Καθαρισμός προσώπου: Τζελ, νερό, γαλάκτωμα ή λάδι; Δες ποιο είναι το προϊόν που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης είναι ο καθαρισμός. Και πρόκειται για κανόνα. Δεν εφαρμόζεις κανένα προϊόν αν προηγουμένως δεν έχεις απομακρύνει κάθε ίχνος μακιγιάζ, ρύπων ή λιπαρότητας. Πιθανότατα, κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να επιλέξεις το νέο σου προϊόν καθαρισμού βρίσκεσαι μπροστά σε ένα μεγάλο δίλλημα. Οι επιλογές άπειρες και τόσο οι συνθέσεις όσο και τα διαφορετικά ήδη που υπάρχουν στο αγαπημένο σου κατάστημα, σε μπερδεύουν ακόμη περισσότερο. 

Τζελ, γαλάκτωμα, νερό ή έλαιο. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχονται οι ειδικοί για να σε βοηθήσουν. Αρχικά όλα έχουν να κάνουν με τον τύπο και τις ανάγκες τις επιδερμίδας σου. 

Λιπαρό δέρμα
Πρόκειται για τον τύπο που θέλει ιδιαίτερη προσοχή μιας και έχει την τάση να εμφανίζει σημάδια ακμής.
Αυτό σημαίνει πως το προϊόν που χρησιμοποιείς πρέπει να περιέχει στη σύνθεση του οξέα όπως Σαλικυλικό, Γλυκολικό, AHA ή BHA που αντιμετωπίζουν τους φραγμένους πόρους. Επίσης καλό είναι να έχει τη μορφή gel ή αφρού που ξεπλένονται με νερό και έχουν απαλή υφή.

 

La Roche Posay Effaclar Gel Moussant Purifiant

Grown Alchemist Gentle Gel Facial Cleanser:Geranium Leaf, Bergamot, Rosebud


Ξηρό δέρμα
Η ξηρή ή ώριμη επιδερμίδα χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση από το πρώτο κιόλας βήμα της ρουτίνας ώστε να μην δημιουργείται η γνωστή αίσθηση τραβήγματος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει αν γνωρίζεις ότι το κατάλληλο για εσένα προϊόν πρέπει να έχει πλούσια υφή και σύνθεση με ενυδατικούς παράγοντες όπως υαλουρονικό οξύ και ceramides. Και αυτό είναι το γαλάκτωμα ή ένα λάδι είναι ότι καλύτερο αφού θα επαναφέρει στο δέρμα σου την απαραίτητη υγρασία και φυσική λάμψη.

Chanel Sublimage L’ Huile En Gel de Demaquillage

Μικτό δέρμα

Η περιοχή Τ είναι εκείνη που παρουσιάζει λιπαρότητα και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις προϊόν κατάλληλο για το συγκεκριμένο τύπο σε μορφή τζελ ή αφρού. Στη συνέχεια μπορείς αν νοιώθεις ξηρότητα στο υπόλοιπο πρόσωπο να απλώσεις ένα απαλό γαλάκτωμα με βαμβάκι και κυκλικές κινήσεις. 

Dior La Mousse OFF/ON Foaming Face Cleanser

Nivea Cleansing Milk Refreshing Lotus Flower

Ευαίσθητο δέρμα

Ένας ακόμη τύπος που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι το προϊόν καθαρισμού που χρησιμοποιείς να κρατά το pH της επιδερμίδας σε φυσιολογικά και να μην προκαλεί αφυδάτωση. Το νερό καθαρισμού είναι τέλεια επιλογή αφού απομακρύνει ρύπους, λιπαρότητα και μακιγιάζ ενώ ταυτόχρονα προσφέρει τόνωση και μια έντονη αίσθηση δροσιάς. Είναι κατάλληλο τόσο αν το δέρμα σου έχει τάση λιπαρότητας όσο και ξηρότητας μιας και δεν χρειάζεται να το ξεβγάλεις. 

 

 

Vichy Purete Thermale Cleansing Foam Radiance Revealer

Και τώρα που γνωρίζεις το προϊόν που πρέπει να χρησιμοποιήσεις δες τα 5  λάθη στον καθαρισμό που πρέπει να σταματήσεις 

 Λάθος εφαρμογή: Δεν ακολουθείς πιστά τις οδηγίες που πάντα αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Κάθε φορά που καθαρίζεις το πρόσωπο θα πρέπει να σκέφτεσαι ότι είναι εύθραυστο ακόμη κι αν δεν είναι ευαίσθητο. Απαλές και κυκλικές κινήσεις πρέπει να κάνεις όποιο προϊόν κι αν χρησιμοποιείς.

Θερμοκρασία νερού: Οι ειδικοί είναι κάθετη. Το νερό πρέπει πάντα να είναι πάντα χλιαρό. Το πολύ ζεστό κλείνει τους πόρους και δημιουργεί ξηρότητα και το κρύο δεν βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ αποτελεσματικά.

Μήπως το παρακάνεις με τον καθαρισμό; Πρωί και βράδυ είναι οι ιδανικές ώρες για να πλύνεις το πρόσωπο σου στην αντίθετη περίπτωση το μόνο που θα καταφέρεις είναι να διαταράξεις το pH και τα φυσικά έλαια του δέρματος.

Η χρήση της πετσέτας: Ταμπονάρεις δεν τρίβεις. Μην φέρεσαι σκληρά στο πρόσωπο σου. Αν χρησιμοποιείς νερό για να ξεβγάλεις το προϊόν χρησιμοποιείς πάντα μια καθαρή πετσέτα και ταμπονάρεις πολύ απαλά.

Το επόμενο προϊόν: Αμέσως μετά τον καθαρισμό και το ταμπονάρισμα σειρά έχει το serum και η κρέμα ημέρας ή νύχτας. Αμέσως μετά κι ενώ το δέρμα είναι προετοιμασμένο και καθαρό και ακόμη καλύτερα λίγο νωπό ώστε τα συστατικά του προϊόντος να δράσουν στο μέγιστο βαθμό.

Read More

And More