Οι 5 βασικές αλλαγές στη beauty ρουτίνα τώρα που η θερμοκρασία είναι χαμηλή

Αργά μεν αλλά σταθερά, ο υδράργυρος πέφτει. Φόρεσες ήδη το αγαπημένο σου πουλόβερ αλλά και τις ζεστές κάλτσες στο σπίτι. Αντιλαμβάνεσαι ότι έρχεται η στιγμή να αποκτήσεις νέα ρουτίνα. Ναι, και στην καθημερινή σου περιποίηση. Κάποια προϊόντα και συνήθειες μένουν στην άκρη και τη θέση τους παίρνουν εκείνα που θα κρατήσουν το δέρμα σου πλούσια ενυδατωμένο, λαμπερό και με την απαραίτητη άνεση. 

Εκτός από το κρύο και η ζέστη στους εσωτερικούς χώρους αφυδατώνουν την επιδερμίδα η οποία αν είναι ευαίσθητη παρουσιάζει κοκκινίλες και ερεθισμούς. 

Κράτησε λοιπόν σημειώσεις. Οι exeprts, δερματολόγοι και facialists έχουν το λόγο. 

  1. Εφαρμόζεις πιο ενυδατικές φόρμουλες σε νωπό δέρμα 

Χρειάζεσαι έξτρα υγρασία μιας και είναι ο μοναδικός τρόπος να προστατεύσεις τον επιδερμικό φραγμό.  Όταν εφαρμόζεις προϊόντα περιποίησης σε νωπό δέρμα παγιδεύεις το νερό. Μην το παρακάνεις όμως. Όταν οι ειδικοί λένε νωπό εννοούν την υφή που αποκτά το δέρμα μετά το ντους. Αυτή άλλωστε είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσεις τη ρουτίνα σου τόσο σε πρόσωπο όσο και σώμα. Αν δε, η ενυδατική σου κρέμα περιέχει στη σύνθεση της υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη ακόμη καλύτερα. 

2. Προϊόντα χωρίς άρωμα 

Είναι κανόνας της ρουτίνας περιποίησης του χειμώνα. Ειδικά αν έχεις ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα. Το άρωμα ή τα αιθέρια έλαια πιθανότατα να λειτουργήσουν επιβαρυντικά. Ακόμη κι αν το δέρμα σου είναι ανθεκτικό στις συγκεκριμένες φόρμουλες, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή το δέρμα αποκτά διαφορετικές αντιδράσεις. Είναι η εποχή που ερεθισμοί και κοκκινίλες κάνουν πιο εύκολα την εμφάνιση τους. Ακόμη και ένα απαλό προϊόν καθαρισμού με άρωμα ενδέχεται να τα προκαλέσει. Επιλέγεις λοιπόν fragrance free αρώματα. 

3. Δοκίμασε το “Skin Flooding”

Οι skinfluencers του TikTok λατρεύουν την συγκεκριμένη layering τεχνική. Και οι experts συμφωνούν απόλυτα. Ένας ορός με πολυγλουταμικό οξύ (το οποίο προσφέρει πλούσια ενυδάτωση στο δέρμα) και με νιασιναμίδη (αλλιώς γνωστή ως βιταμίνη Β3) είναι ιδανικοί.  Ακολουθούν η ενυδατική κρέμα και το αντηλιακό. Η τεχνική του layering είναι εξαιρετική μιας και δημιουργεί ένα “κύμα” ενυδάτωσης στο δέρμα που το έχει ανάγκη. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι οι φόρμουλες που χρησιμοποιείς να είναι απαλές και ρευστές ώστε να μην κλείσουν οι πόροι. Και κάτι ακόμη: Πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα περιμένεις ώστε να απορροφηθεί εντελώς το προϊόν. 

4. Καθαρισμός: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις 

Τα προϊόντα καθαρισμούς σε μορφή αφρού είναι εξαιρετικά για λιπαρά και με τάση ακμής δέρματα. Παράλληλα όμως, κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχουν την ιδιότητα να το “στεγνώνουν”. Αν έχεις ελέγξει το δικό σου και δεν παρατήρησες τη συγκεκριμένη αίσθηση, μπορείς να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς. Στην αντίθετη περίπτωση και ειδικά αν το δέρμα σου είναι ξηρό προτίμησε μια φόρμουλα σε μορφή κρέμας. Μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια είναι να κάνεις απαλό μασάζ στο πρόσωπο, μετά την εφαρμογή, για 1 περίπου λεπτό και να το ξεπλένεις πολύ καλά με άφθονο νερό ώστε να απομακρύνεις κάθε ίχνος μακιγιάζ, ρύπων, λιπαρότητας αλλά και του ίδιου του προϊόντος. 

Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείς προϊόν σε μορφή αφρού το βράδυ και ένα απαλό, σε μορφή κρέμας το πρωί. 

5. Ενυδατικό σπρέι

Το έχεις συνδέσει με το καλοκαίρι και τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι ειδικοί όμως προτείνουν να έχεις ένα μαζί σου και καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Ναι μεν χαρίζει μια αίσθηση δροσιάς, η βασική του όμως ιδιότητα είναι η πλούσια ενυδάτωση που προσφέρει. Μην ξεχνάς επίσης ότι περνάς αρκετές ώρες σε κλειστούς χώρους με θέρμανση με αποτέλεσμα το δέρμα να αφυδατώνεται πολύ και εύκολα.  

Photos: iStock

 

 

Read More

And More