Με αυτές τις κρέμες σώματος η επιδερμίδα σου δεν θα σε τραβάει

Τον χειμώνα η επιδερμίδα μας στερείται την υγρασία και έτσι έχουμε μια μόνιμη αίσθηση τραβήγματος. Τα πράγματα, μάλιστα, δυσκολεύουν για δύο ακόμη λόγους: α) χρησιμοποιούμε πολύ ζεστό νερό με αποτέλεσμα να “λιώνουμε” τα καλά έλαια της επιδερμίδας και να καταστρέφουμε το υδρολιπιδικό μας φιλμ και β) βαριόμαστε ή κρυώνουμε πολύ κι έτσι δεν χρησιμοποιούμε κρέμα σώματος μετά το μπάνιο. 

Λοιπόν, αυτή η τάση του να συμπεριφερόμαστε λες και δεν έχουμε σώμα για οκτώ περίπου μήνες και να το ξαναθυμόμαστε το καλοκαίρι, θα πρέπει να σταματήσει εδώ. Και θα σταματήσει με την αγορά του σωστού εκείνου προϊόντος σώματος που θα σου δώσουμε και την ενυδάτωση αλλά και την ανακούφιση που χρειάζεται η επιδερμίδα σου. Και μόνο όταν διαπιστώσεις πόσο υπέροχα νιώθεις, τότε μόνο θα εθιστείς και δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά μέρα που να μην φροντίζεις το δέρμα σου με την σωστή ενυδατική. 

Στις έχουμε όλες συγκεντρωμένες παρακάτω…

Ouai Body Creme, Sephora, €37.50. Κρέμα σώματος με πλούσια υφή που ανανεώνει την επιδερμίδα σας χάρη στο θρεπτικό βούτυρο cupuacu, το ενυδατικό έλαιο καρύδας και το αναζωογονητικό σκουαλένιο. Απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει υπολείμματα, χαρίζοντας στην επιδερμίδα σας απαλή και λεία όψη σαν μωρού. Και φυσικά είναι Ouai, ένα brand που για χρόνια περιμέναμε να έρθει στην Ελλάδα και μόλις έφτασε στα Sephora!

 

Deep Comfort body butter, Clinique, €24.90. Αυτή η κρέμα είναι τόσο πλούσια και ενυδατική ώστε είναι ιδανική ακόμη και για τις πολύ ξηρές επιδερμίδες ή για τα πολύ ξηρά σημεία του σώματός μας όπως οι αγκώνες ή οι φτέρνες. Στα plus το γεγονός ότι απορροφάται πολύ εύκολα!

Body Essentiel ενυδατικό melt-in-baume, Avene, €17.19. Έχει πλούσια υφή που απορροφάται, όμως, πολύ εύκολα και έχει και τέλεια μυρωδιά που σε χαλαρώνει. Και αυτή η μυρωδιά είναι από μόνη της ένας λόγος να την χρησιμοποιείς εντατικά. 

Moisturizing Cream Cerave, €19.17. Αυτή η πλούσια, μη λιπαρή κρέμα, με 3 βασικά ceramides (ή κεραμίδια, βασικά συστατικά της επιδερμίδας που φροντίζουν να είναι ενυδατωμένη και που όταν καταστρέφονται η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη να τα εκπληρώσει από τους εξωτερικούς παράγοντες) και υαλουρονικό οξύ, παρέχει όλη την ημέρα ενυδάτωση μετά από μία μόνο χρήση. Η φόρμουλα χωρίς άρωμα είναι κατάλληλη για ευαίσθητο δέρμα.


Creme de Corps, Kiehl’s, €15.63. Είναι ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα της Kiehl’s και υπάρχει λόγος: αυτή η κρέμα σώματος είναι πλούσια, βαθιά ενυδατική αλλά καθόλου λιπαρή. Επίσης, δεν περιέχει άρωμα, γεγονός που την κάνει ιδανική για κάθε τύπο επιδερμίδας. 

Lipikar Lait, La Roche Posay, €19.45. Το εξαιρετικά ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα χαρακτηρίζεται από εύθραυστο επιδερμιδικό φραγμό ενώ είναι έντονη η αίσθηση τραβήγματος και δυσφορίας. Το Lipikar Lait περιέχει λιπίδια και απορροφάται άμεσα από την ξηρή επιδερμίδα, ενισχύοντας τον επιδερμιδικό φραγμό για μεγάλο διάστημα και προστατεύοντας ην επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιδράσεις. Η επιδερμίδα θρέφεται και προστατεύεται, γίνεται ελαστική και απαλή ξανά.

 

Read More

And More