Πώς να… καθαρίσεις το σώμα σου! Τα tips του ειδικού!

Σώμα: αυτό που κρύβουμε κάτω από δεκάδες ρούχα τον Χειμώνα και τρέχουμε τελευταία στιγμή να γυμνάσουμε. Όμως, με τον ήλιο να εμφανίζεται σιγά- σιγά καταλαβαίνουμε ότι τα περιθώρια στενεύουν. Από την άλλη γυμναστική δεν σημαίνει μόνο καλλίγραμμο σώμα και κοιλιακοί. Σημαίνει ευεξία, ενέργεια, τόνωση, ομορφιά (πρόσφατα ξεκίνησα yoga και η διαφορά είναι αισθητή!).

Ο dr David Servan- Schreiber, γιατρός- νευροψυχίατρος, σε μια προσπάθειά του να αλλάξει το lifestyle μας μοιράζεται μαζί μας πολύτιμα tips για να συνδυάσουμε το… τερπνόν μετά του ωφελίμου. Τέλειο σώμα και super boosted διάθεση σε ένα!

Οξυγονώστε τα κύτταρά σας- Η γνώμη του ειδικού
Καταπολεμά η άσκηση την κούραση; Μήπως σας ακούγεται ελαφρώς τρελό; Βεβαίως. Στη διάρκεια της σωματικής άσκησης, ολόκληρο το σώμα “αυτο-καθαρίζεται” για να διατηρήσουμε τη μυϊκή μας τόνωση: ο εγκέφαλος λαμβάνει περισσότερο φρέσκο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, οι πνεύμονες και τα κύτταρα οξυγονώνονται καλύτερα, η καρδιά ενδυναμώνεται, η κυκλοφορία του αίματος τονώνεται και οι τοξίνες αποβάλλονται.

Tips για να διατηρήσουμε την όρεξη για άσκηση!
– Η τακτικότητα είναι σημαντικότερη από την ένταση.
Δεν υπάρχει λόγος να το παρακάνετε. Σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες, η ελάχιστη άσκηση που απαιτείται για να επηρεάσει τον εγκέφαλό μας είναι 20 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα.
-Ενδορφίνες. Αυτά τα μικρά μόρια μοιάζουν πολύ με το όπιο και τα παράγωγά του, όπως η μορφίνη. Εκκρίνονται από τον εγκέφαλο όταν το σώμα καταβάλλει προσπάθεια. Έχουν αγχολυτική δράση, γεγονός που σημαίνει ότι η σωματική άσκηση δημιουργεί ευφορία με φυσικό τρόπο.
-Ρυθμός. Θα πρέπει να ξεκινήσετε ήπια και να αφήσετε το σώμα σας να σας καθοδηγεί. Το σημαντικό είναι να σέβεστε τα όρια των δυνατοτήτων σας και να τα υπερβαίνετε.
– Ομάδες. Οι περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι η ομαδική άσκηση είναι αποτελεσματικότερη από την ατομική. Η άμιλλα που δημιουργείται μέσα στην ομάδα κάνει τη διαφορά.
-Διασκέδαση. Όσο περισσότερο διασκεδάζετε όταν ασκείστε τόπο ευκολότερο είναι να είστε συνεπείς. Για παράδειγμα, αν κάνετε ποδήλατο στο σπίτι, παρακολουθήστε ταυτόχρονα μια ταινία, ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον σας και να περάσει ευκολότερα η ώρα.

Read More

And More