Κυτταρίτιδα: Γιατί εμφανίζεται και πώς την αντιμετωπίζεις – 5 προϊόντα που θα σε βοηθήσουν

Κυτταρίτιδα ή αλλιώς όψη που θυμίζει φλοιό πορτοκαλιού και εμφανίζεται κυρίως στους γλουτούς και τους μηρούς.

Αρχικά πρέπει να μάθεις όλα όσα την προκαλούν και στη συνέχεια τον τρόπο να την αντιμετωπίσεις. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το δέρμα αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό. Ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό συγκεντρώνονται νερό και λίπος κι αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός δεν καταφέρνει μόνος του να τα αποβάλλει. Όταν δεν υπάρχει σωστή αιμάτωση, το λίπος οδηγείται στα λιποκύτταρα, συσσωρεύται σε διάφορα σημεία του σώματος, αυξάνοντας τον όγκο των ιστών και συμπιέζοντας τα αγγεία. Το δέρμα δεν είναι πλέον ελαστικό και εμφανίζεται η κυτταρίτιδα. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chloe Lecareux (@chloelecareux)

Γιατί δημιουργείται ο φλοιός πορτοκαλιού

Οι λόγοι είναι κληρονομικοί, παθολογικοί, ορμονικοί ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν η κακή διατροφή, η συχνή αυξομείωση βάρους, η έλλειψη άσκησης και κατανάλωσης νερού αλλά και η κακή διατροφή. 

Πώς την αντιμετωπίζεις

Ξεκινάς από τη διατροφή και την κατανάλωση νερού και συνεχίζεις με τη χρήση των σωστών προϊόντων. Δύο λύτρα νερό την ημέρα είναι απαραίτητα ενώ θα σε βοηθήσει πολύ το πράσινο τσάι και τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες όπως είναι τα φρούτα, ο σολομός και οι ξηροί καρποί. Αποφεύγεις τον καφέ, τα αναψυκτικά, τη ζάχαρη, το αλκοόλ και τα λιπαρά. Η άσκηση θα σε βοηθήσει πολύ και ιδιαίτερα η αερόβια αφού είναι ότι καλύτερο για την καύση του λίπους.

Όσον αφορά στα προϊόντα είναι εκείνα που πρέπει να χρησιμοποιείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και συνδυαστικά με τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική.

Τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν  

Lierac Body Sculpt The Cryoactive Concentrate: Προϊόν με “εφέ πάγου” και υφή gel σχεδιασμένο σαν συνεδρία κρυολιπόλυσης με δράση κατά της επίμονης κυτταρίτιδας. Στη σύνθεση του περιέχει καφεΐνη, πιπερόριζα, γαϊδουράγκαθο και αρκτοστάφυλο. Παράλληλα αφήνει το δέρμα υπέροχο άρωμα από νότες ίριδας, τριαντάφυλλου και γιασεμιού. 

Clarins Body Fit Anti-Cellulite Contouring Expert: Ελαχιστοποιεί την εμφάνιση κυτταρίτιδας, λειαίνει, ανορθώνει και αναπλάθει άμεσα τη σιλουέτα. Ένα φρέσκο ​​και ελαφρύ κρεμώδες τζελ, προϊόν έρευνας της Clarins με εκχύλισμα φύλλων κυδωνιού. Καταπολεμά τρεις κύριους παράγοντες στους οποίους οφείλεται η εμφάνιση κυτταρίτιδας, προσφέροντας εμφανώς πιο σφριγηλή σιλουέτα.Από τη στιγμή που θα το εφαρμόσετε, το δέρμα δείχνει ενυδατωμένο, απαλό και βελούδινο.

Nivea Q10 Multi Power 5 σε 1 Gel-Κρέμα Σύσφιξης: Προϊόν εμπλουτισμένο με συνένζυμο Q10 και εκχύλισμα από λωτό που δρα αποτελεσματικά κατά της κυτταρίτιδας ενώ συσφίγγει την επιδερμίδα σε μόλις 2 εβδομάδες. Χαρίζει άμεση αναζωογόνηση, αίσθηση απαλότητας αλλά και ένα  αναζωογονητικό άρωμα.

Truly Anti Cellulite – Resurfacing Body Serum:  Τονωτικό serum με νεράντζι και ρετινόλη που δρα μειώνοντας ορατά την όψη φλοιού πορτοκαλιού  στην περιοχή των μηρών, του στομαχιού και των γοφών. Περιέχει μια ισχυρή μορφή της βιταμίνης Ε σε ποσοστό 1%, που ενυδατώνει και συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της λειτουργίας του επιδερμικού φραγμού. Η βιταμίνη C που υπάρχει στο νεράντζι έχει αντιοξειδωτική δράση ενώ αυξάνει τον όγκο της δερμίδας, μειώνει την όψη των λεπτών γραμμών και συσφίγγει το δέρμα αφήνοντας ένα υπέροχο άρωμα. 

Elancyl My Coach!: Προϊόν που πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα της μικρής καθημερινής προσπάθειας, εμπνευσμένη από το μεταβολισμό των αθλητών. Τονώνει την επιδερμίδα και λειαίνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού. 

 

Read More

And More