Ποια είναι τα βήματα για πεντακάθαρο πρόσωπο;

Ο σωστός καθαρισμός είναι το Άλφα και το Ωμέγα για μια καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. Ανάμεσά τους, όμως παρεμβάλλονται πολλά ακόμη γράμματα: Π όπως Πήλινγκ και Ε όπως Ενυδάτωση. Η αισθητικός Μαρία Σταυριανού μας δίνει step by step όλα τα βήματα αλλά και μυστικά για τα προϊόντα τα οποία πρέπει να χρησιμοποιήσεις ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Πρωινός και βραδινός καθαρισμός
Πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που κάνουμε κάθε βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο και το πρώτο που κάνουμε κάθε πρωί όταν ξυπνήσουμε. Ο σωστός καθαρισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με γαλάκτωμα και τονωτική λοσιόν (για ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες) είτε με gel ή αφρό ήπιου καθαρισμού με ουδέτερο PH (για λιπαρές και μεικτές επιδερμίδες). Για την περιοχή γύρω από τα μάτια χρησιμοποίησε λάδι ή gel.

Απολέπιση
Για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα καθοριστικό ρόλο παίζει το πήλινγκ, καθώς συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, του σμήγματος και της σκόνης. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα πρέπει να κάνεις απολέπιση μια φορά την εβδομάδα, μια φορά το δεκαήμερο αν έχεις κανονική-μεικτή και μια φορά κάθε 15-20 ημέρες αν έχεις ξηρή-αφυδατωμένη επιδερμίδα.
Αν έχεις αφυδατωμένη, ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα προτίμησε ενζυμικό πήλινγκ που δεν έχει κόκκους και συνεπώς δεν εντείνει τον σχηματισμό ερεθισμών στο δέρμα (θα το βρεις σε καταστήματα καλλυντικών). Επίσης, τα πήλινγκ που ενδείκνυνται για πιο δραστικά αποτελέσματα είναι τα πήλινγκ με AHA που πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους πτυχιούχους αισθητικούς.

Ενυδάτωση
Προτίμησε μια κρέμα εντατικής ενυδάτωσης εμπλουτισμένη με αντιοξειδωτικά η οποία δρα αποδεσμεύοντας σταδιακά τα ενεργά της συστατικά και καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας όλο το 24ωρο.

Καθημερινή χρήση αντηλιακού
Ο ήλιος είναι πηγή ζωής όμως έχει και αρνητικά σημεία. Ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχεις, χρησιμοποίησε και το αντίστοιχο αντηλιακό, το οποίο προστατεύει την επιδερμίδα μας από γήρανση, πανάδες και άλλες σοβαρές δερματοπάθειες. Σε γενικές γραμμές τα ξηρά δέρματα θέλουν αντηλιακό σε μορφή κρέμας ενώ τα λιπαρά κάποιο σε μορφή gel ή spray. Ωστόσο, πριν επιλέξεις το αντηλιακό σου, καλό θα ήταν να ζητήσεις τη συμβουλή του δερματολόγου ή της αισθητικού σου.

Read More

And More