Καλοκαιρινή Ρουτίνα Περιποίησης: Οι νέοι κανόνες κι εκείνοι που αφήνεις στην άκρη μέχρι το Φθινόπωρο

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία, εφίδρωση, ρύποι και σκόνη που επιβαρύνουν την επιδερμίδα ακόμη περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η στιγμή να αλλάξεις κάποιες συνήθειες στην καθημερινή ρουτίνα ώστε το δέρμα σου να είναι προστατευμένο, μόνιμα ενυδατωμένο και με φυσική λάμψη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Οι experts αποκαλύπτουν τα 7 βήματα που πρέπει να ακολουθείς κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κρατήσεις σημειώσεις. 

Συχνή εφαρμογή αντηλιακής κρέμας: Όχι μόνο όταν βρίσκεσαι στην παραλία αλλά και αν κυκλοφορείς αρκετά μέσα στην πόλη περπατώντας ή οδηγώντας. Το αντηλιακό σου επιβάλλεται να έχεις SPF 30 τουλάχιστον και καλό είναι να επιλέξεις μια λεπτή σύνθεση ειδικά αν χρησιμοποιείς βάση ή bronzer πούδρα. Μην ξεχνάς την περιοχή των χειλιών που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Ακόμη κι αν φοράς καθημερινά κραγιόν εφαρμόζεις αμέσως μετά ένα lip balm με δείκτη προστασίας. 

Πλούσια ενυδάτωση: Τους καλοκαιρινούς μήνες η κρέμα ημέρας και νύχτας είναι λεπτόρευστη και ιδανικά σε μορφή gel. Αφήνεις στην άκρη τις “δυνατές” φόρμουλες δεν είναι εύκολες στην απορρόφηση και βαραίνουν το δέρμα ακόμη περισσότερο. Επίσης είναι εκείνες που ενισχύουν την εφίδρωση αφήνοντας μια δυσάρεστη αίσθηση. 

Για τους επόμενους μήνες αφήνεις στην άκρη το φον ντε τεν: Ειδικά αν αγαπάς τα super καλυπτικά που κλείνουν τους πόρους και δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει. Μια ανάλαφρη φόρμουλα ή ακόμη καλύτερα μια ενυδατική κρέμα με χρώμα και SPF είναι το μυστικό του καλοκαιριού. 

Απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα: Το αντηλιακό ναι μεν σε προστατεύει αλλά παράλληλα έχει την ιδιότητα να κλείνει τους πόρους κι εσύ πρέπει να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ώστε να αποφύγεις τη λιπαρότητα και τα σημάδια που προκαλεί. 

Ο σωστός καθαρισμός: Όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία τόσο πιο συχνά θέλεις να ρίχνεις νερό στο πρόσωπο. Θα πρέπει να γνωρίζεις όμως ότι συγκεκριμένη συνήθεια ξηραίνει το δέρμα. Το σωστό είναι να καθαρίζεις το δέρμα σου πρωί και βράδυ με χλιαρό νερό. Είναι ο μόνος τρόπος να απομακρύνεις τις λιπαρότητα και τους ρύπους χρησιμοποιώντας προϊόν σε μορφή gel ή αφρού. 

Μάσκες αναζωογόνησης: Πρόκειται για έναν από τους πιο εύκολους τρόπους κρατήσεις την απαραίτητη ισορροπία στο δέρμα, προσφέροντας έξτρα υγρασία, ενισχύοντας την ελαστικότητα και ενισχύοντας τον φραγμό. Πρέπει να θυμάσαι ότι ο δερματικός φραγμός προστατεύει την επιδερμίδα από τους εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως βακτήρια και η ρύπανση. Ταυτόχρονα βελτιώνει την υφή και χαρίζει λάμψη.

Συχνή χρήση αντιοξειδωτικών: Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές ελεύθερων ριζών που βλάπτουν τους ιστούς μας και προκαλούν πρόωρη γήρανση στο δέρμα. Για να προστατεύσεις αποτελεσματικά από αυτές επιβάλλεται να προσθέσεις τόσο στην καθημερινή σου ρουτίνα έναν ορό με αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C και τα πεπτίδια. 

Photos: iStock

 

 

 

 

Read More

And More