Στα καλλυντικά σου επικρατεί το χάος; Έξι απλά βήματα για να τα βάλεις σε τάξη!

Αν και Παρθένος, σε ό,τι έχει να κάνει με τα καλλυντικά μου επικρατεί το χάος! Και για να στο κάνω εικόνα: ανοίγεις τα ντουλάπια του μπάνιου μου και πέφτουν βαζάκια από κρέμες, ανοιγμένες ένας Θεός ξέρει από πότε. Το ίδιο ισχύει και για κάθε τσάντα που ανοίγω: θα βρω σίγουρα ένα νεσεσέρ σε κάθε τσάντα και 3-4 κραγιόν και lip balm (είναι οι αδυναμίες μου) σκορπισμένες στις θήκες. Αλλά να που κάποιες φορές ο Παρθένος μέσα μου αποφασίζει να ξυπνήσει και τότε ως δια μαγείας όλα μπαίνουν σε τέλεια τάξη.

Κι επειδή αυτό ακριβώς συνέβη την πρηγούμενη Κυριακή α) σημείωσε τα έξι βασικά βήματα για να βάλεις κι εσύ τάξη στο δικό σου beauty chaos γιατί β) αν δεν το κάνεις σήμερα που έχεις χρόνο, τότε… πότε;

1. Απαλλάξου από ό,τι παλιό!
Προτού αρχίσεις να τακτοποιείς τα καλλυντικά και τις κρέμες σου, καθάρισε οποιαδήποτε επιφάνεια ή νεσεσέρ πρόκειται να φιλοξενήσει τον νέο… τακτοποιημένο σου εαυτό. Στείλε στα σκουπίδια οποιοδήποτε προϊόν σου μυρίζει άσχημα, διακρίνεις κάτι στην υφή του ή δεν έχεις χρησιμοποιήσει εδώ και έξι μήνες. Και να παρακάτω ένας πολύ γρήγορος οδηγός για την διάρκεια ζωής των καλλυντικών σου από την στιγμή που τα ανοίξεις (ναι, έχουν ημερομηνία λήξης!):
Μάσκαρα: 3 μήνες
– Κραγιόν: 1 χρόνος
Βερνίκια: 1 χρόνος
– Κρέμες και serum: 6 μήνες με 1 χρόνο

2. Γιατί να βάλεις στίκερ στα καλλυντικά σου
Ένας πολύ καλός τρόπος για να θυμάσαι πότε άνοιξες τα καλλυντικά σου, ειδικά τα προϊόντα εκείνα που δεν χρησιμοποιείς συχνά όπως οι μάσκες, είναι να κολλήσεις πάνω τους στίκερ στα οποία να αναγράφεις τον μήνα και την χρονιά που τα άνοιξες. Τοποθέτησέ τα στο κάτω μέρος- βάση αν πρόκειται για βαζάκια ή σε ένα τυχαίο σημείο αν πρόκειται για σωληνάρια. Έτσι θα ξέρεις ακριβώς πόσο διάστημα είναι ανοιχτά, πότε και αν πρέπει να απαλλαγείς από κάποια προϊόντα.

3. Πώς να τα τακτοποιήσεις σωστά
Και τώρα ήρθε η ώρα της σωστής κατανομής! Όχι, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να ακούγεται αρκεί φυσικά να ακολουθήσεις μερικά από αυτά τα tips.
α) Τοποθέτησε τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς καθημερινά είτε σε ένα μικρό νεσεσέρ που μπορείς να παίρνεις και μαζί σου είτε σε ένα καλάθι το οποίο θα βάλεις σε ένα εμφανές μέρος.
β) Τα καλλυντικά που θα περισσέψουν τοποθέτησέ τα ανά κατηγορίες (κραγιόν, μολύβια, βάσεις) . Επένδυσε σε μικρά κουτάκια, τοποθέτησε σε καθένα από αυτά συγκεκριμένα προϊόντα και γράψε σε ένα στίκερ τι είναι ώστε να ξέρεις τι περιέχει το καθένα. Εναλλακτικά, μπορείς σε ένα διαφανές νεσεσέρ να τα τοποθετήσεις όλα αρκεί να τα διαχωρίσεις με λαστιχάκια (π.χ. όλα τα μολύβια με λαστιχάκι).

4. Τα πινέλα αλλού!
Δεδομένου ότι τα πινέλα λερώνονται, καλύτερο θα ήταν αντί να τα τοποθετήσεις όλα σε ένα νεσεσέρ να τα βάλεις σε ένα cute κυπελάκι με την τρίχα προς τα πάνω.
Bonus info: Πώς πρέπει να πλένεις τα πινέλα σου; Κάθε πότε; Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να τα στεγνώσεις; Δες εδώ!

5. Κρέμες: πώς να τις ταξινομήσεις στα ντουλάπια του μπάνιου σου!

Χώρισε τα ράφια του μπάνιου σου σε τρία μέρη: στο ένα θα τοποθετήσεις τις κρέμες ημέρας, στο δεύτερο τις κρέμες νυκτός και στο τρίτο τα πιο εξειδικευμένα προϊόντα όπως αντηλιακές, κρέμες για τα σπυράκια κλπ.

6. Προϊόντα μαλλιών και αξεσουάρ
Για τα προϊόντα μαλλιών επίλεξε ολόλευκα κουτιά και για τα αξεσουάρ μαλλιών σου επίλεξε επίσης τέτοια κουτιά αλλά μικρότερα σε μέγεθος. Διαχώρισέ τα σωστά: βάλε τα τσιμπιδάκια αλλού, τα λαστιχάκια αλλού, τα αξεσουάρ μαλλιών αλλού. Έτσι, δεν θα χάσεις ποτέ ξανά το αγαπημένο σου τσιμπιδάκι το οποίο μάλιστα έτυχε να πληρώσεις αρκετά ακριβά!

Read More

And More