Πώς θα προστατεύσεις το δέρμα σου από το κρύο: Τα βήματα που ακολουθείς τώρα που η θερμοκρασία είναι χαμηλή

Η θερμοκρασία κατεβαίνει επικίνδυνα κι εσύ πρέπει να προετοιμαστείς, ειδικά όσον αφορά στην περιποίηση της επιδερμίδας. Όποιο κι αν είναι ο τύπος σου το κρύο την επηρεάζει προκαλώντας ξηρότητα και ερεθισμούς. Μπορείς να τα αποφύγεις όμως ακολουθώντας πιστά στις συμβουλές των skin experts.

Ποια είναι τα do και donts; Θα τα δεις στη συνέχεια. Πρόκειται για τις συνήθειες στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης και τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν. Κράτησε σημειώσεις.

Προσοχή στην θερμοκρασία του νερού

Ναι, όσο πιο χαμηλή είναι η θερμοκρασία τόσο πιο ζεστό θέλεις να είναι το νερό που χρησιμοποιείς για να καθαρίσεις το πρόσωπο σου.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι με αυτό τον τρόπο απομακρύνεις τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας η οποία γίνεται ξηρή και θαμπή.
Το χλιαρό νερό είναι ότι καλύτερο ενώ τις συγκεκριμένες ημέρες καλό είναι να μην το παρακάνεις με τον καθαρισμό του προσώπου. 

Erre Due Gentle Cleansing Milk: Με Βιταμίνη Ε, γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και προβιταμίνη Β5 που ενυδατώνει και καταπραΰνει την επιδερμίδα.

 

Lancaster Softening Cleansing Milk: Απαλό γαλάκτωμα με εκχύλισμα από ίριδα. 

Clarins Soothing Toning Lotion: Τονωτική λοσιόν χωρίς αλκοόλ, πλούσια σε οργανικό χαμομήλι και βιολογικά εκχυλίσματα μοβ κωνοφόρου, καταπραΰνει και ανακουφίζει το δέρμα. Εμπλουτισμένο με σύμπλεγμα που εξισορροπεί φυσικά τη χλωρίδα του δέρματος.

Το σωστό προϊόν καθαρισμού

Αν συνηθίζεις να χρησιμοποιείς σαπούνι θα χρειαστεί να το στερηθείς για λίγο ειδικά αν έχεις ήδη τα πρώτα συμπτώματα ξηρότητας. Αν η επιδερμίδα σου είναι ξηρή ταμπονάρεις αρχικά με μια λοσιόν χωρίς αλκοόλ και στη συνέχεια χρησιμοποιείς ένα γαλάκτωμα καθαρισμού με πανθενόλη. Αν είναι μικρή ο αφρός είναι ιδανικός για εσένα ενώ αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών με λιπαρό δέρμα επιλέγεις gel με οξέα φρούτων που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στοιβάδα και παράλληλα έχουν αντιγηραντική δράση.

Σωστή και Πλούσια Ενυδάτωση

Είναι το σημαντικότερο βήμα και καλό είναι να είσαι ιδιαίτερα προσεχτική με το προϊόν που χρησιμοποιείς τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Και σε αυτή την περίπτωση επιλέγεις ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5: Ορός που συνδυάζει υαλουρονικό οξύ χαμηλού, μεσαίου και υψηλού μοριακού βάρους, καθώς και H.A. επόμενης γενιάς. διαπολυμερές σε συνδυασμένη συγκέντρωση δύο τοις εκατό για ενυδάτωση πολλαπλού βάθους Αυτό το σύστημα υποστηρίζεται με την προσθήκη B5 για βελτιωμένη ενυδάτωση.

Ξηρή ή πολύ ξηρή επιδερμίδα: Μια φόρμουλα που προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση είναι ότι καλύτερο. Θα τη συνδυάσεις το ενυδατικό serum ώστε να ενισχύσεις τη δράση της. Φροντίζεις ώστε και τα δύο προϊόντα να περιέχουν συστατικά γνωστά για τις ενυδατικές τους ιδιότητες όπως είναι για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ στον ορό και γλυκοζαμίνες που προσφέρουν αντιγήρανση και ενυδάτωση μαζί, μόρια σιλικόνης και μείγμα από έλαια στην κρέμα.

Nivea Cellular Filler Κρέμα Ημέρας: Με σύμπλεγμα κυτταρικά ενεργών συστατικών που ενεργοποιούν την παραγωγή Υαλουρονικού Οξέος στα κύτταρα της επιδερμίδας.

Μικτή επιδερμίδα: Η κρέμα σου επιβάλλεται να περιέχει στη σύνθεση της υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Α, ρετινόλη ή lactobionics, τα αντιοξειδωτικά που καταπραΰνουν τυχόν ερεθισμούς και φλεγμονές που προκαλεί το κρύο.

Λιπαρή επιδερμίδα: Μια ανάλαφρη κρέμα σε μορφή τζελ ή απλά και μόνο ο ορός θα καλύψουν τις ανάγκες σου.

Photos: iStock

Read More

And More