Ναι, η επιδερμίδα σου θα τα καταφέρει στο κρύο αρκεί να κάνεις αυτές τις αλλαγές στο skincare

Αυτό που συνηθίζουμε να λέμε σε σχέση με το skincare είναι ότι δεν ντύνεσαι κάθε μέρα με τον ίδιο τρόπο και δεν θα έβγαινες ποτέ στο κρύο φορώντας μόνο ένα φανελάκι! Λοιπόν, σκέψου πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την επιδερμίδα σου: όταν η θερμοκρασία πέφτει η επιδερμίδα μας θέλει άλλη μεταχείριση για να αντέξει α) τα επίπεδα υγρασίας που πέφτουν β) την υγρασία που εξατμίζεται από τις συνεχόμενες αλλαγές από το κρύο (που κάνει εκεί έξω), στην ζέστη του καλοριφέρ. 

Πώς, όμως, πρέπει να φροντίσεις την επιδερμίδα σου αυτό το διάστημα έτσι ώστε να μην έρθεις αντιμέτωπη με αυτή την ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος. Κράτησε σημειώσεις παρακάτω!

Χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό καθαριστικό προσώπου (είναι αυτά που έχουν συνήθως χρώμα)

Ενυδατικό καθαριστικό προσώπου με κεραμίδια, ιδανικό για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες. Cerave Hydrating Cleanser, €12.49

Υπάρχουν προϊόντα καθαρισμού που από μόνα τους δημιουργούν μια αίσθηση τραβήγματος στην επιδερμίδα μας. Σκέψου πως αυτό είναι κάτι που από μόνος του κάνει ο χειμώνας έτσι κι αλλιώς πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να επιβαρύνεις την επιδερμίδα σου παραπάνω τους χειμερινούς μήνες. Ειδικά, λοιπόν, αυτό το διάστημα χρησιμοποίησε ένα προϊόν καθαρισμού που να είναι πιο ενυδατικό, να περιέχει για παράδειγμα υαλουρονικό οξύ ή κεραμίδια στη σύνθεσή του. Τα ενυδατικά καθαριστικά τα αντιλαμβάνεσαι και από την όψη τους αφού είναι συνήθως προϊόντα τα οποία δεν είναι διάφανα αλλά έχουν χρώμα. 

Σιγουρέψου ότι κάνεις απολέπιση στην επιδερμίδα σου!

Απολεπιστική λοσιόν με AHA για λαμπερή επιδερμίδα, Ren Clean Skincare, Sephora, €32.95

Για δύο λόγους: πρώτον, γιατί τον χειμώνα η επιδερμίδα μας τείνει να δείχνει πιο θαμπή και κουρασμένη και η απολέπιση θα είναι αυτή που θα διώξει τα νεκρά κύτταρα για να αποκαλύψει από κάτω την ανανεωμένη και πιο λαμπερή επιδερμίδα και δεύτερον γιατί με την απολέπιση τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσει μετά θα απορροφηθούν καλύτερα και θα ενυδατώσουν σε βάθος! Τα AHA είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας απολεπιστικά συστατικά αλλά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα καλύτερα να επιλέξεις ένα προϊόν με PHA. 

Χρησιμοποίησε ένα serum υαλουρονικού αλλά κλείδωσε πάντα με μια κρέμα!

Ορός υαλουρονικού οξέος, Skouras Med Hyalouronic Acid Supreme Hydration, €64.00

Το υαλουρονικό οξύ είναι βασικό ενυδατικό συστατικό που έχει ανάγκη η επιδερμίδα μας αλλά το χρησιμοποιούμε λάθος! Χρειαζόμαστε ένα serum υαλουρονικού οξέος που θα ενυδατώσει την επιδερμίδα μας σε βάθος αλλά χρειάζεται πάντα να κλειδώνουμε από πάνω την υγρασία αυτή με μια πλούσια κρέμα ενυδάτωσης. Σκέψου κάτι σαν… το καπάκι που βάζεις στην κατσαρόλα για να μην αφήσεις το νερό να εξατμιστεί! 

Πέσε για ύπνο με μια μάσκα ενυδάτωσης

Μάσκα προσώπου με προβιοτικά που προστατεύει και επανορθώνει τυχόν φθορά στο μικροβίωμα, Hydra-biome, Korres

Όταν κοιμόμαστε και ειδικά όταν λειτουργεί η θέρμανση, η επιδερμίδα μας χάνει την υγρασία της. Ένα από τα αγαπημένα μας tip είναι κάποια από τα βράδια της εβδομάδας που έχει ιδιαίτερο κρύο εκεί έξω, να κοιμόμαστε με μια μάσκα ενυδάτωσης. Ένα πλούσιο στρώμα τοποθετημένο στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας και το επόμενο πρωί νιώθεις ξεκάθαρα τη διαφορά!

Βάλε στη ρουτίνα σου έλαια!

Ενυδατικό έλαιο προσώπου, Pai Rosehip Bioregenerate Oil, Sephora, €8.97

Η ξηρή επιδερμίδα είναι μια επιδερμίδα που της λείπουν τα έλαια! Αν, λοιπόν, εξακολουθείς να αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου ξηρή, χρησιμοποίησε ένα έλαιο! Το rosehip είναι από τα πιο αγαπημένα μας έλαια ενυδάτωσης το οποίο, μάλιστα, μπορείς να κάνεις μίξη με την ενυδατική σου και να χρησιμοποιήσεις ως τελευταίο step!

Επένδυσε σε ένα υγραντήρα (ή κάνε αυτό το κόλπο!) 

Το καλοκαίρι υπάρχει περισσότερη υγρασία που βοηθά την επιδερμίδα μας να διατηρήσει και τα δικά της επίπεδα. Τον χειμώνα, όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Χρησιμοποίησε έναν υγραντήρα ή πάρε ένα μπολ, γέμισέ το με νερό και τοποθέτησέ το κοντά στο καλοριφέρ. Το tip αυτό θα βοηθήσει την επιδερμίδα σου να διατηρηθεί ενυδατωμένη και είναι το καλύτερο βήμα που μπορείς να προσθέσεις ειδικά πριν πέσεις για ύπνο! Αυτό μαζί με μια κρέμα που θα κλειδώσει όλη την υγρασία!

Χρησιμοποίησε face mist

Ενυδατικό, καταπραϋντικό spray προσώπου, Avene spray eau thermale, €8.37

Ειδικά αν νιώθεις αυτή την αίσθηση τραβήγματος που σημαίνει ότι έχεις προκαλέσει φθορά στον φραγμό της επιδερμίδας (είναι ο ρυθμιστής της υγρασίας της επιδερμίδας μας αφού φροντίζει να μην έχουμε απώλεια της υγρασίας από μέσα αλλά και ελέγχει και τη μπαίνει μέσα σε αυτή!), χρησιμοποίησε ένα face mist με ευεργετικά συστατικά που θα αποκαταστήσουν τη λειτουργία του. 

Last but not least: μην χρησιμοποιείς καυτό νερό στο μπάνιο

Πολυχρηστικό ξηρό λάδι σώματος, Nuxe Huile Prodigieuse, €31.40/100ml.

Ξέρουμε πόσο ελκυστικό είναι όταν κάνει κρύο να μπαίνεις στο ντους και να ρίχνεις πάνω σου καυτό νερό. Όμως, αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι το καυτό νερό “λιώνει” τα καλά έλαια που έχει στην επιφάνεια της η επιδερμίδα μας για να προφυλάσσεται με αποτέλεσμα μετά να μας τραβάει, να νιώθουμε φαγούρα κλπ. Ένα αγαπημένο μας tip είναι πριν μπεις στο μπάνιο να βάζεις ένα έλαιο στο σώμα σου. Έτσι, ουσιαστικά δημιουργείς ένα δεύτερο, τεχνητό στρώμα από έλαια που θα προστατεύσει το πρώτο και φυσικά, όταν βγεις από το ντους, ενυδάτωσε οπωσδήποτε την επιδερμίδα σου με ένα πλούσιο ενυδατικό προϊόν που να περιέχει κεραμίδια. 

 

 

 

 

Read More

And More