Λάδι καθαρισμού για το πρόσωπο: Το προϊόν που ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος

Καθαρισμός. Τεράστιο κεφάλαιο στην περιποίηση της επιδερμίδας αλλά και το πρώτο βήμα τόσο στην πρωινή όσο και τη βραδινή ρουτίνα. Γνωρίζεις πως δεν το παρακάμπτεις ποτέ ακόμη κι αν βιάζεσαι ή είσαι πολύ κουρασμένη. Είναι εξίσου σημαντικό με την πλούσια ενυδάτωση και είμαι σίγουρη πως έχεις στο μπάνιο σου το κατάλληλο προϊόν. Εκείνο που αφαιρεί ακόμη και το παραμικρό ίχνος μακιγιάζ και λιπαρότητας και ταυτόχρονα χαρίζει απαλότητα και την υγρασία που έχει ανάγκη το δέρμα. 

Τα beauty brands έχουν δημιουργήσει φόρμουλες κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος κι εγώ με τη σειρά μου σου αποκαλύπτω όλα τα νέα προϊόντα, τα αγαπημένα των celebrities και σε ενημερώνω για τις ιδιότητες των προϊόντων καθαρισμού ανάλογα με την μορφή τους. Σειρά έχουν τα λάδια καθαρισμού. Αν έχεις εμμονή με το σωστό καθαρισμό θα τα λατρέψεις μιας και απομακρύνουν ακόμη και τα αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ πανεύκολα ενώ κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει βελούδινη και super λαμπερή. Μας τα σύστησαν οι Κορεάτισσες αφού πρόκειται για ένα από τα πολύ αγαπημένα τους προϊόντα και από την πρώτη κιόλα εφαρμογή θα γίνουν η νέα σου εμμονή. 

iStock

Λάδι καθαρισμού και τύπος δέρματος

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα είναι λογικό να πιστεύεις πως το λάδι θα επιδεινώσει την κατάσταση. Λάθος. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άφοβα αφού μόνο ευεργετικές ιδιότητες έχει. Οι περισσότερες φόρμουλες μάλιστα περιέχουν  φυσικά και φυτικά συστατικά και έλαια που χαρίζουν θρέψη.  

Τρόπος Χρήσης

Αρχικά απλώνεις μικρή ποσότητα στα δάχτυλα σου και στη συνέχεια σε όλο το πρόσωπο με απαλές κυκλικές κινήσεις. Προσοχή στα μάτια, μην τα τρίβεις. Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις ένα δίσκο που έχει ποτίσει προηγουμένως με μικρή ποσότητα λαδιού και να τον ακουμπήσεις απαλά. Με μία μόνο κίνηση, μάσκαρα, σκιές και κονσίλερ απομακρύνονται. Αν νοιώθεις και το παραμικρό έστω ίχνος λιπαρότητας πάρε μια καθαρή, νωπή πετσέτα και αφαίρεσε το ταμποναριστά. 

Αν πάλι θέλεις να ακολουθήσεις τη μέθοδο διπλού καθαρισμού της Korean beauty, αμέσως μετά χρησιμοποίησε μία λοσιόν ή ένα τζελ που θα ξεπλύνεις με νερό. Ολοκληρώνεις την περιποίηση με το serum και την ενυδατική σου κρέμα. 

Λίγο πριν επισκεφτείς το αγαπημένο σου beauty κατάστημα για να αποκτήσεις το κατάλληλο λάδι καθαρισμού, δες στη συνέχεια τις προτάσεις μου.  

Kiehl’s  Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil: Με αιθέρια έλαια λεβάντας και νυχτολούλουδου. Καθαρίζει σε βάθος, ενυδατώνει, θρέφει και ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.   

Tom Ford Purifying Cleansing Oil: Απομακρύνει ρύπους και μακιγιάζ ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει και αποτοξινώνει το δέρμα. Χαρίζει λαμπερή όψη και μια έντονη αίσθηση δροσιάς. 

Origins Clean Energy Gentle Cleansing Oil: Μια ιδιαίτερα απαλή φόρμουλα με έλαια ελιάς, ηλίανθου και σουσαμιού που βοηθούν στον σωστό και άμεσο καθαρισμό. Καρποί από Kukui Nut και Macadamia προστατεύουν τον επιδερμικό φραγμό χαρίζοντας πλούσια ενυδάτωση ενώ το υπέροχο άρωμα εσπεριδοειδών αναζωογονεί.

Bobbi Brown Soothing Cleansing Oil: Η αγαπημένη celebrity make up artist δημιούργησε το απόλυτο προϊόν καθαρισμού. Η σύνθεση του αποτελείται από ένα μίγμα βοτανικών ελαίων. Εκχυλίσματα από Kukui, νούφαρο, goji berry και γιασεμί προσφέρουν ενυδάτωση και απαλότητα.

Clarins Total Cleansing Oil: Χάρη στα βότανα από τις Άλπεις και το έλαιο ηλίανθου που περιέχει στη σύνθεση του προσφέρει υπέροχο, απαλό φινίρισμα.  

Δεν μένει παρά να επιλέξεις το δικό σου. 

Read More

And More