINA Candidiasis, ένα προϊόν σε μορφή κρέμας που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την αντιμετώπισή της, είναι πανεύκολο στη χρήση και προσφέρει άμεση ανακούφιση -από τον κνησμό, τον ερεθισμό, τον πόνο, και την ευαισθησία, από την πρώτη εφαρμογή, χωρίς τις παρανέργειες ή τις υποτροπές που μπορούν συχνά να προκληθούν από μια φαρμακευτική αγωγή.

Το συγκεκριμένο προϊόν το οποίο συστήνεται από γυναικολόγους και θα το βρεις αποκλειστικά στα φαρμακεία, στηρίζεται στην καινοτομία Teflose, ένα φυσικό πολυσακχαρίτη, αλλά και σε έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικών συστατικών όπως το γαλακτικό οξύ, το υαλουρονικό οξύ, η αλόη, η πανθενόλη, η Βιταμίνη Ε κα., συστατικά που κατορθώνουν να σχηματίζουν έναν προστατευτικό φραγμό που εμποδίζει την προσκόλληση των παθογόνων μικροοργανισμών στον κολπικό βλεννογόνο, αναστέλλοντας τη δραστηριότητα και ανάπτυξή τους ενώ παράλληλα, ενυδατώνουν, καταπραϋνουν και επαναφέρουν τη φυσιολογική οξύτητα και μικροχλωρίδα του κόλπου.

Ανακάλυψε την ολοκληρωμένη σειρά!

Η σειρά Aquasol Femina περιλαμβάνει προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα να ανταποκρίνονται στις εκάστοτε ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας, με μοναδική σύνθεση, μελετημένη για κάθε ένδειξη . Η σειρά αποτελείται από 3 προϊόντα με ένδειξη για συγκεκριμένες γυναικολογικές παθήσεις που αφορούν στην ευαίσθητη περιοχή (βακτηριακή κολπίτιδα, μυκητιασική κολπίτιδα ή καντιντίαση και κολπική ατροφία), καθώς και από ένα ειδικά σχεδιασμένο απαλό αφρό για την καθημερινή υγιεινή, αναζωογόνηση και διατήρηση της καλής υγείας στην ευαίσθητη περιοχή, κατάλληλο για κάθε ηλικία και για κάθε ανάγκη.

Ανακάλυψε περισσότερα στο aquasolfemina.gr και μάθε να διαβάζεις τις ανάγκες που έχει το σώμα σου!

 

Read More

And More