Ντεμακιγιάζ ματιών: Δες τον σωστό τρόπο και τα προϊόντα που θα χρειαστείς

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης ανήκει στον καθαρισμό. Τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Ειδικά όμως λίγο πριν πέσεις για ύπνο επιβάλλεται να αφαιρέσεις σχολαστικά κάθε ίχνος μακιγιάζ, λιπαρότητας και ρύπων. Ιδιαίτερη προσοχή, πρέπει να δώσεις στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Ξεκινώντας από το προϊόν που θα επιλέξεις το οποίο πρέπει να είναι κατάλληλο για τα μάτια και προσέχοντας τον τρόπο που το χρησιμοποιείς. 

Βασικοί Κανόνες 

Πριν ξεκινήσεις το ντεμακιγιάζ πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου ώστε να απομακρύνεις τυχόν βακτήρια και μικρόβια και να αποφύγεις τους ερεθισμούς. Αφήνεις στην άκρη τις σκληρές φόρμουλες ή τα προϊόντα με απολεπιστικές ιδιότητες αφού δεν είναι κατάλληλα για την περιοχή των ματιών. Επιλέγεις πιο απαλές συνθέσεις και τις απλώνεις με κυκλικές κινήσεις. Καλό είναι να μην περιέχουν άρωμα και αλκοόλ. Μην χρησιμοποιείς το ίδιο προϊόν σε πρόσωπο και μάτια εκτός αν η σύνθεση του είναι κατάλληλη και για τα δύο, λεπτομέρεια που αναγράφεται πάντα στη συσκευασία. 

Βήμα-Βήμα 

Αν συνηθίζεις να δημιουργείς έντονο eye make up look ή χρησιμοποιείς αδιάβροχη μάσκαρα, θα χρειαστεί να ακολουθήσεις τη μέθοδο του διπλού καθαρισμού. Ξεκινάς με το γαλάκτωμα. Απλώνεις μικρή ποσότητα σε ένα δίσκο βαμβακιού, το ακουμπάς στα μάτια, όπως ακριβώς κάνεις και με το αγγούρι, χωρίς να τα τρίβεις. Συνεχίζεις με το ειδικό προϊόν ματιών το οποίο θα σε βοηθήσει να εξαφανίσεις κάθε ίχνος μακιγιάζ. Αν φοράς eye liner μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μπατονέτα που έχεις προηγουμένως ποτίσει με προϊόν καθαρισμού. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και στη βάση των βλεφαρίδων ώστε να εξαφανίσεις υπολείμματα που έχει αφήσει η μάσκαρα και το μολύβι ματιών. Σ’ αυτή την περίπτωση, επέλεξε ντεμακιγιάζ σε μορφή νερού. 

Συστατικά

Το προϊόν που χρησιμοποιείς πρέπει να περιέχει συστατικά που ενυδατώνουν και θρέφουν την περιοχή των ματιών. Έλαια, βιταμίνες και φυτικά εκχυλίσματα είναι τα πλέον ιδανικά. Το σωστό, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να κάνεις ένα μικρό τεστ ώστε να σιγουρευτείς πως το προϊόν δεν θα σου προκαλέσει ερεθισμό. Άπλωσε μικρή ποσότητα στα μάτια και άφησε το για 20 λεπτά. Αν δεν νοιώσεις καμία ενόχληση τότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις άφοβα. 

Ενυδάτωση

Αφού ολοκληρώσεις το ντεμακιγιάζ ματιών είναι σειρά της ενυδατικής κρέμας ματιών. Δεν παρακάμπτεις το συγκεκριμένο βήμα ακόμη κι αν νοιώθεις απαλή την περιοχή. Ταμπονάρεις τα μάτια με μια καθαρή πετσέτα, αν έχεις χρησιμοποιήσει νερό, και στη συνέχεια απλώνεις την κρέμα κάνοντας μασάζ με τρυφερές, μικρές και κοφτές κινήσεις ώστε να αυξήσεις την κυκλοφορία και να βοηθήσεις το προϊόν να δράσει καλύτερα.  

Λίγο πριν αποκτήσεις το νέο ντεμακιγιάζ ματιών δες στη συνέχεια τα καλύτερα. 

Frezyderm De-Make Up 4 in 1:  Γαλάκτωμα καθαρισμού για πρόσωπο, λαιμό και μάτια. Απομακρύνει ρύπους και μακιγιάζ, ενώ τονώνει, δροσίζει και ενυδατώνει το δέρμα.

Korres Ελληνικό Γιαούρτι Αφρώδης Κρέμα Καθαρισμού:  Απαλή κρέμα με Γιαούρτι, που προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και παράγοντες, απόλυτα συμβατούς με το δέρμα και τα μάτια.

L’ Oreal Paris Gentle Cleansing Lotion for Eyes:  Απαλή φόρμουλα ντεμακιγιάζ με αλαντοίνη στη σύνθεση της. Ένα προϊόν κατάλληλο τόσο για ευαίσθητα μάτια όσο και για χρήστες φακών επαφής. 

Vichy Purete Thermal Soothing Eye Make-Up Remover: Ντεμακιγιάζ ματιών που ανακουφίζει το περίγραμμα και καταπολεμά τους ερεθισμούς χάρη στο εκχύλισμα μύρτιλλου και την Βιταμίνη Β5 που περιέχει στη σύνθεσή του. 

Apivita Gentle Eye Make-Up Remover with Honey & Linden: Με βιολογικά έλαια ελιάς και αμυγδάλου που απομακρύνουν το αδιάβροχο  μακιγιάζ και τους ρύπους από την περιοχή των ματιών καθώς και καταπραϋντικά όπως τίλιο, λεβάντα, ευφράζια, και βισαβολόλη που προστατεύουν από ερεθισμούς. 

Garnier Eye Make-Up Remover 2in1: Απομακρύνει τέλεια το μακιγιάζ χωρίς να αφήνει υπολείμματα και λιπαρότητα στην περιοχή των ματιών και παράλληλα θρέφει και περιποιείται τις βλεφαρίδες.

La Roche Posay Respectissime Waterproof Eye Make-Up Remover: Διφασικό προϊόν κατάλληλο για αδιάβροχο μακιγιάζ και ευαίσθητα μάτια.  

Extra tip: Καλό είναι κατά την περίοδο του χειμώνα να αποφεύγεις τα αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ. 

 

Read More

And More