Ρυτίδες, μαύροι κύκλοι, σακούλες, χαλάρωση… Πες μου το πρόβλημα σου να σου πω τι να κάνεις!

Το έχουμε ξαναπεί: μεγαλώνοντας η επιδερμίδα μας και τα χαρακτηριστικά μας αλλάζουν. Τα χείλη λεπταίνουν, στα πλαϊνά τους μπορεί να εμφανίσεις και ρυτιδούλες που δεν είχες ποτέ, ακόμη και οι μαύροι κύκλοι είναι σημάδι γήρανσης. Αν έχεις την διάθεση να επενδύσεις κάποια χρήματα στο πρόσωπό σου (αντί να πάρεις μια ακόμα τσάντα!), παρακάτω θα βρεις οκτώ διαφορετικές θεραπείες ανάλογα με το τι σε απασχολεί.
Από τον πλαστικό χειρουργό Αθανάσιο Αθανασίου.

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι γερνάς!

1. παρατηρούνται οι πρώτες ρυτίδες στο μέτωπο
Θεραπεία: botox ή brow lift
2. σχηματίζεται περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα
Θεραπεία: άνω βλεφαροπλαστική
3. εμφανίζονται μαύροι κύκλοι και «σακούλες» κάτω από τα μάτια
Θεραπεία: βλεφαροπλαστική ή fraxel
4. μεγαλώνει η απόσταση της παρειάς από το κάτω βλέφαρο
Θεραπεία: midface lift ή υαλουρονικό
5. βαθαίνουν οι ρινοπαρειακές αύλακες
Θεραπεία: face lift ή υαλουρονικό ή αυτόλογο λίπος
6. μειώνεται ο όγκος στα χείλη
Θεραπεία: υαλουρονικό
7. το δέρμα στις παρειές & στο λαιμό χαλαρώνει
Θεραπεία: neck lift & αφαίρεση λιπώδους σφαίρας
8. επηρεάζεται το οβάλ (γωνίες) του προσώπου
Θεραπεία: neck lift & γενειοπλαστική
Τι μπορείς να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις

Face lift
Facelift είναι το σύνολο των τεχνικών που χρησιμοποιούνται από τον πλαστικό χειρουργό για να αναστρέψει και να επιβραδύνει τη φυσιολογική διαδικασία του χρόνου και της βαρύτητας. Στο Athens Beverly Hills Medical Group, o πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου εφαρμόζει το αποκαλούμενο “custom made” face lift: μετά από λεπτομερή ανάλυση του προσώπου προτείνεται λύση, απόλυτα εναρμονισμένη με τα χαρακτηριστικά του προσώπου, δημιουργώντας ένα πραγματικά ανορθωμένο, αναζωογονημένο και όχι “τραβηγμένο” πρόσωπο, χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα χειρουργικών τεχνικών που εξατομικεύονται ανάλογα με την περίπτωση.
Brow Lift
Το brow lift, που αποτελεί την επέμβαση ανόρθωσης των φρυδιών και του μετώπου, επιτυγχάνεται με τη βοήθεια διαφόρων τεχνικών που στερεώνουν τους ιστούς στη σωστή τους θέση δίνοντας ένα πιο ξεκούραστο και με πολύ λιγότερες ρυτίδες μέτωπο.

Mid face lift
Με το mid face lift επιτυγχάνουμε ανόρθωση του μέσου προσώπου, μειώνοντας την απόσταση του κάτω βλεφάρου με την παρειακή χώρα, ανορθώνοντας τις ρινοπαρειακές πτυχές και ανυψώνοντας ελαφρώς τη γωνία του στόματος. Αναστρέφοντας την πτωτική εικόνα του προσώπου το άτομο αποκτά μία πιο νεανική όψη. Η ίδια τεχνική ονομάζεται διαφορετικά και star lift, επειδή το εφαρμόζουν πολλοί αστέρες του Hollywood.
Neck lift
Ένα σημείο που πλήττεται πολύ από το χρόνο και δείχνει μεγάλα σημάδια γήρανσης, χαλάρωσης και έντονες πτυχές, είναι ο λαιμός. Οι τεχνικές στο neck lift διαφοροποιούνται ανάλογα με τη διάγνωση και το αίτιο που προκαλεί τη χαλάρωση στο λαιμό.
Βλεφαροπλαστική
Η βλεφαροπλαστική των άνω ή κάτω βλεφάρων είναι η πρώτη επέμβαση ενάντια στη γήρανση που ζητείται από γυναίκες μέσης ηλικίας, πολλές φορές πριν από ένα face lift ή σε συνδυασμό με face lift ή brow lift. Αυτό γιατί η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και τα βλέφαρα είναι πολύ λεπτή και ευαίσθητη, με αποτέλεσμα να είναι το πρώτο σημείο στο οποίο γίνονται ορατά τα σημάδια του χρόνου.
Ρινοπλαστική
H ρινοπλαστική είναι πλέον από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική εφόσον η μύτη παίζει βασικό ρόλο στη γενικότερη αισθητική ενός προσώπου και άρα στην ψυχολογία ενός ατόμου. Είναι σημαντικό το αποτέλεσμα να εναρμονίζεται πλήρως με το σχήμα του προσώπου, να ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και τις αισθητικές γραμμές του (dorsal aesthetic lines), δείχνοντας φυσικό και όχι «πειραγμένο».
Γενειοπλαστική
Πολλές φορές το προτεταμένο πηγούνι ή άλλο πρόβλημα στο σαγόνι τραβά τα βλέμματα και αλλοιώνει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Σε αυτή την περίπτωση προτείνεται η γενειοπλαστική, η επέμβαση δηλαδή που κάνει ο πλαστικός χειρουργός στην περιοχή του σαγονιού έτσι ώστε να βελτιώσει το σχήμα του προσώπου, δίνοντας μία πιο συμμετρική εικόνα.
Αφαίρεση λιπώδους σφαίρας
Πρόκειται για μια εντελώς νέα τεχνική που εφαρμόζεται στο Athens Beverly Hills Medical Group από τον πλαστικό χειρουργό Δρ. Αθανασίου. Με αυτή την τεχνική δημιουργούνται «γωνίες» στο πρόσωπο του/της ασθενούς, που, είτε λόγω σωματότυπου, είτε λόγω αύξησης βάρους, έχει αποκτήσει συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή γύρω από τα μάγουλα.
Λοιπόν, εσύ βρήκες στις παραπάνω θεραπείες εκείνη που σου ταιριάζει;

Για περισσότερες πληροφορίες Athens Beverly Hills Medical Group
www.abh-medicalgoup.com
www.athens-beverlyhills.com
Αthens Beverly Hills Plastic Surgery, Κολωνάκι:
Καρνεάδου 41, τηλ.: 210 7230502
Αthens Beverly Hills Medical Group, Γλυφάδα:
Βασιλέως Γεωργίου 12 και Λαοδίκης, τηλ.: 210 8949920, 210 8949090

Read More

And More