Ρουτίνα περιποίησης σώματος: Είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξεις συνήθειες

Σκέφτεσαι ήδη τα αγαπημένα, αέρινα floral φορέματα, τα σανδάλια και τα shorts που είναι huge trend τη φετινή σεζόν. Παράλληλα αφήνεις στην άκρη τα χοντρά πουλόβερ και πανωφόρια και αυτό σημαίνει ότι η άνοιξη είναι εδώ και το καλοκαίρι δεν αργεί. Όσον αφορά στην περιποίηση προσώπου μπορείς να δεις όλες τις λεπτομέρειες εδώ

 Σειρά έχει το σώμα. Μην ξεχνάς ότι τα ωραιότερα σημεία του, όπως ώμοι και πόδια θα είναι εκτεθειμένα. Αυτό σημαίνει ότι επιβάλλεται να είναι και να δείχνουν άψογα. Κράτησε λοιπόν σημειώσεις με τις νέες συνήθειες και βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις. 

Dry Brushing 

Πρόκειται για την αγαπημένη συνήθεια τόσο των celebrities όσο και των super models. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι ο πιο φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για υγιές και λαμπερό δέρμα στο σώμα. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και παράλληλα διεγείρει το λεμφικό σας σύστημα, απομακρύνοντας παθογόνους παράγοντες και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό. Εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι γρήγορο μασάζ  πριν από το μπάνιο. Ξεκινάς από τα πόδια και προχωράς πάντα προς τα επάνω, με κατεύθυνση προς την καρδιά. Σε στομάχι και στήθος σας οι κινήσεις είναι απαλές και κυκλικές με την φορά του ρολογιού. Προσοχή: Δεν πρέπει να κοκκινίσει ή να ερεθιστεί το δέρμα που σημαίνει ότι απαγορεύεται να ασκείς υπερβολική πίεση. 

Καθαρισμός 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας η εφίδρωση αλλά και η ξηρότητα συνυπάρχουν. Κι εσύ θα χρειαστεί να προστατεύσεις το δέρμα από όλα εκείνα που α μπλοκάρουν τους θύλακες των τριχών, φράζουν τους πόρους και διαταράσσουν την υγεία του. Ο σωστός καθαρισμός είναι ζωτικής σημασίας στη ρουτίνα περιποίησης. Και σε αυτό το σημείο σου ζητώ να επιλέξεις προϊόν με πλούσιους ενυδατικούς παράγοντες και ισορροπημένο pH. Ένα αφρόλουτρο με φυσικά συστατικά, όπως είναι η καρύδα για παράδειγμα, απομακρύνουν ρύπους και λιπαρότητα και προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες. 

Απολέπιση 

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα καλό scrub που θα εφαρμόσεις από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αφήνει το δέρμα σου μεταξένιο, λείο και λαμπερό, ανανεώνει τα κύτταρα, αποτρέποντας τη συσσώρευση βακτηρίων. Επιπλέον, η συχνή απολέπιση μπορεί να μειώσει τυχόν κηλίδες καθώς και την έντονη ξηρότητα. Ένα προϊόν με φυτικά AHA και ένζυμα φρούτων είναι ιδανικό. 

Ενυδάτωση

Είναι το τελευταίο και αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης του σώματός σας. Η καθημερινή ενυδάτωση βοηθά τόσο στην όψη όσο και την αίσθηση. Μην ξεχνάς ότι πέρασες αρκετούς μήνες σε χώρους με κεντρική θέρμανση, κάνοντας ζεστά ντους και φορώντας πλεκτά ρούχα. Το πιθανότερο είναι το δέρμα να είναι θαμπό, άτονο και ξηρό κάθε άνοιξη ενώ παράλληλα η κυτταρίτιδα έχει κάνει και πάλι την εμφάνιση της. Μια πλούσια κρέμα που εφαρμόζεις σε νωπό δέρμα αμέσως μετά το ντους θα σε σώσει. Ταυτόχρονα κι αν θέλεις έξτρα λάμψη και βελούδινο φινίρισμα είναι η καλύτερη στιγμή να αποκτήσεις το νέο λάδι σώματος με υπέροχο, ανοιξιάτικο ή ακόμη και καλοκαιρινό άρωμα. 

Photos: iStock

 

Read More

And More