Beauty from Within!

Η ομορφιά είναι εσωτερική υπόθεση και αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να μπούνε στη ζωή σου!

Η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας. Κι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Το πώς νιώθουμε και το τί εκπέμπουμε είναι το παν. Αυτή είναι και η παγκόσμια τάση στην ομορφιά πια: το να φροντίζουμε τον εαυτό μας, να προσέχουμε τη διατροφή μας, να σεβόμαστε τον οργανισμό μας, να γυμναζόμαστε, να είμαστε καλά και ήρεμες. Αυτό είναι το μυστικό που μας ομορφαίνει. Να τρως σωστά, να πίνεις αρκετό νερό, να κοιμάσαι αρκετά ώστε να ξεκουράζεσαι και να βλέπεις στον καθρέφτη την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. 

Σύμμαχος όπως ήδη σου ανέφερα και πολύ δυνατό “όπλο” στη μάχη της ομορφιάς είναι η διατροφή. Αυτή θα σου δώσει ενέργεια, ευεξία και φυσικά ωραία επιδερμίδα. Φρούτα και λαχανικά κάνουν το θαύμα τους και αυτό… βγαίνει προς τα έξω. 

Για να γίνουμε όμως ακόμα πιο συγκεκριμένες, θα ήθελα να σου γράψω πέντε συγκεκριμένες τροφές, πλούσιες σε βιταμίνες, που πρέπει να μπούνε στην καθημερινότητά σου. Γιατί βιταμίνες και ομορφιά είναι το ιδανικό ζευγάρι, με ευεργετικά αποτελέσματα για την εμφάνισή σου. 

Για να δούμε λοιπόν τι πρέπει να τρώμε για να γίνουμε ακόμα πιο κουκλίτσες…

Καρότα
Μην ξεχάσεις να αγοράσεις καρότα. Κάνουν καλό στην επιδερμίδα σου γιατί είναι πλούσια σε βήτα καροτίνη. Πρόσθεσέ τα στο μαγείρεμά σου, στα φαγητά σου, στις σαλάτες σου, σκέτα ως σνακ. Πιες και τον χυμό τους: πορτοκάλι συν καρότο ίσον τέλειος συνδυασμός. Έξτρα μπόνους ομορφιάς: το καρότο βοηθάει στο μαύρισμα από τον ήλιο. Όχι φυσικά αν φας δύο καρότα πριν βγεις στην παραλία, αν ήδη έχεις φροντίσει να υπάρχει στη διατροφή σου αρκετά πριν, ώστε να έχει εφοδιαστεί ο οργανισμός σου σωστά. Άρα; Τώρα είναι η σωστή στιγμή. 

Σολωμός
Είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά που βοηθούν στη μείωση σημαδιών γήρανσης του οργανισμού. Άνετα είναι ένα γευστικό μεσημεριανό ή μια βραδινή σαλάτα. Βάλτο στο διατροφικό σου πρόγραμμα μία με δύο φορές την εβδομάδα και απόλαυσε τα οφέλη του. Δεν είναι τυχαίο που η Victoria Beckham ορκίζεται στην αξία του.

Κακάο
Το σηκώνει και η εποχή. Απολαυστικό ρόφημα που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, ιδανικό για να λάμψει άμεσα η επιδερμίδα σου. Οπότε βάλε στο πρόγραμμά σου. Φυσικά και πρέπει να αποφύγεις τη ζάχαρη όσο περισσότερο μπορείς, γιατί τα έχουμε ξαναπεί, η ζάχαρη υπονομεύει την ομορφιά σου, ναι; Και τη σιλουέτα σου. Οκ;

Αβοκάντο
Λατρεμένο και πολύτιμο. Πηγή βιταμίνης Ε και αντιοξειδωτικών στοιχείων. Η βουτυρένια γεύση, ιδιαιτέρως αγαπημένη, ταιριάζει υπέροχα με τα αυγά σου σε ένα πλήρες πρωινό ή πρόσθεσέ το καθημερινά στις σαλάτες σου. Είναι ένας από τους πιο ισχυρούς σου συμμάχους. Όχι μόνο για την ομορφιά σου, αλλά και για τη διαιτά σου.

Βατόμουρα
Πολύ ευεργετικά. Βοηθούν σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει στην επιδερμίδα. Πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, βοηθούν το δέρμα σου να αναδειχτεί καθώς το ενυδατώνει. Νοστιμότατα και υπέροχα δροσιστικά. Πρόσθεσέ τα στο πρωινό σου, με τη βρώμη σου, τα δημητριακά σου και καλημέρισε τον εαυτό σου με τον ωραιότερο τρόπο.

Read More

And More