Πες μου τον τύπο της επιδερμίδας σου, να σου πω ποιο αντηλιακό να διαλέξεις

Ξεκινώ με μια αναδρομή στα 80’s, την αγαπημένη μου δεκαετία, την εμβληματική, την ξέγνοιαστη. Κι αν αναρωτιέσαι ποια είναι η σχέση της με την αντηλιακή προστασία, θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως: δεν υπήρχε καν στο λεξιλόγιό μας. Ένα προϊόν σε μορφή λαδιού βρισκόταν ξεχασμένο στην τσάντα θαλάσσης και είχε πολύ χαμηλό δείκτη. Που σημαίνει πως ο ρόλος του ήταν να χαρίσει υπερβολική λάμψη στην επιδερμίδα και όχι προστασία. Δεν γνωρίζαμε τις UVA και UVB ακτίνες, τη βλάβη που προκαλούν και καθόλου δεν μας πείραζε που για μέρες είχαμε μικρά ή και πιο σοβαρά εγκαύματα από τον ήλιο. Κάναμε υπομονή, μιας και λίγο μετά το κοκκίνισμα γινόταν μαύρισμα.

Και ήρθαν τα 90’s. Όπου όλα άλλαξαν. Δερματολόγοι, αισθητικοί και beauty editors φρόντιζαν να ενημερώνουν για τη ζημιά που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία ξεκινώντας από τα σημάδια γήρανσης και συνεχίζοντας με τον καρκίνο του δέρματος.

Στα 00’s πια, οι γυναίκες γνώριζαν όλες τις λεπτομέρειες και είχαν πλέον τοποθετήσει την αντηλιακή κρέμα προσώπου στη θέση που της αξίζει: Στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι συνθέσεις και η υφή των προϊόντων έγιναν πρακτικές και με πολλαπλά οφέλη. Δεν άφηναν λευκά σημάδια και οι επιστημονικές ομάδες των brands δημιούργησαν φόρμουλες κατάλληλες για κάθε τύπο επιδερμίδας, καλύπτοντας κάθε ανάγκη ξεχωριστά.

Κι αν μου ζητήσεις να επιλέξω τα αγαπημένα μου αντηλιακά, θα ανατρέξω και πάλι στο παρελθόν. Στην αγαπημένη και εμβληματική μάρκα που έχω συνδέσει με την παιδική μου ηλικία, την εφηβεία αλλά και την ενηλικίωση. Είμαι σίγουρη πως κατάλαβες. Αναφέρομαι στη NIVEA. Εκείνη που δημιούργησε προϊόντα υψηλής αντηλιακής προστασίας και περιποίησης της επιδερμίδας ταυτόχρονα. Και έρχομαι στο σήμερα όπου η NIVEA SUN διαθέτει μια ολοκληρωμένη αντηλιακή σειρά προσώπου με προϊόντα κατάλληλα για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σου, υπάρχει ένα αντηλιακό προσώπου NIVEA SUN ιδανικό για εσένα. Με συστατικά που αντιμετωπίζουν και προλαμβάνουν τα σημάδια γήρανσης, εξαφανίζουν τις ανεπιθύμητες γυαλάδες, χαρίζουν πλούσια ενυδάτωση και μοναδική, φυσική λάμψη. Και κάτι ακόμη: όλες οι αντηλιακές κρέμες NIVEA SUN ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οι νέες βελτιωμένες συνθέσεις σέβονται τη θάλασσα καθώς δεν περιέχουν UV φίλτρα Octinoxate και Oxybenzone και θα τις βρεις σε συσκευασία από χαρτί με Πιστοποίηση FSC.

Ας τα δούμε ένα-ένα ξεχωριστά, ώστε να βρεις το αντηλιακό που σου ταιριάζει.      

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Anti-Age Cream Q10 SPF 50: Τα πρώτα σημάδια γήρανσης έχουν κάνει την εμφάνισή τους κι εσύ χρειάζεσαι τη συγκεκριμένη κρέμα που συνδυάζει την αντηλιακή προστασία με την αντιρυτιδική δράση. Πρόκειται για μια φόρμουλα που καταπολεμά και παράλληλα προλαμβάνει λεπτές γραμμές, ρυτίδες και κηλίδες που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία, με τη δύναμη του Ultra-Spectrum Protection αλλά και του Q10 που περιέχει στη σύνθεσή της. Παράλληλα, χαρίζει πλούσια ενυδάτωση, ανάλαφρη αίσθηση και βελούδινο φινίρισμα που αποτελούν την τέλεια βάση για τα προϊόντα μακιγιάζ που ακολουθούν. Κι ακόμη κι αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις άφοβα. 

ΛΙΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Mat Look SPF 50: Αν ανήκεις στη συγκεκριμένη κατηγορία, γνωρίζω πόσο πολύ ταλαιπωρείσαι με τις γυαλάδες σε μέτωπο, πηγούνι και γέφυρα της μύτης. Κι αν το αντηλιακό μέχρι τώρα επιβάρυνε την κατάσταση, θα λατρέψεις το NIVEA SUN UV Face Mat Look με SPF 50. Προσφέρει υψηλή προστασία και ματ φινίρισμα που διαρκεί όλη την ημέρα, που σημαίνει πως πούδρα και  μαντηλάκια που απορροφούν τη λιπαρότητα μένουν στην άκρη. Διαθέσιμο και με SPF30.

ΚΑΝΟΝΙΚΗ- ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ- ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΕΣ  

Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου BB Lotion SPF 50+: Αν δεν αποχωρίζεσαι το φον ντε τεν για κανένα λόγο, σου έχω καλά νέα. Η NIVEA SUN UV BB SPF 50+, εκτός από προστασία και ενυδάτωση, χαρίζει  ομοιόμορφο τόνο και ελαφριά κάλυψη. Μια ανάλαφρη σύνθεση, κατάλληλη ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.  Την απλώνεις αμέσως μετά την ενυδατική σου κρέμα και λειτουργεί ως τέλεια βάση.  

ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ-ΚΗΛΙΔΕΣ-ΘΑΜΠΗ ΟΨΗ

Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Luminous630 SPF50:  Κηλίδες και πανάδες είναι τα δύο πιο συχνά σημάδια που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο. Η  συγκεκριμένη φόρμουλα αποτρέπει την εμφάνισή τους και τα μειώνει ορατά. Το πατενταρισμένο συστατικό Luminous630, που αποτελεί το βασικό συστατικό της κρέμας, προσφέρει έξτρα λάμψη και η θαμπή όψη αποτελεί παρελθόν .