Με αυτόν τον τρόπο θα δεις πώς θα είσαι σε 10 χρόνια! Plus: ασκήσεις για την χαλάρωση του προσώπου από την face yogi μας!

Την περασμένη φορά σου είχα δείξει εδώ το πρώτο μέρος των ασκήσεων face yoga με την αγαπημένη μας Αρετή Καφαντάρη. Όπως ακριβώς σου είχα υποσχεθεί, σε αυτό το μέρος, πέρα από κάποιες πολύ βασικές ασκήσεις χαλάρωσης για το κάτω περίγραμμα του προσώπου, θα μοιραστούμε μαζί σου και το ένα-από-τα-τελειότερα-στην-ιστορια-της-ομορφιάς tips για να δεις πώς θα είσαι, ή καλύτερα, πώς θα είναι το πρόσωπό σου σε δέκα χρόνια από τώρα. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ: Η εμπειρία είναι σοκαριστική!

Για να δεις πώς θα είναι το πρόσωπό σου σε 10 χρόνια από τώρα…

Βάλε έναν καθρέφτη κάθετα και σκύψε πάνω του διατηρώντας τον κορμό σου όσο μπορείς όρθιο. Επίσης, αν σε φωτογραφίζουν θυμήσου να ρουφήξεις λίγο κοιλίτσα (note to self). Στον καθρέφτη βλέπεις ποια είναι τα σημεία στα οποία θα χαλαρώσεις μεγαλώνοντας. Το θετικό είναι ότι αν τα εντοπίσεις από τώρα και τα δουλέψεις εντατικά με τις ασκήσεις που σου δείξαμε εδώ και που μπορεί να σου δείξει και προσωπικά η Αρετή Καφαντάρη, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

Εγώ, λοιπόν, σκύβοντας στον καθρέφτη είδα τη… μαμά μου και όπως εκείνη σε δέκα χρόνια από τώρα θα έχω αρκετή χαλάρωση γύρω από το σώμα (ρινοπαρειακές). Έτσι, αποφασίσαμε με την αγαπημένη face yogi μας να κάνουμε κάποιες ασκήσεις που εστιάζουν στο κάτω περίγραμμα του πρόσωπου. Επίσης, είμαι υπέρμαχος του real beauty, όλα μου τα κείμενα είναι ρεαλιστικά, μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη δεν επιχείρησα ποτέ να κρύψω καμία πληροφοσία για τον εαυτό μου, οπότε, ναι, φυσικά και θα σου έδειχνα το τι έδειξε ο καθρέφτης (note to others).

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Για να γυμνάζεις τo στόμα και το περίγραμμα- Ζωγραφίζω με τη γλώσσα

1. Είσαι σε μια σταθερή θέση με το κεφάλι να κοιτάει μπροστά και το πρόσωπό σου σε μια ήρεμη έκφραση.

2. Κλείσε απαλά το στόμα σου και με τη δύναμη της γλώσσας σου κάνε εσωτερικά τρεις κύκλους από τη μια μεριά και τρεις από την άλλη. Επανάλαβε για τέσσερις φορές.

Για να γυμνάσεις το πηγούνι και το λαιμό- Φιλάω τον ήλιο

1. Είσαι σε μια σταθερή θέση με το κεφάλι να κοιτάει μπροστά και το πρόσωπό σου σε μια ήρεμη έκφραση.

2. Πήγαινε το κεφάλι σου προς τα πάνω μέχρι το σημείο που δεν σε ενοχλεί ο αυχένας σου.

3. Στείλε με δύναμη 15 φιλιά στον ήλιο που να ακουστούν.

4. Επιστρέφεις στην αρχική σου θέση και επαναλαμβάνεις 2 φορές.

Για να γυμνάσεις τα μάγουλα- Μάγουλα Louis

1. Είσαι σε μια σταθερή θέση με το κεφάλι να κοιτάει μπροστά και το πρόσωπό σου σε μια ήρεμη έκφραση.

2. Γέμισε με αέρα και τα δύο μάγουλα και μετάφερε τον αέρα από το ένα μάγουλο στο άλλο με σταθερό ρυθμό για 30”.

3. Συνέχισε μεταφέροντας αέρα πάνω και κάτω από το στόμα για ακόμη 30”. Επανάλαβε για ακόμη μια φορά.

Για να γυμνάσεις το στόμα σου και το περίγραμμα- Μεγάλο Χαμόγελο

1. Χαμογέλασε και τοποθέτησε τους δείκτες σου στις γωνίες των χειλιών σου και πίεσε ελαφρά προς τα πάνω.

2. Πίεσε τα χείλια προς τα δόντια σου και χαμογέλασε.

3. Βάλε την γλώσσα πίσω από τα κάτω δόντια, βγάλε αέρα από το στόμα για 3 αναπνοές και μείνε για λίγο. Επανάλαβε για 5 φορές.

Τα μαθήματα κάπου εδώ τελείωσαν αλλά από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε… εγγραφές και περισσότερα θέματα έκπληξη με την Αρετή Καφαντάρη που έφερε την face yoga στην Ελλάδα χρόνια πριν αρχίσουν να γράφουν όλοι γι’αυτό!

PHOTO: Αλέξανδρος Μακρής

Read More

And More