Τα μαλλιά σου πέφτουν; Νέα επαναστατική θεραπεία με βλαστοκύτταρα φέρνει τη λύση!

Η απώλεια μαλλιών ή αλωπεκία (κατά το επιστημονικότερον!) είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν απασχολεί μόνο τους άντρες αλλά δυστυχώς για εμάς… και εμάς! Μάλιστα, δεν είναι και λίγα τα mail που έχουν φτάσει κατά καιρούς στο TLIFE από αναγνώστριες οι οποίες παραπονιούνται ότι έχουν χάσει τον όγκο των μαλλιών τους και έχουν αραιώσει αρκετά. Η δερματολόγος- αισθητική ιατρός Μάργκυ Καπελάρη μας μίλησε για μια ολοκαίνουρια θεραπεία, άρτι αφιχθείσα από την Κορέα η οποία έχει πολύ καλά αποτελέσματα! Και παρακάτω, σου συγκεντρώσαμε όλες τις λεπτομέρειες!

PRP: Platelet rich plasma therapy ή αλλιώς θεραπεία αλωπεκίας με “βλαστοκύτταρα”!
“Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν από μεγάλη ερευνητική ομάδα δερματολόγων από την Κορέα, τα πρώτα αποτελέσματα μιας διετούς μελέτης για την θεραπεία της ανδρογεννητικής αλωπεκίας με φυσικούς παράγοντες από το ίδιο μας το αίμα. Είδαν λοιπόν εκείνοι ότι είχαν διαφορά μέχρι και πάνω από 50-70% της απώλειας του μαλλιού μέσα σε ελάχιστες συνεδρίες”, μας λέει η Μάργκυ Καπελάρη για την νέα έρευνα και συνεχίζει: “Αυτό έρχεται σε συμφωνία με τα αποτελέσματα που ήδη έχουμε διαπιστώσει εμείς από ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Η απώλεια μαλλιών είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο αφορά όχι μόνο τους άντρες, αλλά και πολλές γυναίκες κυρίως λόγω ορμονικών προβλημάτων, ενώ στους άντρες κυρίως λόγω κληρονομικότητας”.

Τι έχουν δείξει τα μέχρι τώρα ερευνητικά αποτελέσματα
Μέχρι τώρα τα θεραπευτικά αποτελέσματα δεν ήταν για όλους ικανοποιητικά. Στην υπάρχουσα θεραπεία με μινοξιδίλη την μόνη μέχρι τώρα επιστημονικά αποδεδειγμένη αποτελεσματική θεραπεία, μόνο οι μισοί ασθενείς έβλεπαν διαφορά, δηλαδή έβγαζαν τελικά τρίχες.

Πως γίνεται η θεραπεία με βλαστοκύτταρα
“Η νέα θεραπεία γίνεται στο ιατρείο όπου παίρνουμε το αίμα του ασθενή και μέσα από το αίμα του συμπυκνώνουμε τους αυξητικούς παράγοντες που προέρχονται από τα αιμοπετάλια. Δηλαδή τις θρεπτικές εκείνες ουσίες που βγάζει ο οργανισμός μας όταν πρέπει να γιατρευτεί. Αυτές λοιπόν τις θρεπτικές ουσίες τις ξανακάνουμε μικρές ενέσεις στο κεφάλι”, μας εξηγεί με απλά λόγια η Μάργκυ Καπελάρη.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;
Χρειάζονται τρεις συνεδρίες με διαφορά η μία ένα μήνα από την άλλη. Έτσι, μετά την δεύτερη συνεδρία αρχίζουμε να βλέπουμε ότι οι κοιμισμένοι θύλακες που υπήρχαν αρχίζουν να ξυπνούν. Παράλληλα, ο εξειδικευμένος δερματολόγος μπορεί να μας δώσει βιταμίνες, είτε από το στόμα είτε ως τοπική λοσιόν, για να βοηθήσει την ανάπτυξη των καινούριων τριχών.
“Προσωπικά, το συνδυάζω και με θεραπείες με ενέσιμες βιταμίνες με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε έξι θεραπείες συνολικά: τρεις με ενέσεις από το αίμα και τρεις με βιταμίνες”, μας λέει η δερματολόγος και συμπληρώνει: “στο μέλλον μπορείς να κάνεις συντήρηση μόνο με λοσιόν και μία φορά τον χρόνο μια συνεδρία”.

Αντενδείξεις και άλλες λεπτομέρειες!
– Αντένδειξη δεν υπάρχει. Δεν το κάνουμε σε ουλωτικές αλωπεκίες, γιατί εκεί υπάρχει ουλή και δεν έχει κάτι να φυτρώσει.
– Οι έγκυες θεωρητικά μπορούν να το κάνουν. Για τυπικούς λόγους στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού αποφεύγουμε να κάνουμε το οτιδήποτε. Μπορείς όμως να το κάνεις μετά την εγκυμοσύνη γιατί το οποιοδήποτε πρόβλημα στα μαλλιά επιδεινώνεται.
– Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να γίνει είτε Χειμώνα είτε Καλοκαίρι. Δεν επηρρεάζεται από τον καιρό.

Και πόσο θα μου κοστίσει;
Η κάθε συνεδρία με τα αιμοπετάλια κοστίζει περίπου 300 ευρώ. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά και πολύ ελπιδοφόρα για να γλιτώσουμε τις οδυνηρές μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Η θεραπεία με τις βιταμίνες κοστίζει 150 ευρώ η συνεδρία.

Από την Αγγελική Χριστοπούλου

Read More

And More