Ρουτίνα περιποίησης: Επτά συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις πριν έρθει ο Χειμώνας

Το φθινόπωρο είναι εδώ αν και η θερμοκρασία ακόμη θυμίζει καλοκαίρι. Αυτό όμως το γεγονός δεν πρέπει να σε αποσυντονίζει ειδικά όσο αφορά στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Αργά και σταθερά θα χρειαστεί να αλλάξεις τις συνήθειες σου ώστε να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου ενόψει του χειμώνα. Από τον καθαρισμό που είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα μέχρι την ενυδάτωση και την προστασία επιβάλλεται να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα με σύνθεση που ενισχύει τον φραγμό της επιδερμίδας και φροντίζει ώστε να παραμείνει λαμπερό και υγιές.

Κι αν δεν γνωρίζεις από πού πρέπει να αρχίσεις, κράτησε σημειώσεις. 

Καθαρισμός με προϊόν σε κρεμώδη μορφή

Πιστεύεις πως πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς νερό όταν καθαρίζεις το πρόσωπο σου γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να απομακρύνεις αποτελεσματικά κάθε ίχνος μακιγιάζ, λιπαρότητας και ρύπων. Οι ειδικοί όμως τονίζουν ότι ειδικά το χειμώνα που η θερμοκρασία είναι χαμηλή, θα πρέπει να χρησιμοποιείς φόρμουλες που προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση. Και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από εκείνες που έχουν κρεμώδη υφή. Το νερό συχνά προκαλεί ξηρότητα και εξαφανίζει κάποια φυσικά έλαια του δέρματος που είναι απαραίτητα. Αν έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς και τα δύο προϊόντα (τζελ και γαλάκτωμα) είναι ακόμη καλύτερο αρκεί το πρώτο να έχει απαλή σύνθεση και πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες. 

Νιασιναμίδη και Ceramides 

Τα δύο συστατικά που πρέπει να συμπεριλάβεις στην καθημερινή σου ρουτίνα. Η νιασιναμίδη είναι η γνωστή Βιταμίνη Β3 και πρόκειται για το συστατικό που ενισχύει την υγρασία στο δέρμα και την συγκρατεί ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να παραμένει λαμπερό και με υγιή όψη. Παράλληλα έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση που την καθιστά κατάλληλη ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Τα κεραμίδια με τη σειρά τους, ενυδατώνουν σε βάθος, προσφέρουν αναζωογόνηση στο δέρμα, μειώνουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες ενώ επανορθώνουν τυχόν βλάβες που έχουν προκληθεί στον επιδερμικό φραγμό. Τα προϊόντα που περιέχουν τα συγκεκριμένα συστατικά πρέπει να πάρουν την πρώτη θέση στο νεσεσέρ σου άμεσα. 

 

Βραδινή ρουτίνα και Ρετινόλη 

Συστατικά όπως η ρετινόλη που ενισχύει την κυτταρική ανανέωση και μειώνει λεπτές γραμμές ρυτίδες αλλά και δισχρωμίες όπως και τα οξέα είναι ικανά να βλάψουν το δέρμα αν το παρακάνεις με τη χρήση τους. Αν το δέρμα σου είναι ήδη ξηρό κατά τη διάρκεια του χειμώνα πρέπει να είσαι πολύ προσεχτική. Μπορείς μεν να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τις συγκεκριμένες συνθέσεις το βράδυ και αφού προηγουμένως έχεις ενυδατώσεις σωστά το δέρμα σου.  

Αντιοξειδωτικά 

Πρόκειται για τα συστατικά που δρουν ενάντια στην περιβαλλοντική ρύπανση και τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τα σημάδια πρόωρης γήρανσης. Βιταμίνες C,  και E καθώς και Ρεβεραστρόλη και Φερουλικό Οξύ είναι εκείνα που θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις επιθέσεις. Παράλληλα θρέφουν, ενυδατώνουν και επαναφέρουν στο δέρμα τη χαμένη του λάμψη. 

Βιταμίνη C

Ο επιδερμικός φραγμός αλλάζει κάθε εποχή που σημαίνει πως πρέπει να αλλάζεις τη ρουτίνα περιποίησης ώστε να τον κρατάς ισχυρό μιας και είναι εκείνος που προστατεύει από τη ρύπανση, το άγχος και τη φθορά που προκαλεί ο χρόνος. Μια ενυδατική κρέμα με βιταμίνη C θα γίνει ο μεγαλύτερος σύμμαχος σου. Ακόμη κι αν χρησιμοποιείς serum με τη συγκεκριμένη σύνθεση θα συνδυάσεις τα δύο προϊόντα ώστε να θωρακίσεις τον επιδερμικό φραγμό με τον καλύτερο τρόπο. Μην ξεχνάς, κάθε πρωί, αμέσως μετά τον ορό και την κρέμα να απλώνεις την αντηλιακή σου που είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Αντηλιακή Προστασία

Είναι το βήμα που δεν πρέπει να παραβλέπεις ακόμη κι όταν ο καιρός είναι βροχερός και ο ήλιος απών. Η ακτινοβολία είναι παρούσα κι εσύ πρέπει να προστατεύσεις το δέρμα σου. Κάθε πρωί και χωρίς καμία εξαίρεση απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα. Επιλέγεις μια ανάλαφρη σύνθεση ενώ μπορείς ακόμη και το χειμώνα να χρησιμοποιείς την αγαπημένη σου φόρμουλα με χρώμα αποφεύγοντας την καθημερινή χρήση φον ντε τεν. 

Μαξιλαροθήκη και Πετσέτα 

Ακόμη κι αν ακολουθείς πιστά τα βήματα της καθημερινής ρουτίνας υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ευαισθησία και ερεθισμούς που δεν έχουν να κάνουν με προϊόντα. Αναφέρομαι στην μαξιλαροθήκη που ενδέχεται να προκαλέσει μολύνσεις αλλά και την πετσέτα προσώπου. Είναι απαραίτητο να τα αλλάζεις κάθε δύο μέρες. 

 

Read More

And More