Καύσωνας: Οι beauty συμβουλές που θα σε δροσίσουν και θα κρατήσουν το look αναλλοίωτο

Η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα και ο Ιούλιος είναι λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μακριά. Κι αν οι διακοπές σου αργούν λιγάκι ακόμη και πρέπει να βρίσκεσαι στο γραφείο καθημερινά θα πρέπει να προσέξεις ώστε το beauty look σου να παραμείνει αναλλοίωτο και fresh. Παράλληλα όμως είναι απαραίτητο να νιώθεις ανανεωμένο και δροσερή. Και ο μόνος τρόπος να το πετύχεις είναι να ακολουθήσεις τα μικρά μυστικά και τα έξυπνα tips των experts. 

Κράτησε λοιπόν σημειώσεις. 

Ενυδατικό σπρέι: Είναι το απόλυτο προϊόν του καλοκαιριού και ότι καλύτερο τις ημέρες που έχει καύσωνα. Το έχεις πάντα μαζί σου και το χρησιμοποιείς άφοβα ακόμη και πάνω από το μακιγιάζ. Εκτός από δροσιά, προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στην επιδερμίδα και μπορείς να ψεκάζεις εκτός από το πρόσωπο σε λαιμό, ντεκολτέ και αυχένα. Κι αν πάλι θέλεις να το κρατήσεις δροσερό μπορείς να το έχεις στη θήκη που συντηρείς το νερό σου. 

Δροσερά προϊόντα περιποίησης: Είναι ένας κανόνας που πρέπει να σου γίνει συνήθεια μόλις ξεκινά το καλοκαίρι. Όλα τα προϊόντα περιποίησης μπαίνουν στο ψυγείο. Κρέμα ημέρας, νύχτας και ματιών αλλά και οι μάσκες ή τα patches που χρησιμοποιείς κάθε φορά που ετοιμάζεσαι για βραδινή ή επίσημη εμφάνιση. Καθώς επίσης τις κρέμες σώματος και τα ενυδατικά σπρέι. Η καθημερινή σου ρουτίνα θα γίνει πιο δροσερή από ποτέ και ταυτόχρονα θα προστατεύσεις τα προϊόντα σου από της ζέστη και τυχόν αλλοιώσεις που μπορεί να προκαλέσει. Κι αν έχεις σκοπό να ταξιδέψεις μπορείς να τα μεταφέρεις μέσα σε ειδική συσκευασία που κρατά την θερμοκρασία σταθερή ή σε νεσεσέρ με παγοκύστες. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louisa Schmolke Art (@artsyschmolke)

Updos και άλλα summer hair looks: Είναι δύσκολο να αφήσεις τα μαλλιά σου ελεύθερα όταν έχει καύσωνα ενώ το πιθανότερο είναι να ιδρώσεις που σημαίνει πως μπούκλες και κυματισμοί θα αποτελούν παρελθόν. Θα τα μαζέψεις σε έναν τέλειο κότσο ή να τα πλέξεις και να τα στολίσεις με αξεσουάρ όπως είναι τα μεταξωτά μαντήλια που θα τα προστατεύσουν από τον ήλιο. Το leave in conditioner είναι ένα προϊόν που θα βοηθήσει ώστε να τα κρατήσεις λεία, ενυδατωμένα και λαμπερά. Το απλώνεις αμέσως μετά το λούσιμο, τα αφήνεις να στεγνώσουν φυσικά και υιοθετείς το hairstyle που σου ταιριάζει. Και μην ξεχνάς πως το wet look είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις. Θα το πετύχεις με το κατάλληλο salt spray. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TANIELLE JAI Makeup Artist (@taniellejaimua)

 

Ελαφριές φόρμουλες σε προϊόντα μακιγιάζ: Αν είναι απαραίτητο να υιοθετήσεις ένα ανάλαφρο make up look αποφεύγεις προϊόντα όπως το super καλυπτικό και κατά συνέπεια “βαρύ” φον ντε τεν, τις πούδρες που χαρίζουν ματ φινίρισμα και κυρίως το layering aka το ένα προϊόν μετά το άλλο. Προτίμησε μια ενυδατική ή μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα και ελάχιστη ποσότητα blush σε κρεμώδη μορφή και ζωηρή απόχρωση στα ζυγωματικά. Μία στρώση αδιάβροχη μάσκαρα και lip balm με χρώμα και SPF είναι τα προϊόντα που θα σου χαρίσουν το τέλειο καλοκαιρινό make up look. 

Gel και ρευστές υφές: Όσο αφορά στην περιποίηση της επιδερμίδας ειδικά το πρωί καλό είναι να αφήσεις στην άκρη μέχρι το φθινόπωρο τις φόρμουλες σε μορφή παχύρευστης κρέμας και να τις αντικαταστήσεις με τζελ που είναι ανάλαφρο, δροσερό, γίνεται ένα με το δέρμα και απλώνεται πανεύκολα χωρίς να βαραίνει. 

Photos: iStock

 

 

 

 

Read More

And More