Μαύρα στίγματα και ανοιχτοί πόροι: Ήρθε η ώρα να απαλλαγείς μια και καλή

Αν ταλαιπωρείσαι με τους ανοιχτούς πόρους και τα μαύρα στίγματα σε καταλαβαίνω απόλυτα, πίστεψε με. Υπάρχουν πάντα στο νεσεσέρ σου τα γνωστά και αγαπημένα patches που τοποθετείς στη μύτη αλλά και τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ που μειώνουν τους ανεπιθύμητους ανοιχτούς πόρους και κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει άψογη. Και κάπου εδώ έρχομαι να σου αποκαλύψω πως πρέπει να δώσεις μεγάλη βαρύτητα στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης. Είναι καλό να ακολουθείς την μέθοδο του διπλού καθαρισμού ώστε να απομακρύνεις κάθε ίχνος λιπαρότητας και στη συνέχεια να χρησιμοποιείς φόρμουλες με υψηλή περιεκτικότητα υαλουρονικού οξέος.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζεις όλες τις λεπτομέρειες ώστε να αντιμετωπίσεις τα συγκεκριμένα συμπτώματα με τον σωστό τρόπο.

Μαύρα Στίγματα: Όλες μας έχουμε πόρους. Αυτό είναι το πρώτο δεδομένο. Κάποιες φορές μπλοκάρουν από τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα τα οποία τους οξειδώνουν με αποτέλεσμα να αποκτούν μαύρη όψη. Στην ουσία δηλαδή είναι οξειδωμένα έλαια. Τι πρέπει να κάνεις; Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης με πρώτο και πιο σημαντικό τη μείωση της λιπαρότητας που είναι η πηγή του κακού. Θα πρέπει να είσαι σταθερή στη χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων και όχι να τα αφήνεις στην άκρη όταν εξαφανίζονται οι μαύροι πόροι γιατί ένα είναι το σίγουρο: Θα επανέλθουν στο προσκήνιο.

Ξεκινάς λοιπόν με το σωστό προϊόν απολέπισης ώστε να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να ανοίξεις τους πόρους. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις cleansing brush ή τα δάχτυλα σου κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Προσοχή: Μην το παρακάνεις γιατί υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσεις ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Korres Απολεπιστική Μάσκα με AHAS και Ένζυμα

 

The Body Shop Seaweed Pore Cleansing Exfoliator

Αν έχεις σημάδια ακμής μια μάσκα με άργιλο θα σε βοηθήσει πολύ. Απομακρύνει τους ρύπους και τη λιπαρότητα, ανοίγει τους πόρους και αφήνει το δέρμα απαλό και λαμπερό. Την απλώνεις αφού έχεις κάνει απολέπιση. Είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή μιας και το δέρμα είναι προετοιμασμένο να δεχτεί τα συστατικά της μάσκας.

Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask to Clear Pores

Όσο αφορά στην ενυδάτωση καλό είναι να αποφεύγεις προϊόντα σε μορφή λαδιού. Σκοπός είναι να μειώσεις και όχι να αυξήσεις τη λιπαρότητα. Όπως επίσης και τις βαριές φόρμουλες που περιέχουν στη σύνθεση τους βαζελίνη, shea butter και γλυκερίνη που φράζουν τους πόρους. Επιλέγεις ελαφριά τζελ με σαλικυλικό οξύ, νιασιναμίδη και υπεροξείδιο του βενζολίου.

La Roche Posay Effaclar Duo

Δοκίμασε ρετινοειδή: Έκαναν την εμφάνιση τους πριν από μερικά χρόνια και θεωρούνται τα πλέον αποτελεσματικά. Πρόκειται για προϊόντα των οποίων η σύνθεση στηρίζεται στην βιταμίνη Α και αντιμετωπίζουν δραστικά τα δύο συγκεκριμένα προβλήματα. Θα πρέπει να κάνεις υπομονή όμως μιας και τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 10 περίπου εβδομάδες. Επίσης, επιβάλλεται να τα χρησιμοποιείς με προσοχή μιας και πρόκειται για δυνατές συνθέσεις που επιτρέπεται να χρησιμοποιείς μόνο το βράδυ και όχι το πρωί αφού η ηλιακή ακτινοβολία τα ενεργοποιεί με αποτέλεσμα να προκαλούν ερεθισμούς. Αν πάλι επιμένεις να τα απλώνεις πριν βγεις από το σπίτι τότε θα πρέπει να περιορίσεις τη χρήση σε 1-2 φορές την εβδομάδα.

@iStock

Καθαρισμός στη facialist: Αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα, μόνη στο σπίτι και παρ’ όλα αυτά οι μαύροι πόροι παραμένουν στη θέση τους, ήρθε η στιγμή να σε βοηθήσει η ειδικός. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κλείσεις ραντεβού με την facialist η οποία τόσο με τη βοήθεια του ατμού όσο και με τα ειδικά επαγγελματικά εργαλεία θα τους εξαφανίσει. Μην προσπαθήσεις να το κάνεις μόνη σου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσεις ζημιά στο δέρμα.

Κλινικό χημικό peeling: Είναι μία ακόμη θεραπεία που μόνο η αισθητικός μπορεί να πραγματοποιήσει. Συνήθως χρησιμοποιεί γλυκολικό και λακτικό οξύ ώστε να ανοίξει τους πόρους να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 εβδομάδες.

Vichy Dermablend 3D

Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Make up

 

 

Και κάτι τελευταία αλλά πολύ σημαντικό: Υπάρχουν στιγμές που θέλεις να καλύψεις τους πόρους και τα στίγματα με κονσίλερ. Σε παρακαλώ να μην το κάνεις. Δοκίμασε μια ελαφριά βάση που μειώνει τους πόρους και λειτουργεί θεραπευτικά. Όπως για παράδειγμα το  και το .

 

 

Read More

And More