Ντους το πρωί ή το βράδυ; Οι ειδικοί απαντούν

Κάνεις ντους το πρωί πριν βγεις για το γραφείο ή το βράδυ όταν επιστρέφεις; Όποια κι αν είναι η καθημερινή σου ρουτίνα είναι πιθανό να σκέφτεσαι ποια είναι η σωστή ώρα της ημέρας. Και σε αυτό το σημείο έρχονται οι ειδικοί να λύσουν την απορία σου.

Το πρωινό ντους σε αναζωογονεί και σε προετοιμάζει για μία ακόμη κουραστική ημέρα. Το βραδινό από την άλλη, σε χαλαρώνει απομακρύνοντας την ένταση που συσσωρεύεται στο σώμα αλλά και τυχόν ρύπους ενώ σε βοηθά να κοιμηθείς πιο ήσυχη. Αν και η απόφαση είναι απόλυτα προσωπική οι experts προτείνουν το βραδινό μιας και ο ύπνος είναι ότι πιο σημαντικό και ένα χλιαρό ντους σε συνδυασμό με το κατάλληλο αφρόλουτρο θα σε βοηθήσουν πολύ.

Παράλληλα δεν θα πέσεις στο κρεβάτι με τυχόν οσμές ή ρύπους αλλά δροσερή και πεντακάθαρη. Οι δερματολόγοι τονίζουν ότι αν το δέρμα δεν είναι καθαρό και ενυδατωμένο ενδέχεται με την τριβή στα σκεπάσματα κατά τη διάρκεια την νύχτας να παρουσιάσει ερεθισμούς, κοκκινίλες και ξηρότητα. Καλό είναι να μπαίνεις στο ντους 30-45 λεπτά πριν πέσεις για ύπνο. ΚΙ αν επιλέγεις να κάνεις πρωί και βράδυ η διάρκεια και των δύο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 λεπτά. 

Η θερμοκρασία του νερού παίζει σημαντικό ρόλο που σημαίνει ότι αποφεύγεις το πολύ ζεστό νερό και προτιμάς χλιαρό. Αν πάλι θέλεις το πρωί έξτρα τόνωση για να ξεκινήσει η ημέρα, μπορείς να κάνεις ένα γρήγορο κρύο ντους, που σημαίνει ότι θα μείνεις για 1-2 λεπτά κάτω από το νερό. Το ίδιο ισχύει και μετά την άσκηση μιας και η χαμηλή θερμοκρασία μειώνει τους μυϊκούς πόνους.   

Photos: iStock

 

 

 

Read More

And More