Περιποίηση προσώπου: Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να αποκτήσεις λαμπερή όψη λίγο πριν την Ανάσταση

Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και το πιθανότερο είναι να ετοιμάζεσαι ήδη για το Πάσχα, είτε μείνεις στην πόλη είτε έχεις προγραμματίσει να φύγεις. Όπως και να ‘χει επιβάλλεται να ασχοληθείς σχολαστικά με την επιδερμίδα σου ώστε να της χαρίσεις μοναδική λάμψη. Η εποχή άλλωστε αλλάζει και θα πρέπει να ξεκινήσεις από την ανανέωση του νεσεσέρ σου ώστε να μείνουν τα προϊόντα που ταιριάζουν στην άνοιξη και το καλοκαίρι και να αφήσεις για λίγο στην άκρη τις τις χειμωνιάτικες φόρμουλες. 

Αφού λοιπόν κάνεις το ξεκαθάρισμα και μία-δύο μέρες πριν φύγεις θα ακολουθήσεις την απαραίτητη skincare ιεροτελεστία που θα σου φτιάξει τη διάθεση, θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και ταυτόχρονα θα σου χαρίσει τέλεια όψη. Μην ξεχνάς πως τώρα μπορείς να ακολουθήσεις όλες τις make up τάσεις της σεζόν και επιβάλλεται να προετοιμάσεις το δέρμα σου ώστε να είναι το αποτέλεσμα άψογο. 

Καθαρισμός: Και δεν αναφέρομαι στο απλό, πρώτο βήμα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης αλλά σε ένα βαθύ καθαρισμό που θα πετύχεις μόνη στο σπίτι. Θα χρειαστείς την κατάλληλη μάσκα που θα απλώσεις σε καθαρή επιδερμίδα και θα την αφήσεις να δράσει ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία. Αν έχεις συσκευή κατάλληλη για την εφαρμογή μάσκας ακόμη καλύτερα αφού ταυτόχρονα θα κάνεις απαλό μασάζ που τονώνει την κυκλοφορία και χαρίζει ελαστικότητα. 

Απολέπιση: Θα πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι καλό είναι να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Επιλέγεις το κατάλληλο για τον τύπο σου scrub το εφαρμόζεις με τα δάχτυλα κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αποφεύγεις την περιοχή των ματιών για την οποία θα σου μιλήσω σχετικά στη συνέχεια. Απομακρύνεις το προϊόν με άφθονο κρύο νερό. Αν το δέρμα σου είναι κανονικό ή ξηρό επιλέγεις προϊόν με γλυκολικό οξύ, αν πάλι είναι λιπαρό καλό είναι να περιέχει σαλικυλικό οξύ. 

Μάτια: Αν ταλαιπωρείσαι από σακούλες, μαύρους κύκλους και λεπτές γραμμές τα eye patches αποτελούν την καλύτερη λύση. Τα τοποθετείς στην περιοχή κάτω από τα μάτια, ξαπλώνεις στον καναπέ και χαλαρώνεις για 10-15 λεπτά. Αν πάλι δεν έχεις στο νεσεσέρ σου το συγκεκριμένο προϊόν μπορείς να βράσεις δύο φακελάκια χαμομήλι να τα αφήσεις να κρυώσουν και να τα χρησιμοποιήσεις ως patches. Στη συνέχεια απλώνεις έναν ορό ή μια κρέμα ματιών με ρετινόλη ή βιταμίνη Κ στη σύνθεση τους. 

Sheet mask: Είναι ένα από τα skncare trends που αγαπούν πολύ οι celebrities κι εσύ επίσης. Κάθε φορά και πριν από την επίσημη εμφάνιση τους στο κόκκινο χαλί εφαρμόζουν σε όλη την επιφάνεια του προσώπου την αγαπημένη τους μάσκα ώστε να αποκτήσουν την απόλυτα, λαμπερή και ανανεωμένη επιδερμίδα. Θα ακολουθήσεις το παράδειγμα τους μιας και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. 

Βιταμίνη C: Είναι η μοναδική που προσφέρει έξτρα λάμψη άμεσα. Ένα ορός ενυδάτωσης και λάμψης με τη συγκεκριμένη βιταμίνη στη σύνθεση του είναι εκείνος που θα σε σώσει τις μέρες που το δέρμα σου είναι θαμπό και άτονο.

Εργαλεία ομορφιάς: Που σημαίνει gua sha και roller που ενισχύουν την κυκλοφορία, αντιμετωπίζουν τα πρηξίματα και χαρίζουν τόνωση και ελαστικότητα στο δέρμα. Απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα ή προϊόν περιποίησης σε μορφή ελαίου και κάνεις μασάζ με κινήσεις που έχουν φορά προς τα επάνω. 

Extra Tips: 

Μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (τουλάχιστον 8 ποτήρια). 

Μην ξεχνάς το λαιμό και το ντεκολτέ. Χρειάζονται επίσης φροντίδα και πλούσια ενυδάτωση και προστασία. Αυτός είναι ο λόγος που εκτός από την κατάλληλη κρέμα επιβάλλεται να απλώνεις και αντηλιακό. 

Photos: iStock

 

 

 

Read More

And More