Λάδια προσώπου! Η νέα μεγάλη τάση στην κοσμετολογία και ποια είναι τα αγαπημένα μας!

Κάθε χρόνο διαμορφώνεται μια μεγάλη τάση στον χώρο της κοσμετολογίας. Πάρε για παράδειγμα τις κρέμες BB με τις οποίες δύο χρόνια πριν έγινε πανικός! Φέτος, λοιπόν, η επόμενη μεγάλη τάση είναι τα λάδια για το πρόσωπο. Πώς είμαι τόσο σίγουρη; Στο γραφείο του TLIFE φτάνουν καθημερινά δεκάδες λανσαρίσματα και σε εμάς τις beauty editors γίνονται άλλες τόσες παρουσιάσεις για νέα προϊόντα. Πολλές εταιρίες, λοιπόν, τον τελευταίο καιρό μας παρουσιάζουν λάδια για το πρόσωπο…

Μα θα βάλω λάδι στο πρόσωπό μου;
Αν τρία χρόνια πριν σου έλεγα να βάλεις λάδι στα μαλλιά σου, θα με κοιτούσες περίεργα και θα μου απαντούσες με ένα “Α-πο-κλεί-ε-ται!”. Κυρίως, γιατί σκεφτόσουν ότι ένα τέτοιο προϊόν θα λάδωνε τα μαλλιά σου. Τώρα, όμως, δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά (εντάξει, μπορείς να ζήσεις αλλά θες αυτό το step μετά το λούσιμό σου!). Το ίδιο ακριβώς θα σου συμβεί αν δοκιμάσεις και τα λάδια προσώπου! Και έχω μερικά επιχειρήματα για να σε πείσω:
– Έχω λιπαρή επιδερμίδα κι όμως, δεν αισθάνθηκα την παραμικρή λιπαρότητα. Τα λάδια προσώπου που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ξηρά και απορροφώνται πολύ εύκολα. Λες, λοιπόν, οι ειδικοί να μην είχαν προβλέψει; Εκτός αυτού, πρέπει να ξέρεις και αυτό: αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα και αποφεύγεις την ενυδάτωση του προσώπου σου, το δέρμα αντιροπιστικά θα βγάλει περισσότερο σμήγμα στην προσπάθειά του να επαναφέρει το PH του δέρματος και το επιφανειακό σμήγμα το οποίο το έχει ανάγκη για προστασία ενάντια στα βακτηρίδια.
– Τα λάδια προσώπου είναι η εμπλουτισμένη μορφή μιας κρέμας. Τα συστατικά που περιέχει είναι σε ποσοστά πολύ περισσότερα από ότι σε μια απλή κρέμα.
– Είναι ό,τι πρέπει για να κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου. Και τι κάνει το μασάζ; Διεγείρει τη λέμφο, το αίμα βγαίνει πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος και το πρόσωπό σου αποκτά ένα ροδαλό, αναψοκοκκινισμένο χρώμα όπως τότε που ήσουν έφηβη.
– Είναι super ενυδατικά

Εντάξει, πείστηκα! Και πώς τα χρησιμοποιώ;
Οι τρόποι χρήσης ενός λαδιού για το πρόσωπο είναι πολλοί και διαφορετικοί. Μέτρησε:
1. Αν έχεις πολύ λιπαρή επιδερμίδα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν θεραπεία, για δέκα περίπου μέρες κάθε βράδυ. Προτίμησε να το χρησιμοποιείς σε περιόδους που κάνεις πολύ κακή διατροφή, εκτίθεσαι πολύ στον ήλιο, έχεις άγχος ή έξω κάνει πολύ κρύο.
2. Μπορείς να το χρησιμοποιείς κάθε βράδυ πριν την κρέμα σου.
3. Μπορείς να το χρησιμοποιείς μόνο του και το επόμενο πρωί αφού πλύνεις το πρόσωπό σου να βάζεις την κρέμα ημέρας σου (πάντα με SPF! Αν δεν έχει, βάλε οπωσδήποτε στο τέλος αντηλιακή. Ναι, και τον Χειμώνα!).
4. Ένα trick που έμαθα από την τελευταία παρουσίαση για λάδι προσώπου από την La Prairie, είναι ότι μπορείς να το αναμείξεις με την κρέμα νυκτός σου (ποσότητα μια προς μια).

Τα λάδια που αγαπάμε!


1. Cellular Swiss Ice Crystal Dry Oil, La Prairie (€275.00). Οι επιστήμονες της La Prairie ανακάλυψαν ότι ψηλά στις Ελβετικές Άλπεις υπάρχουν κάποια φυτά τα οποία κατορθώνουν να επιβιώνουν κάτω από το ακραίο ψύχος. Η ικανότητά τους αυτή οφείλεται σε ένα εξαιρετικό σύμπλεγμα, το Swiss Ice Crystal Complex. Το σύμπλεγμα αυτό οι επιστήμονες μετέφεραν και στο ολοκαίνουριο λάδι προσώπου της La Prairie, το οποίο ουσιαστικά παγώνει τον χρόνο!

2. Vitamin E Overnight Serum-In-Oil, The Body Shop (€16.50). Συνδυάζει τον ορό με το λάδι ενυδατώνοντας σε βάθος την επιδερμίδα όλη την διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί η επιδερμίδα δείχνει ξεκούραστη και αναζωογονημένη, ακόμη κι αν έχεις κοιμηθεί 5-6 ώρες.

3. Advanced Anti-Aging Repairing Oil, Algenist, αποκλειστικά στα Sephora. Καθώς η δημιουργία του βασίζεται σε μια επαναστατική σύνθεση, το Advanced Anti-Aging Repairing Oil θρέφει το δέρμα, αποκαθιστά τη λάμψη και την ελαστικότητα και απαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Αποτελεί ένα ιδανικό συμπλήρωμα σε κάθε συνηθισμένη περιποίησης της επιδερμίδας. Το Advanced Anti-Aging Repairing Oil απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα, επιτρέποντας την εύκολη εφαρμογή μακιγιάζ. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το προϊόν καθημερινά το πρωί και το βράδυ. Ζεστάνετε στις άκρες των δακτύλων σας 2-3 σταγόνες και ταμπονάρετε απαλά πάνω σε όλο το πρόσωπο.

4. Midnight Recovery Concentrate, Kiehl’s (€69.00). Πρόκειται για ένα θρυλικό προϊόν από την Kiehl’s αφού παγκοσμίως πωλείται ένα ανά λεπτό! Είναι πλούσιο σε φυτικά και αιθέρια έλαια όπως η λεβάντα που επανορθώνει την επιδερμίδα και διορθώνει τον χρωματικό τόνο. Όσο το χρησιμοποιείς τόσο πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα έχεις.

5. Blue Therapy Serum-in-oil, Biotherm (€61.00). Δροσερό και δραστικό όσο ένας ορός, πλούσιο και θρεπτικό όσο ένα έλαιο, το Blue Therapy Serum-in-oil μετασχηματίζεται σε επαφή με την επιδερμίδα και απορροφάται τέλεια, αφήνοντάς τη λεία και απαλή. Το πρωί, η επιδερμίδα αποκαλύπτεται ορατά πιο λεία, πιο αναπληρωμένη, πιο φωτεινή από ποτέ.

Read More

And More