Κυριακάτικο beauty τραπέζι! 5 συνταγές ομορφιάς που μπορείς να “μαγειρέψεις” σήμερα!

Εκμεταλλεύσου την σημερινή ημέρα και αφιέρωσέ την σε εσένα! Παρακάτω θα βρεις πέντε συνταγές ομορφιάς που μπορεί να σε πείσουν να αντικαταστήσεις τα αντίστοιχα προϊόντα ή να μην χρειαστείς να αγοράσεις κάποιο αν δεν σου επιτρέπει το budget σου! Θεραπεία μαλλιών για την λιπαρότητα, μάσκα ματιών, scrub σώματος, lip balm και scrub προσώπου. Εσύ ποιο από τα παρακάτω θα δοκιμάσεις; Εγώ σίγουρα μια μάσκα ματιών μετά το χθεσινό ξενύχτι…

Για το scrub σώματος έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε χοντρό αλάτι. Όμως, αν θέλεις κάτι ακόμη πιο απλό, ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, υπάρχει και αυτό: ξεφλούδισε ένα πορτοκάλι. Βάλε τις φλούδες μέσα σε ένα τούλι (σίγουρα θα έχεις κάποια μπομπονιέρα σπίτι!) και τρίψε την επιδερμίδα σου όσο κάνεις ντους.

Αν δεν είσαι ικανοποιημένη από το lip balm που έχεις στην τσάντα σου, δοκίμασε αυτό: Αρχικά βάλε μια μικρή κουταλιά έλαιο ηλιόσπορου (είναι πλούσιο σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα), έπειτα βάλε λίγη βαζελίνη και ελάχιστο μέλι. Ανακάτεψέ τα καλά και άπλωσε στα χείλη σου. Μπορείς να το κάνεις και πριν πέσεις για ύπνο το βράδυ.

Αυτή η συνταγή έχει διαρρεύσει στο internet από τον Ole Henriksen, δερματολόγος με πολύ διάσημο πελατολόγιο όπως η Charlize Theron και η Katty Perry. Ανάμειξε μια κουταλιά βρώμη, μια κουταλιά μέλι και δύο κουταλιές γιαούρτι. Φωτίζει την επιδερμίδα και χαρίζει λάμψη.

Αν υποφέρεις από λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής σου έχω beauty tip που μου έδωσε ο Μάριος Παρίδης, hair stylist από την Κύπρο που μόλις είχε προσγειωθεί στην Ελλάδα και ανταλλάξαμε απόψεις για ομορφιά over drinks! Ανάμειξε λεμόνι, ζάχαρη και σόδα και κάνε μασάζ στην ρίζα των μαλλιών σε διάφορα σημεία. Έπειτα, λούσου κανονικά. Αλλά προσοχή: αρκεί να μην έχεις ευαίσθητο τριχωτό.

Και η πιο εύκολη συνταγή για το τέλος, την οποία πιθανότατα να έχεις ξανακούσει αλλά πιάνει! Για τις σακούλες και τα πρηξίματα στα μάτια βράσε δύο φακελάκια τσάι, άφησέ τα να κρυώσουν και βαλ’τα κάτω από τα μάτια σου για δέκα λεπτά. Όταν τα βγάλεις θα έχεις ήδη νιώσει καλύτερα!

Read More

And More