Οι 3 κανόνες φροντίδας για να προετοιμάσεις το πρόσωπό σου για τον Χειμώνα! Τους ξέρεις;

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου. Και μπορεί ο καιρός να είναι ακόμη καλοκαιρινός αλλά σε λιγότερο από ένα μήνα μπαίνει επίσημα ο Χειμώνας και το κρύο θα έρθει χωρίς προειδοποίηση! Εσύ, όμως, οφείλεις να έχεις προετοιμάσει την επιδερμίδα σου σωστά!

Τα βήματα είναι απλά, αρκεί να αλλάξεις λίγο συνήθειες και να εντάξεις στο beauty routine σου τρία βασικά προϊόντα! Ποια είναι αυτά; Scroll down και μελέτησε προσεκτικά (γιατί δεν έρχεται απλώς Χειμώνας, έρχονται και γιορτές!)

1. Κάνε focus στη λεύκανση του προσώπου σου!

Ας σε πάω λίγο πίσω. Λίγο. Επέστρεψες από τις διακοπές σου και μαζί με εκείνο το σουβενίρ από το νησί πήρες κι ένα άλλο που κουβαλάς καθημερινά πάνω σου! Λέγεται πανάδα ή/και -δες και τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να τις καταπολεμήσεις! Ο λόγος; Οι λευκαντικές κρέμες έχουν συνήθως συστατικά τα οποία στην έκθεσή σου στον ήλιο μπορεί να σου δημιουργήσουν φωτοαλλεργία ή να εντείνουν το πρόβλημα. Γι’αυτό και οι λευκαντικές α) φοριούνται αυστηρά το βράδυ και β) την επόμενη μέρα πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε αντηλιακή! Αυτή την περίοδο ο ήλιος δεν είναι τόσο έντονος όσο τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου, ενώ από την άλλη μια λευκαντική κρέμα τώρα θα διορθώσει τον χρωματικό σου τόνο και θα σε κάνει να υποδεχτείς τις γιορτές με πιο λαμπερό πρόσωπο!
ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
– Brightening Forte Gel, €69.00
– Clinique Even Better Skin Tone Correcting Moisturizer SPF20, €53.30
– Gentle Peeling Smooth Away Cream της Clarins
– Laser FX Bright Serum, dr brandt, αποκλειστικά στα Sephora

2. Άλλαξε το καθαριστικό προσώπου σου

Το καθαριστικό που χρησιμοποιούσες το καλοκαίρι με το γλυκολικό οξύ σίγουρα άφηνε την επιδερμίδα σου πεντακάθαρη και χωρίς ίχνος λιπαρότητας. ‘Ομως, το γλυκολικό οξύ ή ένα gel προσώπου μπορεί να αποδειχτεί αρκετά σκληρό με την επιδερμίδα σου όσο οι θερμοκρασίες πέφτουν (να σου θυμίσω αυτή την αίσθηση τραβήγματος που σε κάνει να υποφέρεις…). Άλλαξε, λοιπόν, το καθαριστικό προσώπου σου με ένα κρεμώδες καθαριστικό. Από το καλοκαίρι μπήκαν στην ζωή μας οι Foaming Creams που είναι αφροί καθαρισμού σε μορφή κρέμας που ενδείκνυνται ακόμη και για τις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες.
ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
– Αφρώδης κρέμα καθαρισμού με πρωτεΪνες γάλακτος του Κορρέ, €22.90
– Hydrating and Cleansing Foaming Cream της Vichy
– Gentle Facial Cleanser, €42.00, Beauty-hall

3. Απολέπιση ναι αλλά ήπια!

Απολέπιση στο πρόσωπό σου πρέπει να κάνεις Χειμώνα- Καλοκαίρι. Τον Χειμώνα, όμως, που ο ήλιος δεν είναι τόσο έντονος μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλλυντικά με πιο δραστικά συστατικά όπως είναι η ρετινόλη (απολεπίζει το δέρμα και διατηρεί το πρόσωπο νεανικό). Όμως, η ρετινόλη αν συνδυαστεί και με έντονη απολέπιση θα έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα σου να τραυματιστεί και να ερεθιστεί. Το μυστικό εδώ είναι να επενδύσεις σε ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου ή και μάσκα καθαρισμού.
ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
– Μάσκα απολέπισης Hydra Exfoliator Instant glow face peeling mask της Beatific, €105.00
– Μάσκα για απολέπιση και βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας, Pore Clarifying Mask, Sephora, €2.90
– Skin Smooting Polish του Murad, €35.00

Εσύ ποιο από αυτά γνώριζες; Ποιο εφάρμοζες; Στείλε comment!

Read More

And More