Όλοι οι τρόποι να ανανεώσεις το αντηλιακό σου αν έχεις κάνει μακιγιάζ

Ο καιρός που βγαίναμε στον ήλιο χωρίς αντηλιακό έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αγορά ενός αντηλιακού προσώπου έχει μπει ήδη στη λίστα σου και εκτός αυτού, φροντίζεις κάθε πρωί πριν βγεις από το σπίτι να φοράς την αντηλιακή σου ως τελευταίο step στο skincare. 

Και τώρα ας περάσουμε στο επόμενο μάθημα: δεν αρκεί να φοράς αντηλιακή! Πρέπει να την ανανεώνεις κιόλας! Το SPF που αναγράφεται στην συσκευασία των αντηλιακών είναι επί της ουσίας αρχικά για τις λέξεις Sun Protection Factor και δείχνει την προστασία που μας προσφέρει ένα προϊόν από τις ακτίνες UVB (B= Burning). Αν, για παράδειγμα, βγεις στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία και η επιδερμίδα σου αρχίζει να κοκκινίζει στα 5 λεπτά, φορώντας μια αντηλιακή με SPF 30 θα είσαι προστατευμένη για 30Χ5= 150 λεπτά, δηλαδή δυόμιση ώρα. Μετά το πέρας αυτής της ώρας πρέπει να ανανεώσεις την αντηλιακή σου. 

Και τώρα έρχεται η κρίσιμη ερώτηση που φτάνει σε εμάς πολύ συχνά: πώς μπορώ να ανανεώσω την αντηλιακή μου κατά την διάρκεια της ημέρας αν έχω κάνει μακιγιάζ; Υπάρχει τρόπος! Ή, μάλλον, υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι τους οποίους συγκεντρώσαμε παρακάτω σε εκδοχές high and low budget για να είσαι καλυμμένη και… οικονομικά!

Χρησιμοποίησε ένα αντηλιακό σε μορφή spray 

Τα αντηλιακά σε μορφή spray για το σώμα δεν είναι κάτι νέο αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα αντηλιακά spray προσώπου τα οποία έχουν μπει στη ζωή μας τα τελευταία ένα- δύο χρόνια. Πρόκειται για spray που διαθέτουν SPF και είναι ότι πρέπει για ανανέωση του αντηλιακού σου on the go χωρίς καν να ακουμπήσεις τα χέρια σου στο πρόσωπό σου, κάτι που σε εποχές covid έχουμε μεγάλη ανάγκη! Θα σου προτείναμε να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα κανονικό αντηλιακό σε μορφή κρέμας και να χρησιμοποιείς το spray για ανανέωση κατά την διάρκεια της ημέρας ώστε να είσαι απόλυτα καλυμμένη. 

Αντηλιακό spray Brume Solaire Hydratante SPF50, Biotherm, €30.90

Ambre Solaire Αντηλιακό mist προσώπου για 24ωρη προστασία, €11.16

Πάρε μαζί σου μια αντηλιακή πούδρα 

Οι Ελληνίδες έχουμε λιπαρή επιδερμίδα και γι’ αυτό και αγαπάμε τις πούδρες τις οποίες πολλές χρησιμοποιούν κατά την διάρκεια της ημέρας και ως blotting papers, για να απορροφήσουν, δηλαδή, τη λιπαρότητα. Αν αγαπάς κι εσύ την ματ επιδερμίδα η αντηλιακή σε μορφή πούδρας είναι το τέλειο τελευταίο βήμα όχι του skincare αλλά του μακιγιάζ σου το οποίο που θα σου εξασφαλίσει και εντατική ανανέωση κατά την διάρκεια της μέρας!

UV Protective Compact Foundation SPF30, Shiseido, €44.39

Photo Ageing Protection Compact Powder SPF30, Radiant, €21.01

Αντικατάστησε το foundation σου με μια tinted αντηλιακή

Το καλοκαίρι μας αρέσουν έτσι κι αλλιώς οι πιο ανάλαφρες υφές που επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει ελεύθερα ειδικά στις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό που μπορείς να κάνεις, λοιπόν, είναι αντί για foundation να χρησιμοποιήσεις μια tinted αντηλιακή που θα σου προσφέρει και προστασία αλλά και μια ωραία ομοιοχρωμία. Και αν θέλεις περισσότερη κάλυψη μπορείς να πας τοπικά με ένα concealer και να καλύψεις τυχόν ατέλειες. Εννοείται πως το tinted αντηλιακό σου μπορείς να το έχεις μαζί σου όλη μέρα σε ένα νεσεσέρ μαζί με το ρουζ ή και την bronzing powder αφού όταν ανανεώσεις το αντηλιακό σου θα χρειαστεί να φρεσκάρεις και αυτά. Και ένα tip για να μην βαρύνει η επιδερμίδα σου από τα layers: πριν ανανεώσεις ψέκασε το πρόσωπό σου με ένα face mist, ταμπόναρε απαλά με ένα φύλλο χαρτομάντηλο ώστε να πάρεις τα υπολείμματα μακιγιάζ και το σμήγμα και προχώρησε στην ανανέωση!

Soleil Bronzer Face BB SPF50, Lancome, €36.67

Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα Γιαούρτι SPF30, Korres

Read More

And More